Nuffnang

Thursday, December 31, 2009

~ Welcome 2010 ~

Assalamualaikum,,

Alhamdulillah!! 2009 will leaving us, and welcoming 2010. Here we go let's achieve the delay target that we missout for 2009. Banyak sangat kenangan 2009 aku nie. Kalo nak cerita 2 jam pun tak habeh but as for now for me 2009 most enjoyable year for me. Get to know great people, good people paling aku tak lupakan Munchy!

Azam aku for 2010? Mestilah menemui IKAN IDAMAN hariku. Oh yes! Aku kena lebeh bersemangat nie. Tahun depan aku dah 27! Opppssss! Wei. Gilssss dah makin meningkat usia aku. Baru ja masuk 26 September lepas nie nak kena ngaku 27 lak. Tamau aku. Aku masih REMAJA!

Azam aku:
1. Jadi pekerja CONTOH! Datang awal ke office.
2. Menjalankan TUGAS dengan IKHLAS, REDHA, JUJUR tanpa ada sebarang NIAT KOTOR.
3. Berkawan dengan semua orang[ini la caranya nak ketemu IKAN IDAMAN HATI].
4. Menjadi anak yang TAAT, DENGAR KATA pada kedua ibu bapa aku

DAN DAN DAN DAN DAN..Yang paling penting aku ingin menjadi umat-Nya yang tahu bersyukur atas segala rezeki yang telah dikurniakan-NYA untuk aku. Jangan menyombong diri pada semua orang dan jangan sesekali aku menghina orang. Aku harap aku lebeh menjadi seorang yang lebeh PEMAAF lepas nie. InsyaALLAH. Sememangnya everything happen for a reason, do not blame he/she. Never!

Here i want to share some fwd email from my colleague:

Give some thought on the Speech by Bryan Dyson (CEO of Coca Cola) for the coming years..

"Imagine life as a game in which you are juggling some five balls in the air. You name them - Work, Family, Health, Friends and Spirit and you ' re keeping all of these in the Air.

You will soon understand that work is a rubber ball. If you drop it, it will bounce back.

But the other four Balls - Family, Health, Friends and Spirit - are made of glass. If you drop one of these; they will be irrevocably scuffed, marked, nicked, damaged or even shattered. They will never be the same. You must understand that and strive for it."

WORK EFFICIENTLY DURING OFFICE HOURS AND LEAVE ON TIME. GIVE THE REQUIRED TIME TO YOUR FAMILY, FRIENDS & HAVE PROPER REST.

Okeng Kekawan, macam mana la celebrate New Year kat Tawau ya? Meriah tak agaknya? Malam nie aku nak nengok bunga api kat Kulim nie. Perhaps nampak la dari rumah aku nie.

Tadi lunch kat Kg Pelet aku join sexytariess kat opis nie. Best! Sejuk. Nyaman. Here is some picture for the dish.Sesampainya kami. Aku pun tak sure bilo Kak Noor snap this.
Minuman kami. Lepas makan tue memasing order 2 gelas air. Sangatlah sedap.
Makanan aku.
Beriani Ayam Kampung - Pilihan Kak Ram

Beriani Lamb Shank - Pilihan Kak Sob
Nasi Goreng - Pilihan Kak Noor
Licin habeh kami bedal Sangatlah sedap! Yuehueew!

Selamat Tahun BARU semua. Have a safe journey! Aku akan pulang ke Perlis pepagi sok. To Cik Zai: Drive carefully ya. Saya doakan majlis kamu berjalan dengan lancar lagi meriah. Taniah dari saya! Assalamualaikum all...tace care ya!

