Nuffnang

Sunday, April 26, 2009

~ Salad? On diet? ~

Hallo all, today aku try buat salad, aku beli kat JJ Perda, ada la salad yg dh tersedia tue, so aku copy paste ja la apa ingredient in that boil. So balik umah aku try la. This is my salad. I've created it by my own. To Zati: Ini lah hasilnya. Tiru la kalau teringin. Hehehe.


Tadaaaa....

Saturday, April 25, 2009

~ Makhluk asing dalam bilik ~

HI all,

Sejak dua menjak ini, aku tidak keseorangan di dalam bilik yang comel itu. Setiap hari aku dapat merasakan ada saja "makhluk" yang wujud dalam bilik aku. Seems something can see me. Tapi apa ya? Perasaan aku selalu bertukar tika datang perasaan ini. Bulu roma aku akan naik tatkala aku terperasankan makhluk ini. Kenapalah ianya wujud dalam bilik aku yang comel ini.



Until now, it disappear already, i just waiting for the next mushrooms in this cutest cubicle of mine. (",)

Tuesday, April 21, 2009

~ Happy Birthday Zati ~


Hello Zati,

Of course today is the special day as you are. Of course today you are not getting older but getting more better kan. Ermm... here I wanna wish you HAPPY 26TH BIRTHDAY. Perhaps, this year there will be more smiles than tears, more happines moment than sadness moment ya.. For me, you always young like me. Ahaks...

Nantikan kedatangan aku ke KL ya..Hooyeahh...

Friday, April 17, 2009

~ Exam MEDSI ~

This is my 1st time attending this exam. Zati cakap senang saja exam nie. Persoalannya, mampukah aku menjawab 300 soalan dalam masa 1 jam? Aku dah la lambat dalam menandakan jawapan dalm OMR tue. Sampaikan dulu time univ, aku antara orang last hantar OMR sheet tue after evaluation our lecturer. Emmm...Ya ALLAH Ya Tuhanku, sempatkan lah aku menandakan jawapan aku besok.

To all my fren, all the best ya!! (",)

Thursday, April 16, 2009

~ Kenapa mesti aku? ~

Kenapa mesti aku yang akan rasa semua ini. Cukup la atas apa yg telah terjadi antara kita. Tak perlu lagi kata-kata yang hanya mengundang rasa kecewa dalam diri aku ini. Ketahuilah, sememangnya diri aku ini tidak mampu lagi nak berhadapan dengan semua ini. Cukup la, cukuplah. Adakah perlu aku menjerit sekuat hati menyatakan ianya dengan lebeh jelas lagi. Dalam msgmu, kau menyatakan tidak ingin melihat aku menangis lagi. Ya...aku setuju, jadi cukup la. Jangan la berhubung dengan aku lagi dengan menyatakan penyesalan itu. Ya...mungkin jodoh kita tiada, cukup la selama 5 tahun ini aku membenarkan cinta aku ini di dustai oleh kau, aku sudah penat dengan semua ini. Biarlah aku hidup sendiri. Sememangnya, dalam tempoh beberapa bulan kebelakangan ini, aku telah belajar untuk memujuk hati ini, yang aku harus berani teruskan hidup aku selepas nie. Kalau dalam beberapa bulan yang lepas, aku masih mengharapkan kau, tapi rasanya ianya telah expired tempohnya. Kau cakap boleh menangis kerana aku, tapi taukah kau yang selama ini air mata aku banyak aku alirkan kerana kau. Mungkin kau tidak sensitif mengenainya. Tak mengapa, salah aku juga terlalu jujur dalam menyintai kau. Apa yang aku harapkan, there will be the most beautiful rainbow at the end of this dark tunnel. Sememangnya aku tidak ada sama sekali membiarkan pelangi itu pergi tanpa aku sedari sekali lagi. Ya ALLAH Ya Tuhanku, ketemukanlah aku dengan cinta yang sebenarnya.

Friday, April 10, 2009

~ Dinner with INSEPians ~



Nite

Malam nie aku ada dinner dengan INSEPians....best sangat dapat jumpa semula setelah sekian lama kami tak jumpa. Al Maklumla masing-masing busy keja, so this time semua dapat jumpa, even tak semua dapat datang tapi tak apa lah, perhaps next time leh gather lagi ramai-ramai. InsyaALLAH. So malam nie aku and Fiza belanja kawan-kawan semua. Memang puas hati la. Makan ja apa nak. Kami akan order. Maaf ya kawan-kawan andai ada yang terkurang tue ya. Next host kita order lagi banyak yaa.. Khabarnya Luqman lak lepas nie. Yeehaaa~~ Leh la makan ikan siakap..yummmmyyy!!

Antara topik di meja td:
1. Kawen, Tunang. The details is - baju tunang, barangan hantaran, tarikh nak
tunang, bila majlis kahwinnya.
2. Pasal business. The details - Buss cacing, buss cili and buss lintah.
3. Kisah rumah fara di masuk orang - Details by Fara.
4. Saba putus cinta - Memang sedey after so many years, end up dengan clash. Scaarry~~
5. New car. Details - Fara, Etun, Fiza dah ada SAGA BLM with diff color. Aku?
6. KPLI - Ada juga aku dengar sikit-sikit tadi.
7. Part yang paling best, ada la juga orang yang kami duk gossip...hehe..biasalah bila dh semua berjumpa, ada la kisahnya, ada la storynya...hehehe..Ampun yaa..
8. Luqman jadi cikgu - Waa...cikgu KH and BI. GTO (^_^)
9. Etun training di Singapore - She is the 1st one once keja, leh pi training ke luar negara. Singapore tuee...katanya tak best. Maybe coz dia p untuk training, if untuk jalan-jalan sure best gila!!
10. Diet - Aku kena kuruskan badan. Thats most important things I have to do right now. Adeii..

