Nuffnang

Wednesday, October 29, 2008

~ INSEPIAN ~

Salam,

This is my 1st posting for this week. Aku nie mcm biasala...every week asyik moral down ja. Then aku balik keja lak, awal2..malas la aku nak wait lama-lama. Lagipun bukan aku nak dapat permanent pun kat sini. So cepat-cepat la habeh INSEP nie. Kawan-kawan aku, including me, ada knowledge pasal semiconductor nie, bukan company nie nak amik permanent, tp amik fresh grad yang taktau apa benda wafer tue..tup2 dapat permanent position. Toek la..Then tak tau apa tue wafer, mula la nak tanya INSEPIAN..is2...buring2..so INSEPIAN nie terpaksa la jawab. Naib baik melayu, kalau tak, lantak la..

Aku pun hangin gak ngan HR sini. Bahasa semanis gula batu kapur, tapi action tarak. Aku bukan nak lepaskan amarah aku, tapi this happend. Even HR melayu, tapi..tamau tolong sesama melayu, tup2...chiiinnn yang masuk. I'm a bit frust la.. Tak apa la...bukan rezeki INSEP la nie..

Mak aku selalau pesan,

"Permudahkan, lorongkan jalan untuk orang, insyaALLAH ALLAH Taala akan permudahkan lorong untuk kita jua nanti." Nie la ayat yang menguatkan semangat aku.

Thanks Mak..

3 comments:

z@ti said...

yani..dont give up ok? infineon is certainly bias. same as intel, dell etc. point only to malay race. huhu. sori to tell this. y? coz they think malay peps wasn't gud enough for them to hire. but u still helping our race on doing their job role. that was gud. u may succeed with another blow. u go girl.

eShA nAsMie said...

salam...
since u're my fren, I'm sure u're a good person right?
Absolutely YES!
We are all human and have flaws. Even if your physical appearance, unique personality, or social skills aren't what you wish they were, that doesn't have to stop you from being confident. You are beautiful inside and out so you should love yourself unconditionally.
Just be confident n smile always....

Yani said...

Thanks Zati, Miey,

I do agree with you people, now I am still seeking a new job. In fact, Infineon Technologies seems like do not want to hire me, it’s not the ending of my life. Neverminds, rezeki insyaALLAH ada. Do pray for me ya.