Credit to: Selva Ganapathy [Flickr]
Credit to: Kak Noor for those pictures

Monday, December 28, 2009

~ Hurrrayyy!! ~

Assalamualaikum ALL,

Waaa Weeeeee...last weekend amatlah heaven for me. Jalanjalan cari ketenangan. Oh yes. Aku ke Kl-Kuantan-KL-Kulim. Amatlah seronok dapat jalan. Aku carpool dengan rerakan seangkatan dari Kulim heading to KL. Seawal jam 1.20pm aku dah sampai kat Tol Duta. Kring kring Bgcik aku and they come to fetch me. Then balik tidoq and sok papagi nak kuaq jenjalan. Ohh KLCC aku amatlah merinduimu. Aku tatau la aku amat obsess with this place. Mungkin dah kena something kot. BUkan sebab aku nak usharr PATI kat situ hoccay! Tapi ntah la. Munngkin coz aku dah get familiarized with this area. On Friday, ehading to KLCC then beli tiket Sherlock Holmes. Akak aku belanja aku! Yeay! Then kami berdua berjalan kaki ke PARKSON. Yueehuee! Mana? Mana? Mana? Mana booth Esteloder nie? Kami mencari. FInally nampak and apa lago tanpa pikiaq panjang grap ja dua. Aku belanja Akak aku dan aku tak dak duit lg so she paid via crdt card dia. Hahaha. Sonoknya! Dapat gifts. Yuehuee! Then kami waiting kat TGV. Waiting Bgcik yang p solat Jumaat and start tengok movie. Ada ikan sebelah aku. Hahahaha. Tapi kuaq dari panggung ikan tersebut adalah menyerupai anak ikan mamak. Oh nooone! So far best juga movie nie. Ada lawak juga. Part tak tahan yang time that girl nak kena potong tue. Yuccksss! Baaabbbsss! Then lapaq la. Makan kat Kenny Rogers. Yummy! Compare to Nandos, Kenny not too dry like Nandos. But both i like. Teringin nak bawak Mak Ayah aku makan kat Kenny ASTAQ la. Then balik umah dalam keadaan separuh sedar bukan sebab aku mabuk tapi sebab finally aku ada set makeup. Sure ada kata aku poyos, tapi trust me, aku nie x reti la bab2 gini even compact powder aku pun Silky girl tue since aku interns lagi. Hahaha. Zati hang dah tengok kan keadaan compact powder tue. Hahaha. Balik umah siap mandi and on lappy aku start tengok and mula belajar gena nak make-up. Based on ajaran akak aku la. Then aku solat and tengok movie kat HBO sambil YM ngan zati, fakhril and ada 1 ikan. Hahaha. Ikan yang aku planning nak dating tapi tak jadi sebab ada kekangan. Halangan kuarga. Hahaha. Pity me, pity that ikan. Hahaaha. Tidoq dengan suka hati. Besok nak ke kuantan. Yippy!!From Level 3 Suria KLCCAkak + AkuAkak + BgcikEsteeloder from PARKSON

Early in the morning received sms from Zati. Last night I'm asking her to call me, but she refuse to call me. Hisssh! Zati! Luckily alarm aku berbunyi. Wake up, packing those stuffs and heading to KL Central. Ermm..Thanks Bgcik and Akak coz nak hantar aku sampai KL Central and they will heading to Ipoh after that. Then Zati already waiting for us-Me and Siti Rocks~. While waiting Ct Rocks kami borak-borak la. Jus Tok Guru la, bags la, bla bla bla. Ct sampai! Let's go bebeh! Yeayy!!! P Kuantan! Yuehueeww~~ Lapaqq! Pit stop kat R&R Genting Sampah eh R&R Genting Sempah. Pilih-pilih makanan. Zati bawak nasi goreng! Yummy! Sedap. Tak pedas!! Then chitchat pasal Bukit Tinggi. Perhaps one day we will got there. Then after settle everything-toilet then KUANTAN! Here we go!!! Singgah sebentar kat Bkt Tinggi. Sonoknya! Jalannya berliku-liku dugaan. Tapi our driver manage it. Bravo Zati! Excellent!! Dalam perjalanan aku menyiapkan Sudoku sheet aku, CT Rocks pula duk menyimpau kenangan-kenangan lepas sambil mendengar lagu yang berkumandang di radio. Waaa! Sungguh mengasyikkan. Tenang sat. Per entry = RM10. As usual, kami sesat juga. Then kembali ke pangkal jalan and reach that place. Wooot woooott! Sonoknya! Sesampai ja. Apa lagi. Mula la gedixx! Tak tahan nak posing dah nie. Nak ke Europe ntah la bila, so datang la sini dulu ya. CT Rocks! you rocks la. Berjaya memasukkan ring dalam botol! She's got medium teddy bear. Yueeehueew! Kami tumpang bangga bebss. Penat posing, after bought some souvenir for my mum, then kami proceed to our next destination. Lalalala...alalalala..as usual! Sesat again. 2 kali main pusing-pusing bikin aku pening. Hahahaha. Then tak larat lagi. Dengan mudahnya kami kembali ke pangkal jalan sekali lg. Yeay! Reach umah KekDa at 2pm. Tengok Baby Mira! Pesst time aku nengok dia kalo b4 this aku just tengok dr picture yang Makngah Nani send, kali nie tengok bebetuul. Hissh! Geram aku ngan Baby nie. Pipi dia! The best thing is she love to smile, laughs sekali kita sembang-sembang ja dia dah nak sembang ngan kita, dah senyum ngan kita. Sukanyaa!! Baby Mira nanti Akak Yani datang lagi ya. OPPPSS! Ada juga yg jeles nie. Makcik Yani bebs! tak apa la makcik pun, keMelayuan sket. Sesampainya kami bertiga.
This jam betoi ka? Yes you can trust it.
With CT Rocks.
Kat sini pun aku nak snap juga.
While throwing the ring to the bottles.
Waaa...she got it! Bravo CT!
Aku pun nak tumpang gleemmmms juga with this bear.
Sexy bukan kaki aku itew? Iya memang pun. hahaha.
Aku rasa macam nak curi ja.
Kami bertiga yang gedixx!


