Nuffnang

Saturday, July 25, 2009

~ Gedixx ~

"Maukah kau menjadi orang pertama yang aku pandang tatkala aku membuka mata di pagi hari?" Kenapa ayat ini berlegar-legar di kala aku ngantuk ini. Yaa.. Memang agak membusankan hidup ini. Aku bangun bagi saja pandang dinding kuning iteewww. Sedangkan tidak menampakkan sebarang wajah yang hensem. Hehe. Kegatalan tahap impak maksima! Gedixx Yani!! (^_^)


Malam nie aku diner dengan fakhril and acap. Naik keta baru acap. Honda City baru tue. Memang best! Aku sungguh teruja. Rasa nak tukar ja Persona SE kepada Honda City baru nie. Tapikan. Persoalannya. Mana aku mampu lagi. Ahh.. Persetankan segalanya! Persona SE pun not bad. Tadi kami sempat tengok-tengok keadaan kereta itew. Tengok enjin la. Banyak gaks la info yang aku dapat dari dak-dak dua nie. Huuhuhu. Thanks guys for sharing.

Today Kakpah and Hani mai umah aku. Sempat lagi kami gosiping. Al kisahnya. Student depa. Form 5 ada buat vids 18SXX. WTH dak-dak zaman ini. Apa la nak jadi. And the best thing is the punishment only discard as prefect. That's it. So embarrass this younger man and younger lady. What happen to our system education? We have to do something bout this. Yang aku nampak, nowdays student easily can get handphone. I'm not pointing to others. Tapi my younger brother sendirik. Already own 3G phone at 16 yrs old. Aku nie phone cap ayam ja. Aku doakan adik aku leh berpikir dengan matang. Tue la aku ada pesan mak ayah aku selalu tengokkan handphone adik aku tue. Risau gaks. Fuad dont notty! Hoccay!!! . Nauzubillah. Aku doakan yang baik-baik saja untuk adik aku nan sorang nie.

Agenda besok. Aku berangan nak ke Giant lagi. Al-biasalah. Nak membeli barang yang tiada kepentingan sangat. So far semua barang-barang aku dah cukup. Cuma stock makanan aku ja dah habeh. Tapi tak apa lah. Wait hujung bulan nie la. Dapat gaji. Yeayy~~~ This month aku dapat gaji seperti sedia kala. No need to deduct! Alhamdulillah. Yeayy!! Aku leh soping! Tapi aku kena bayooo keto. Adei. Adei. Adei.

Ok all. Thats it for today. Nenite all. Aku nak berangan akan my 1st sentence in my 1st paragraph. ("-__-")

Friday, July 24, 2009

~ Kereta Kancil Warna Merah ~

Assalamualaikum all,

Yes. I’m so happy today. Just now got a called from my dealer told that my car is on the way. Alhamdulillah. I’m so happy. Lepas nie I will drive my own car. So anything happend I have to fave it by my own. Ohhh...I do pray to ALLAH SWT. Semoga ALLAH Taala permudahkan segala rancangan aku, perjalanan aku, jauhkan aku dari perkara-perkara yang merbahaya. Seandainya aku terkena juga, alhamdulillah. Ini dugaanNYA. IS A MUST! To have faith in my doa and because I’m asking for HIS help. Syahdunya.

Papa ku Pulang dari kota.
Papaku belikan kereta.
Kereta kecil warna merah.
utk ku bawa ke sekolah...
Pon..pon..pon..pon..pon..pon..pon..pon..pon..
Kereta kecil ku berbunyi.
Marilah kawan..mari naik.
boleh ku bawa jumpa nenek.


Motif gambar hanya sekadar hiasan. Sapa nak bagi nie kat aku, aku nak sangat-sangat. (^__^) credit to: oneighturbo Flickr. Aku cilokk.

Today I will, I will continue my smiling. I don’t know why. But maybe after hear this news with my dealer, I can feel something diff. Ya la before this I’m not too tooo excited about this car. So many people condemn me to own this car, but its ok for me. Lepas nie kalau aku kering kontang macam orang tak makan, silalah hulurkan bantuan, ringankan beban ya. INsyaALLAH I will. I already make the calculation for this. Doakan aku berjaya ya kawan-kawan. I love u buddies... ("-____-")