So far memang best malam nie. Then tetiba phone aku berbunyi. Ada 1 sms masuk. from Dara Pujaan. Katanya "Aku ada kat Chillis nie". Terus aku call. Baru nak pilih menu katanya..wallaaawei..dating...best2...all the best my dear fren. Doakan aku juga yaa..

Aku nak cont edit pict sket...Layaaann.........

Wednesday, April 8, 2009

~ Nehi heeyyyyy.. ~

good day...

hari nie mood aku ok gak laa..keja mcm biasa la..ada jaa...tp ok laa...at least senior aku ada membantu aku...ermmmm...today meeting lg...director cakap jaa..aku dengar...then perut aku kelaparan..maklumla dh nak lunch hour...then tepat kul 12 habeh..apa lagi...kuar cpt2 dr meeting room, p meja aku..check pc sat then kuar makan luar..today kami makan kat Restoren Hang Li-Po...Chinese Muslim..sedap laa sizzling dia...yummy..habeh gak aku makan...lepas nie nak try steamboat dia lak..nampak mcm menarik ja meja sebelah makan..hehe...

ermmm...cepat la balik....... (^_^)

Tuesday, April 7, 2009

Tagged by Jati...Best buddy Zati Hanani

Filed under:

1. WERE YOU NAMED AFTER ANYONE?
Yes. My nanny love this name besides one of our family member used this name. So sweet aunty ... if not nama aku can be Siti August! demmn...

2. WHEN WAS THE LAST TIME YOU CRY?
3 months ago. Silly me.

3. DO YOU LIKE YOUR HANDWRITING?
Yes I do.

4. WHAT IS YOUR FAVOURITE LUNCH MEAL?
Nasi + ayam goreng rempah + kuah kari sket
Same with Zati, I hate spicy food but she love it.

5. DO YOU HAVE KIDS?
Nope !

6. IF YOU WERE ANOTHER PERSON WOULD YOU BE FRIENDS WITH YOU?
Of course ! Coz SHE will be nice to everyone. Perhaps im not worong.

7. DO YOU USE SARCASM?
I wont.

8. DO YOU STILL HAVE YOUR TONSILS?
Drinks lot of water.

9. WOULD YOU BUNGEE JUMP?
Yes. I want it.

10. WHAT IS YOUR FAVOURITE CEREAL?
Nestle Fitness.

11. DO YOU UNTIE YOUR SHOES WHEN YOU TAKE THEM OFF?
Depends.

12. WHAT IS YOUR FAVOURITE ICE CREAM?
Berry Strawberry (BR).

13. WHAT IS THE FIRST THING YOU NOTICE ABOUT PEOPLE?
Friendly or not.

14. RED OR PINK?
Pink...feminine color.

15. WHAT IS YOUR LEAST FAVOURITE THING ABOUT YOURSELF?
I love to smile. =))

16. WHO DO YOU MISS THE MOST?
Mybedroom.

17. DO YOU WANT EVERYONE TO COMPLETE THIS LIST?
I dont think so.

18. WHAT COLOUR OF PANTS AND SHOES ARE YOU WEARING?
Black n grey.

19. WHAT ARE YOU LISTENING TO RIGHT NOW?
Nothing just a keyboard sound. tip tup tip tup.

20. IF YOU WERE A CRAYON, WHAT COLOUR WOULD YOU BE?
Yellow.

21. FAVOURITE SMELLS?
Apple Blossom. With my new DKNY Lim Ed. from Harrods, London.

22. WHO WAS THE LAST PERSON YOU TALKED TO ON THE PHONE?
My motha.

23. DO YOU LIKE THE PERSON WHO SENT THIS TO YOU?
Yes. She's so funny, weird, cute too.

24. FAVOURITE SPORTS TO WATCH?
Volleyball..sexy (^.^)

25. HAIR COLOUR?
Black.

26. EYE COLOUR
Hazel eyes.

27. DO YOU WEAR CONTACTS?
Nope.

28 FAVOURITE FOOD?
Sayur rebung mymum home made.

29. SCARY MOVIES OR HAPPY ENDINGS?
Of course la HAPPY ENDINGS.

30. LAST MOVIE YOU WATCHED?
Fast and Furios 4. (3rd Apr 2009).

31. WHAT COLOUR OF SHIRT ARE YOU WEARING?
Malaysia's Flag.

32. SUMMER OR WINTER?
Summer.

33. HUGS OR KISSES?
Yes. I do prefer both.

34. FAVOURITE DESSERT?
Ice-cream! Yummmmy.

35. MOST LIKELY TO RESPOND?
Anyone in this space.

36. LEAST LIKELY TO RESPOND?
Zati, can u do it again?

37.WHAT BOOK ARE YOU READING?
Not reading anymore. Just playing with my Sudoku.

38. WHAT IS ON YOUR MOUSE PAD?
I do have mouse but no MOUSE PAD. Ixfixxxx do not provide it to me!

39. WHAT DID YOU WATCH ON TV LAST NIGHT?
Kirana 122 My Wife is A Gangster.

40. FAVOURITE SOUND(S)?
Water.

41. ROLLING STONES OR BEATLES?
The Beatles (I knew it)

42. WHERE IS THE FURTHEST YOU HAVE BEEN FROM HOME?
Johore.

43. DO YOU HAVE A SPECIAL TALENT?
I can sing, I can dance..cha cha cha

44. WHERE WERE YOU BORN?
Kedah.

45. WHOSE ANSWERS ARE YOU LOOKING FORWARD TO GETTING BACK?
I dont have any connection in this blog.