Penat ya YANI?

Aku suka la picture nie. Coz lepas tue aku buat bagi Zati menjerit. Yeay!

Duckss!
Oh Gadis iniew! Kenapalah kau sangat seswwweeet hah? Aku lah gadis dalam gambar niew!
Petang tue, main-main sat then siapans nak tengok Avatar! Gillllsssssss Best! nak nengok lagi la. Bebila. Sangat la best. Then dalam keta nak p makan mula la dua orang makcik nie mencari vocab yang digunakan dalam this film. Nak guna untuk kehidupan seharian katanya. Hahaha. Tapi memang best la. Memang berbaloi la James Cameroon nie waiting for so long to produce this film. CGI dia hebacck! Puak Pandora sangat la nampak pelik tapi tak menakutkan. Seriyes best! PATUT tengok awal-awal. Manusia bercinta dengan alien super duper HOT alien[Puak Pandora]. Kisah dia yang leh aku story sket. Dari apa yang aku paham la. Kena ada perpaduan sesama kita untuk melawan musuh, sayangkan alam sekitar. Tak lupa juga pada Srikandi yang begitu pulun habeh nak selamatkan tempat suci depa tue. Sangat cantik dan nampak realistic. Tengok la kawan-kawan. Tak rugi! OK ok. BALIK makan. Duk merapu dengan dua orang wanita cantik. Gillsss.. sorang membaca habeh 1 novel, sorang lagi duk jiwang karat. Aku juga membosankan. Main sudoku! Hhahaha. 2.30am aku tidoq while lagi dia orang wanita cantik duk buat keja memasing. Tak lupa juga ada wanita cantik yang frust melayari intenet sambil mendengar lagu-lagu piutis! Memang sampai tinga aku pun terasa kesedihannya. Aku tak tahan lagi. Good night girlss! ZzZzZzzzzzZzZzzzzzzzZZZ..

Besoknya ke majlis Kakcik. Makk aiii! Jauhnya Felda Bukit Sagu 1. Dalam. Cannot imagine macam mana la kakcik p keja dengan kejauhan begini. Tabahnya dia. Kakcik! Kamu memang cantik. Sorry la atas komen Yani tue ya. Harap Kakcik faham ya. You look gojes bebbbs!! Taniah buat Kakcik & Rida. Semoga majlis pertunangan ini di berkati-NYA. Taniah juga buat Yuen dan teman nya. [OPPPS. Entry nie happy-happy ja. Next entry aku akan bercerita pasal kesedihan aku pada teman Kodok's nie].Kami ke Teluk Chempedak before ke rumah kakcik.
Macam tengah solat kan, walham duk dengar orang tua tua sembang. Aku dengan Zati ada duk kutuksking kat KekDA. hahaha. Jumpa orang kampung mentuanya.
Kakcik atas pelaminan.
Dapat 2 ring-o tue!
KAMI dulu sama-sama di PELSSB sekarang sama-sama di Bukit Sagu 1.
Jangan gedix nak tengok perut aku. Aku sekeh juga.
The hantaran side Rida to Kakcik
The hantaran side Kakcik tp Rida.

