Nuffnang

Monday, June 22, 2009

~ KL Trip ~

Assalamualaikum frens,


19 June 2009

Dah lama aku tak posting any entry dalam blog aku nie. Since aku kena backup colleague aku yang maternity leave nie, workload aku agak bertambah. Then aku juga kerap balik lewat selain aku ada yoga's class. Hehehe. Last week from Friday 19June untul 22June aku berada di KL. Bumi KL yang telah lama aku rindukan, telah lama ingin aku terjah. Finally, i made it last week. Bermula dengan perjalanan aku dengan housemate aku Laila, drive to KL. Pepagi, seawal kul 7.45am kami bertolak dari rumah Kulim then sampai Subang kul 1 la tolak sesat, tolak tatau or lupa jalan. Then lepak for a while, then kul 3 kuar ke Subang Parade, makan Dominos. Yummmy!!! Dah lama tak makan. Then round Subang Parade. Cuci mata ja. Then around 6pm Laila hantar aku kat Komuter Subang. That was the last moment we meet up. Again...i don't know when?? Perhaps on Aimi's wedding. Felt so sad, since dia la housemate yang aku selalu lepak kat umah nie. Lepas nie tadak la lagi. Tak po Cik Laila, i do pray for you, copat-copat la dapat kojo kek Sabah tue. insyaALLAH.

Yeah...After Komuter Subang, I'm heading to KL Central then take Putra to Kerinchi. Zati will fetch me overthere. Then dalam Putra, as usual so many people inside, smelly..ouchhh!!!penat hidung aku nak filter that kind if smelly. Finnaly reach Kerinchi. Called my mum because while in tren, she called me tp aku tak jawab because aku tak dengar la. Then I informed her that I will joined Zati after this, then call Zati and he get ready to fetch me. Yeayyy!! after 8 months didn't meet up, this is the time. Waah...mcm nak jejak kasihan lak. Hahaha. The funny thing is, aku leh lak lupa color keta dia. Aku salah recognize color keta dia. Hahaha. Sorry fren!! Baru dua kali aku naik keto hang. Then we heading to Equine. Apartment Zati yang dibanggakan nya iteww...Lalalala. NOt bad la. biliknya pun besar gak. Perhaps, lepas nie aku datang lagi, umah baru la ehh...hehehe.

Malamnya, dinner kar Alamanda. Yeayy..aku ketemu seorang lagi kawan baru. KD . Colleague zati kat TM. cute orangnya. Kecik ja. Aku suka baca blog dia. Bagi aku dia la orang yang paling bertuah dengan Pemuda Bag TM itu. Sorry ya KD, yani ada baca blog awak juga. Silent reader. Hehehe. Then malam tue aku memilih untuk makan Fish and Chip with Ice Lemon Tea while Zati and KD makan Chicken Chop with Ice Lemon Tea also and Mineral Water for KD since her throat still not getting well. Malam tue aku borak-borak dengan KD. Tak lama sangat. Tak sempat nak kenal dengan lebeh rapat. Takpo KD, lepas nie kita jumpa lagi ya. InsyaALLAH. Then kami balik umah...yeayyy...ZzZzZzZzZzZZZZzZzZ..

20June 2009.

Yeayy..

Today, Intan's engagement. Seawal pukul 9.30am aku kuar rumah dengan zati because kami tatau jalan, thus nie nak mencari rumah intan nie. Entah macam mana. Luckily hari tue tak panas, redup ja pepagi nan indah tue. Alhamdulillah. Then pusing punya pusing, finally we reached Intan's house. Sesampai ja, tengok intan dah siap make-up and dia nak pakai baju. Intan sungguh kurus. Gilerrr...Kurus...Dammn Kuruss...Aku juga yang masih belum capai tahap itu. Tak apa. Biar lambat asal selamat. Intan sangat cantik that day. I mean before this aku tak penah tengok dia make-up. That day sungguh ayu gitu. Tahun depan dia dah nak kawen. Alahmdulillah. InsyaALLAH ada rezeki aku datang lagi ya on ur wedding hang. Then kat majlis intan tue aku jumpa Ila which is Intan's cousin. Aku kenal Ila since diploma then jumpa Suci and anak Suci. Cutenyaa...Thanks intan coz jemput aku ke majlis hang!! Thanks kat ayah hang gak, beriya-iya suh aku and zati amik pict. Thanks uncle!! Then kami balik. Penat. Tidoq petang tue sampai kul 6. Aku bangun solat Jamak and Qasar.

