Nuffnang

Tuesday, May 5, 2009

~ Maggot dalam bakul di dapur, cacing dalam perut agaknya ~

Holla all,

funny kan title aku nie. Tapi memang betol² terjadi kat aku. Pasal ulat dalam bakul sampah mmg betul² terjadi last week. Aku tatau dh berapa hari sampah tue x dibuang. Tapi ntah la. Aku x masak pun. Ada orang yang rajin selain aku memasaknya, then lupa nak buang sampah tue. Then wujudlah kedatangan ulat-ulat yang bisa membuatkan aku menjerit di pagi² subuh nan indah nan damai. Ianya bermula begini, macam biasa aku bangun tidoq around 6.20am then terus ke toilet. On lampu toilet, on lampu dapur then aku jerang air. Then aku ke toilet, wudhuk. Then aku solat. Setelah bagi salam ke kiri, aku nampak ada ulat sedang berlegar-legar dalam bilik aku. Mmg gila ahh ulat nie. Then aku mula la amik ridsect and spray pada ulat munggil tue. Then x mati. Still gerak². Thus, i have to do something. Aku letak garam. Still gerak coz bukan liquid. So i kill them softly. Hehehe. I thought only one. Tp after aku mandi. MasyaALLAH...beriban-riban dalam tong sampah. Aku mmg dah meremang bulu roma. Ya ALLAH Ya Tuhanku, apakah dugaan aku dipagi² hari nie. Then aku sms housemate aku kat atas, then depa pun turun. Sama-sama membanteras makhluk asing nie bersama-sama. Huuuhhh.. Finally...mati juga ulat-ulat chomel nie. Moral of the story: Do not keep all the waste in our house for a long period. Dispose it ASAP!!!


Credit to : Marshall Astor

But today, aku discuss with Zati pasal cacing dalam perut lak. Still on discussing. Tengah cari root cost dulu then used it to solve it. (",) Hehehee...

P/s: Lepas nie sure ada lagi this lovely maggot kat umah aku. I will snap them. Just wait and see..

2 comments:

z@ti said...

ewwww...mcm2 laa ader kat umah hang ni..aritu cendawan la ni ulat sampah lak. pasni ape plak..haha

Yani said...

Ntah la zati...ada ja yg nak menghinggap...lepas nie tatau laa..jgn la binatang yg berbisa..aku dh la bilik bawah sorang...housemate aku semuanya atas...