Nuffnang

Monday, May 18, 2009

~ Katak o Katak ~

Morning all,

Pagi nie, aku kuar ja dari umah then terus ke motosikal aku. Then aku buka compartment moto aku, tengok-tengok ada lak sekor katak setia dalam tue. Adei!! Menjerit kecik la aku coz aku terkejut. Mendengar jeritan kecik aku tue, terus katak tue keluar dengan melompat-lompat. Heee...pepagi pun dah di sergah dengan katak kecik tue. Umah aku nie memang banyak katak kat luar umah. Tatau pasal apa, lastime katak masuk dalam umah aku, siap melekat-lekat atas dinding di atas sliding door, atas siling pada malama Velentinoo..Wooo..wooo...Putera Katak menjelma..
Aku rasakan katak tue dah menyegarkan pagi aku pada hari ini. Katak o Katak, jangan la sesekali kau lompat pada aku, or else aku akan spray Ridsect kat kau. Occay!!

Credit to: erinnicbear (Flickr)

When is my Price Charming? Ermm...i keep on waiting and waiting...lalalala...

Sunday, May 17, 2009

~ Chocolate Brownies ~

Yummmmy....yummmmy.....yummmmy....
Sedapnya. Untung ada colleague expert in making those foods, know how to baked it. Leh la aku merasa muffin yang enak dan cup cake yang lazat, then cream puff yang creammyy, and the latest one brownies yang lazat lagi menyelerakan. Lagi best, last Thurdsay aku balik awal, then on Friday sesampainya aku ke office ada 2 lagi brownies kat meja aku. Next to my pc. Waaalaa...Thanks Wana!!! Superrbbbb Browniesss!!


Next apo lak Wana? Hehehe..
Last week kat office, aku kena bully sket ngan PI (Process Integration Engineer), mentang-mentang la aku nie baru lagi. Thus saja ja nak kenakan aku. Besides dia tau Wana on leave. Then kami sama-sama NetMeeting with our counterpart kat nun jauh di Germany...Do not ask me in details about this product, this is not my responsibility ok. Requesor la yang kena deal with Dr Werner bukan aku. Aku just create as per ur request form ja la. Heeeshh....aku tumbuk gak hidung dia. Ermm...sabaq yani..nie yang membuatkan aku pun nak merantau nun jauh di kota raya nie. Tapi adakah indah bekerja di sana? Zati, pls advice.

Weekend nie, aku duk umah ja...settle all those bill kat TM. Then lepak-lepak ja kat umah. Today Sunday 17th May, Ida dah angkat baju-baju dia. Sedeynya, lepas nie taleh dah nak sembang-sembang ngan ida lagi. Lepas nie aku keseorangan la. FYI, Ida dapat GSTT. Laila pun nak balik Sabah dah. Lepas nie aku bergurindam la sorang-sorang. Hope next housemate leh masuk dengan aku la. Sekepala dengan aku. Bak kata dia, "awak kena face it, kawan datang dan pergi"
Mak aku pun advice aku suh naik tingkat atas, tapi aku rasa malas la. Aku dh suka dengan bilik bawah nie, coz toilet pun luas, even nanti aku still akan diganggu dengan ulat-ulat yang suka menjengah bilik aku yang chumell nie. Hehehe..

Til now ya. AKu nak tengok Astro Ria. "Anak aku artis"
sure ada lawak sengal nie. aku suka lawak sengal. Hooyeeeaayy...sambil makan pizza...kawan laila bagi just now. (^_^)

Thursday, May 14, 2009

~ Lunch with MDM Team ~

Hallo all,

yesterday..lunch Fritz belanja...apa lagi aku syok la order..aku order Pan Grilled / Dorry Catch of the day with Lobster Sauce and Frosty Lemon Tea. Sedap gak..I dont think that the dorry was catched on that day but very nice. Location, ahaks...Resepi Rahsia bak kata kawan Zati..