Heading back to KL and reach Kulim at 1.10am. Sorry Aimi, Apit and Zai for waiting me so long. MAAAFKAN Saya~

Thursday, December 24, 2009

~ He made a good choice kan kekawan.. ~

Alhamdulillah last Saturday one of our IMMO man already married. Happy for him, for his wife too. Shah. Sa-department ngan aku cuma dia nie IE Engineeear la. The best thing is reramai juga colleagues from IF*M yang hadir plus our IMMO's member willing to come over to Aloq Staq. Seronoknya! More interesting, I drive my Merlin! Yueehuee! Sonoknya. At 1st place plan nak sasama dengan En. Kelisa Cik Zai, tapi aku gerak depan sket. Expert driver, easily catch up me la. Tup2 Cik Zai memotong aku! Waaa weee. Dalam keta aku menjerit-jerit "Zai, jangan la speeding! Jenuh aku nak ligan". Cik Zai pemanduan anda begitu berhemah sama skali. Remember Abg Caldina? Hahahaa.. Si Lengan sebar di sebelahnya? HAHAHAA. LIKE IN THE HELLL!!! Time kami nak balik ke Perlis last Friday! Gillllssss...Yang accident tue 2 biji lori, jaaaammmmm gilaaa! Before exit SP dah jaaam!!! Lepas gurun pun jaaaaaaam lagi. Separuh gilaaaa kami dalam kereta! Tapi Abg Caldina banyak menghiburkan hari kami berdua. Trimasss Abg Caldina! Sapo sebelah mung?? Lagi meriah, molek kalo sebelah mung tadak sesapa. Thus I can start dreaming. I;m next to you. Yeayy!![ Apa kes aku caca-merba story aku nie? ]
Kualiti gambar tak ok. Maafyerr!

Sepanjang Kenduri Shah,
Kami sampai rumah kenduri pun around 2 then lapaq. Makan dulu. Waaa ada kumpulan nasyid. Bagus! Bagus! [Time kat opis Shah ada cakap yang di nak nyanyi time tue. Deyy!! Hang nak jadi ala-ala Dato’ Siti ka?]. Then makan and begambar sakan. Here is some pictures. Let’s see it!Before took off to Astar. Waiting green light ja from Cik Zai.Zati Si Gadis Manis.Us in Merlin.The Brides - Shah and Nabila. Us + Brides. IMMO's man + Brides. Nasyid Band. The brides.Makan timee! Yummy!! After having the goods meal. Tapi aku tak makan habeh!Zati, The Brides and ME.Zati, ME, Fiza and Fairuz.[Pls be informed that only Fiza ja sudah dipunyai]. ME + Daphane.ME + Aimi [Bride to be]. ALL Ladiess. Behind the kipas pengantin.

After that, heading ke kampung pula. Cousin ayah aku lak kawen. Mind you, he only 21yrs old. Gillssss kawen. Wife dia chumel. Lawa la. Gena la leh dpt sechumil, secantik gitu? Adakah sebab teknik make-up? Well aku tak sabaq nak tengok skali lagi dia without make-up. Yeayy! I didn't snap any brides picture sebab aku duk teruja dengan Tierack yang Long Zamnah aku bawak. Yuehueew! Sonoknya. Only get 4 instead of 5 yg aku order. The price onle RM151.00 sahaja. Meh tengok picture mak aku dengan adik ipar and cousins side ayah aku and side mak aku.4our cousins.

Lepas kenduri nie kami ke Kuala Sanglang pula. Ada kenduri lagi. Tapi dah lewat petang kami kesana. Zati! Remember pasal makcik yang tengok gelang emas Makcik aku tue then dia nak compare dengan gelang emas mak aku lak? Hahahaha. Lawakk la. Malamnya semua tired! Coz besok pepaginya seawal 5am mak aku dh kerah bangun tidoq sebab we all nak catch bus at 7.30 am. Ayah aku keja so kena hantar kami awal ke Shahab Perdana, Aloq Staq.

Kenduri Kawen Sue.
Hari Ahad. Thanks to Fiza sebab sudi follow. Here some picture. Sila jangan tengok potongan badan aku. Agak pelik ya di situ. Nampak macam aku tadak potongan berat badan walhal aku nie sexy lagi hot!

Fuuuh!!! Penat weii!!!!! It's all about my last weekenderrss! Fun, terrible in the buss!, Happy!!