Malamnya, as usual Warung Pak Maidin menjadi port kami makan. Aku tanya zati, better dah la service kedai nie since last October aku datang, services macam happo lagi. Muka pekerja jangan kan nak senyum. Masaaammm jo. Aku pun tak paham kenapa mereka bermuka begitu. Adakah dimarahi Bos? Adakah gaji kena potong? Adakah keja banyak tapi gaji tidak dinaikkan? Adakah..Adakah..Adakah?? So many adakah...Hanya mereka yang mengetahuinya. Tak kuasa aku nak terjah Pak Maidin. Since zati ckp dah better service nya. So kami pun makan la. Aku order Nasi Paprik and Telur Mata. Zati cakap pelik ja aku order Telur Mata because normally people will order Telur Dadar. Aku pun tatau kenapa aku order itu. Ahh..Makan ja la. Aku dah kelaparan nie. And betul service malam tue better. Then balik umah...Tidozzz...zzzzZzZZzZzzzzZz..

21 June 2009

Yeayy...Today kami akan jalan-jalan cari pasal. Yeayy...dah lama tak hang out. Also today aku akan jumpa Ct Rockkksss...Yeayy...friend during intership kat PELSSB dulu. Malas la nak ingat zaman batu tue. Hehehe. As usual, kuar umah around 8.30am p breakfast dulu kat mamak sambil segarkan mata yang baru bangun tidoq nie. Then we heading to Bukit Jalil. As usual. Tatau jalan. Maybe Zati tak biasa sangat dengan jalan nie. Tapi Zati cakap dia penah datang ngan Malina. Aiiyaakkkk!!! Finally jumpa gak Stesen Komuter Bukit Jalil. Parking keto. Then walking to Stesen Komuter. Zati ada perasan sesuatu!! Zati memang suka perkara-perkara sebegitu. Ahakss...Then beli tiket then...alahai..memalukan lagi. Salah platform. Orang ramai at the other side. This side only both of us. Hahaha..Sengal tol pepagi. Dah la dah buat bising dalam toilet. Then salah platform lak. Hehehe. Saudara cleaner tue pandang ja kami. Lastly dia gak yang bagitau kami kena ke platform sebelah sana. Hehehe. Konon nak cover malu kami berselindung di balik tiang yang besar. Hehe..Actually tak malu pong. Lalalala. Then ke PLaza Rakyat nak beli tiket bus aku nak balik Kulim soknya. Then dapat la beli and ramai giler org duk tanya nak balik mana..balik mana..balik mana.. Ahhhh..lantak laa..aku dah beli laaa...ok Lega....

Heading to KLCC..Yeayy..rindunya aku ke KLCC. Ntah kenapa aku sungguh suka tempat itu. Mungkin tempat tue la tempat yang aku berani jalan sorang-sorang eventho ada kawan-kawan aku cakap situ ramai foreigner tapi aku selesa di situ. Then masuk la ke kedai kat situ. Topshop, G2000, GAP, Padini, Zara, Mango. And Zati nak lagi ajak aku masuk ke kedai-kedai yang masih bukan tahap kami untuk bershoping. Aku cakap kat Zati, jangan la lagi. Hehehe. Finnaly tengah jalan-jalan sengal. CtRockss di depan mata!!!WAAA...lamanya tak jumpa. 'Awak dah lain la' Aku berkata pada CtRocks. Iya. CtRockss dah makin bergaya. Agak berbeza tatkala kami ketemu last September 2007. Lama gilerr. Then that day, CtRocksss treat us at Nandos. Yeayy..Aku makan Salad.
Then kami jalan sekejap. Oh yaa...aku duk ngidam nak makan roti boy. Aku beli 3. 1 untuk aku, 1 untuk Zati and 1 untuk CtRockss..Eventho aku dah kenyang, full already tapi still aku makan gak Roti Boy tue panas-panas. Memang sedap. Yeayy..Then kami naik Putra ke MasjID Jamek nak amik Star nak ke Bukit Jalil. Ntah macam mana, kami salah platform lagi. So apa la. Tukar la lagi. Adoii..memang sengal la 3 3 orang nie. Then sampai Bukit Jalil. Zati ada terperasan sesuatu lagi. Yaa...Dia. Selang beberapa buah kereta ja dari kereta zati. Zati memang perasan since kat Star td.