Zati, bila kita nak bergaya-gaya lagi mcm kita buat kek KL Central, at least hang dh merasa Chillis...aku gak tgh kempunan nie..adei...bila la agaknya kan..insyaALLAH aku p KL nanti kita bergaya sakan eh..btw, aku x aply lagi cuti untuk june nie. Aku dpt rasakan aku x dpt p majlis yuzi. On that time aku mcm ada agenda SKSE laa...

Myfeeling today, biasa-biasa aja...like norm...ermm...ntah bila segala kekusutan ini akan berakhir. Tolong la faham. Aku dah macam nak naik gila dah nie. Awak lelaki, kenapa awak tak faham? Mumu..plz help me!!! Let he knows my feeling right now...

Tuesday, May 12, 2009

~ If you only knew ~

Assalamualaikum readers,
This keewlll feeling coming again... why, why me?? Ohh noooonee...
Here i wanna to share this weird feeling with anyone who read this entry. Last week, ohh...crappp... Oh...no need to story mory la. Just read from this lyric. Perhaps, you guys will understand these. InsyaALLAH.

If I Only Knew - GIL

I'd give you anything,
Everything,
To have you be mine.
I'd give the stars above,
And all my love,
How can you be so blind?
So blind?
I'm going out of my mind,
All the time,
For you,
Yes it's true.
If you only knew,
That I'm crazy for you,
Then you'd understand.
If I only knew,
What you're goin' through,
Then I'd understand.
Now I know that I,
Have no chance,
Oh to make you mine.
If I ruled the world,
Would you be my boy,
How can you be so blind?

Credit to: ukhti27 ::Flickr::

Ya ALLAH YA Tuhanku,
Tabahkah lah hati umatmu yang hina ini. Ya ALLAH berikanlah aku semangat untuk semua ini. Ya ALLAH YA Tuhanku makbulkanlah doa Tokwan, Maktok di bumi Mekah Mukarramah, Doa Mak Ayah aku..doa muslimin, muslimat sekalian.

Tuesday, May 5, 2009

~ Maggot dalam bakul di dapur, cacing dalam perut agaknya ~

Holla all,

funny kan title aku nie. Tapi memang betol² terjadi kat aku. Pasal ulat dalam bakul sampah mmg betul² terjadi last week. Aku tatau dh berapa hari sampah tue x dibuang. Tapi ntah la. Aku x masak pun. Ada orang yang rajin selain aku memasaknya, then lupa nak buang sampah tue. Then wujudlah kedatangan ulat-ulat yang bisa membuatkan aku menjerit di pagi² subuh nan indah nan damai. Ianya bermula begini, macam biasa aku bangun tidoq around 6.20am then terus ke toilet. On lampu toilet, on lampu dapur then aku jerang air. Then aku ke toilet, wudhuk. Then aku solat. Setelah bagi salam ke kiri, aku nampak ada ulat sedang berlegar-legar dalam bilik aku. Mmg gila ahh ulat nie. Then aku mula la amik ridsect and spray pada ulat munggil tue. Then x mati. Still gerak². Thus, i have to do something. Aku letak garam. Still gerak coz bukan liquid. So i kill them softly. Hehehe. I thought only one. Tp after aku mandi. MasyaALLAH...beriban-riban dalam tong sampah. Aku mmg dah meremang bulu roma. Ya ALLAH Ya Tuhanku, apakah dugaan aku dipagi² hari nie. Then aku sms housemate aku kat atas, then depa pun turun. Sama-sama membanteras makhluk asing nie bersama-sama. Huuuhhh.. Finally...mati juga ulat-ulat chomel nie. Moral of the story: Do not keep all the waste in our house for a long period. Dispose it ASAP!!!


Credit to : Marshall Astor

But today, aku discuss with Zati pasal cacing dalam perut lak. Still on discussing. Tengah cari root cost dulu then used it to solve it. (",) Hehehee...

P/s: Lepas nie sure ada lagi this lovely maggot kat umah aku. I will snap them. Just wait and see..