Nuffnang

Friday, December 26, 2008

~ Adartu-stage ~

This tips for you gals get to know bila, tika saatnya, masanya mencapai tahap andartu, andalusia dan sewaktu dengannya...

18 - 25 years of age

Waktu umur mcm ni, gadis2 sunti perlu lah mencari atau sudah mempunyai pasangan yang ideal utk dijadikan teman lelaki atau suami. Mungkin pada peringkat ini, 'saham' wanita tersebut masih di tahap yg paling tinggi dan akan demand yg terbaik bagi dirinya. Bukan sesuatu yg pelik sekiranya seseorang gadis itu dalam lingkungan umur ini bersikap berlagak, sombong atau memilih. Lebih2 lagi kalau wanita tersebut mempunyai paras rupa yg menawan. Tapi perlu ingat, dalam age group ini lah hanya sekali peluang wanita untuk mencari lelaki yg paling baik utk dirinya disebabkan waktu ini dikategori waktu 'fresh' dan remaja.

25-35 years of age

Wanita mula kehilangan 'youthfulness' nya. Dikategorikan tahap desperate utk mencari pasangan hidup. Mula bersikap miang dan menggatal tapi masih berupaya menarik minat sesetengah golongan lelaki. Dalam kategori ini, perempuan lebih mementingkan career dan wang ringgit. Mereka masih cuba mencari utk mencari pasangan idaman tetapi bukan di pentingkan sangat oleh mereka. Mereka mula gemar bergossip disebabkan kemungkinan besar bagi padangan mereka, 'the best men have been taken'. Mula memikirkan logik dalam perhubungan dan sikap malas akan menyelinap dalam jiwa mereka.

35 - 45 years of age

Boleh di kategorikan sebagai perempuan tua. Walaupun cantik, tidak ada lelaki yg berminat terhadap mereka bukan disebabkan mereka tidak cantik, tetapi faktor umur dan kesihatan mereka. Tidak dinafikan kategori ini mempunyai wanita yg menawan tetapi lelaki akan melihat mereka mempunyai 'excess baggage'. Apa maksud 'excess baggage'? Excess baggage adalah dari segi perasaan, perwatakan dan citarasa dimana wanita sebegini sudah mempunyai pandangan asas yg kukuh terhadap lelaki. Mungkin ya, mungkin tidak. Ada sesetengah pula mereka menjadi begitu miang dalam usia sebegini kerana sudah putus asa dalam dunia percintaan.

credit to: |ifalnline| cari.com.my

Well, that's it ladies...adios!

4 comments:

z@ti said...

erkkz...yani..kita ni dlm phase mane ek? haha.

Yani said...

Hehehe...kita ofcos la dlm golongan ini "18 - 25 years of age
" muda belia remaja lg...
hehe...tp tgh mengintai some1..hehe..

z@ti said...

sempena nak masuk tahun 2009 ni..jgn lah memerasankan diri anda..bhw anda masih lg di dlm kategori 18-25...akuilah yg anda termasuk diklgn umur 25-keatas tuh...ingat ... -kak ida menumpang id nani-

kakyong said...

dah ada calonnya ke??