Perjalanan diteruskan. Hari hujan. Ya. Kami akan ke Mutiara Damansara. Again and again. Kami sesat. Zati, mungkin anda tidak biasa lagi dengan jalan-jalan yang sedang kita gunakan ini. Then kami jumpa juga OU. Yeayy...nak ke IKEA, The Curve, IKANOS and Cineleasure. Tidak malu untuk aku katakan. Aku tak pernah ke tempat-tempat ini. This is my first time. Hehe..Aku sungguh kagum dengan barangan kat IKEA. Dalam hati aku, macam-macam angan-angan dah tersemat, design tue untuk dapur, design tue untuk bilik tido, design tue untuk dining. Dan segala-galanya. Tapi dengan siapa aku nak merealisasikan segala impian dan angan-angan ini. Hanya DIA yang Maha Mengetahuinya.

Its time to going home. Then drop CtRocks kat Putra Station Kelana Jaya. CtRockss.. bila la kita leh ketemu lagi ya. Hehehe..tak apa. InsyaALLAH lepas nie leh jumpa lagi since this girl keja kat PETRONAS Tower 2. hehehe. Then aku and zati balik umah. Siap-siap nak dinner dengan Anne. Yeayy..Aku ada beli lampu kat Anne akt IKEA tadi. The best thing is, aku tak beli apa-apa pun kat IKEA. Zati ja bagi aku pensil IKEA and paper. Tue ja la gift from IKEA. Hehehe. Malamnya dinner kat Warung Pak Maidin lagi. That night. Service sampai nak termuntah aku rasa. Muka pekerja masam gilerr. Tak payah keja la dik ooiii..P duk umah ja. Tengok TV!!! Zati ada order Telur dadar, then time hantar makanan tadak lak telur dadar, then zati mintak la, leh lak cakap, 'Tadi ada order ke?' Heyyy..helllo..kalau tadi tadak dalam order pun, lantak la nak order pun. Apa masalah hang nie? Memang la. Bagi aku masakan OK, tapi kalau macam tue service and layanan yang customer dapat dari pekerja Pak Maidin yang berdedikasi la sangat tue. Leh rosak business Pak Maidin. To Pak Maidin: Pls do something to your workers. Bukan sorang tapi ramai. Then kami tengok MYVI SE Anne. Smart laa. Huhuhuhu... dalam hati aku, bila la keta aku nak sampai nie. Hehehe. Then balik umah..ZzZzzzzzzzZzzzzZZZZ

22 June 2009

Akhirnya hari nie aku kena balik ke Kulim. Aku akan continue perjalanan aku yang tak dapat aku gambarkan pemandunya iteww...Pakcik, silalah memandu bus nie betul-betul boleh tak, kita bukan nak makan angin, nak main-main stop tepi jalan nak beli air kelapa, nak beli pisang goreng, nak beli cendol pulut hoccay!!!
Penatnya tangan aku malam nie. Aku nak tidoq dulu. Assalamualaikum and gudnite all.

5 comments:

z@ti said...

sonok gler dpt kuar ngan hang aritu. Even sekejap tp sgt bermakna bagiku. chewahh.

Yani said...

Yaalaaa Zati. cukup sekejap tapi sungguh bermakna sekali. Yeaayy!!! Lepas nie datang la kulim lak. Aku buat open house nie.

anneweeza said...

adoyai Yani...sgt lawak ok ur karangan!! =) tp xyah la glamor'n pearl white ku itu...termalu i seketika tau..huhu =)

nnt bile2 dtg lg...bgtau tau...kite ajak rmi2 lg..huhu =)

SHUANG said...

Do you want to be in control of your financial future? I know, you, DO!

Are you "hungry" and willing to work to achieve wealth, freedom and security for yourself and your loved ones? Or do you look for any excuse NOT to succeed? I'm being direct with you because the program we are about to present is the most powerful, income-generating Internet Business opportunity anyone has ever seen in the history of this industry!

But it's up to you to TAKE ACTION and TAKE CONTROL! Thousands of hungry entrepreneurs just like you have made the decision NOT to be a victim of the economy and have secured their positions in the Matrix.

So don't spend the rest of your life WISHING for money... take steps TODAY to create the Prosperity and the Life you deserve!


The choice is yours.

For just $10 per month you can build a foundation for a solid monthly income.

Your link to Join:
http://www.freedom.ws/shuang

See you in a Winners Circle,
Rafaela
feishang63954@hotmail.com

Yani said...

Anne..Pearl White to very the bery cool la. I nak mcm tue gak la. Yeay! Tapi taleh dah. Just waiting the Sona Anggun SE ja nie. InsyaALLAH..