Today is Friday. O yeayy. Tomorow is weekenderrrs. Hooo yeayy!!! Leh bangun lewat. Actually today aku subuh gajah. Adakah ALLAH Taala terima solatku pagi tadi? Aku adalah manusia yang teruk. Bangun suka lewat-lewat. Sampaikan pagi tadi housemate aku tanya aku "Kak, tak keja ke?". Aku menjawab dalam keadaan seusai bersiram. "Eh, kejalah!". Yaa..This week aku datang keja lewat sokmo. The best thing is. Last Wednesday. As usual. Aku siap-siap lewat. Aku really malasan to get prepared my self with super fast rocket lot. Hahaha. Reach my company at 8.30am I think. Aku bawak moto la, mana ada masa nak belek-belek jam tangan ALBA aku kat tangan nie yang dah seusia since aku F3 nie. Lama dowwhhh this watch. Needs to change it. Oopsss. Out of topic laks. Neverminds. Ok. Continue my story. Then after change myshoes at loker then heading to Level3 which is my department level la. Then tup-tup ada macam perhimpunan sekolah. WHT!! Mereka semua berkumpul di suatu sudut. OMG. Mostly depa pandang aku. Shhhuuutt!!! Yaa. ALLAH Taala nak semua orang tau akan keburukan aku dah mulai datang lewat. O yeay! Biaqla. Actually the purpose is to introduce our new managers to other. Oh Ic. "Hello. I'm Yani." Hahaha. Tue ja la yang patut aku cakapkan. Nak cakap apa lagi. Nak mesra-mesra. Oh Noooone. She is a women. Kalau a guy. Leh la aku hulurkan senyuman menggoda yang amat memikat. Yeayy.

Ok. Currently 1.48PM. Aku nak bersolat Zohor. Aku tidak mau kelewatan lagi hari ini. Setelah semalam aku bersolat Asar at 7.25pm and bersolat Subuh hari ini di kala 8.08am. Betapa bodoknya aku. Mempermainkan solat. Ya ALLAH. Aku tertidor. Adakah ini boleh dimaafkan?? Come on Yani. Belajaq agama tak nie?

Moh kita ke surau. Solat. Ada rezeki leh gosiping!! Oh tidaak. Nak bersolat pun still pikirkan duniawi. Yani, Yani, Yani. Apo la you nie.

I miss u! Who? Don’t care la!!

Tuesday, July 21, 2009

~ Abang Nak Beli Kuih...?? ~

Guten morgen all,

Actually aku dah penah baca email nie, and memang aku suka sangat kisah nie. Today aku receive lagi email nie dari Kakcik. Thus here, I want to share with you too. Lets read it together or read again. Very touching.

Hari itu, saya pulang ke Kuala Lumpur . Memikirkan highway PLUS sibuk, saya menyusuri laluan lama. Pekan pertama yang saya lintas ialah Teluk Intan. Terasa mengantuk, saya singgah sebentar disebuah restoran di pinggir pekan itu. Sebaik memesan makanan, seorang kanak-kanak lelaki berusia lebih kurang 1 2 tahun muncul di hadapan.
"Abang nak beli kuih?" Katanya sambil tersenyum. Tangannya segera menyelak daun pisang yang menjadi penutup bakul kuih jajaanya.
"Tak apalah dik...Abang dah pesan makanan" jawap saya ringkas. Dia berlalu. Sebaik pesanan tiba, saya terus menik mat inya. Lebih kurang 20 minit kemudian saya nampak kanak-kanak tadi menghampiri pelanggan lain, sepasang suami isteri agaknya. Mereka juga menolak, dia berlalu begitu saja.
"Abang dah makan, tak nak beli kuih saya?" katanya selamba semasa menghampiri meja saya.
"Abang baru lepas makan dik, masih kenyang lagi ni" kata saya sambil menepuk-nepuk perut. Dia beredar, tapi cuma setakat dikaki lima . Sampai disitu, di meletakkan bakulnya yang masih sarat
Setiap yang lalu ditanya... " Tak nak beli kuih saya bang.. Pak cik... Kakak atau makcik." Molek budi bahasanya!
Mamak restoran itu pun t ida k mengh alang dia keluar masuk ke premisnya bertemu pelanggan. Sambil memerhati, terselit rasa kagum dan kasihan dihati saya melihatkan betapa gigihnya dia berusaha. T ida k nampak langsung tanda-tanda putus asa dalam dirinya, sekalipun orang yang ditemuinya enggan membeli kuihnya. Selepas membayar harga makanan dan minuman, saya terus beredar ke kereta. Kanak-kanak itu saya lihat berada agak jauh di deretan kedai yang sama. Saya buka pintu, membetulkan duduk dan menutup pintu.
Belum sempat saya menghidupkan enjin, kanak-kanak tadi berdiri di tepi kereta. Dia meng hadi ahkan sebuah senyuman. Saya turunkan cermin, membalas senyumanya. Saya lihat umurnya lebih kurang 1 2 tahun.
"Abang dah kenyang, tapi mungkin abang perlukan kuih saya untuk adik-adik abang, ibu atau ayah abang" katanya petah sekali sambil tersenyum. Sekali lagi dia mempamerkan kuih dalam bakul dengan menyelak daun pisang penutupnya. Saya tenung wajahnya, bersih dan bersahaja. Terpantul persaan kesian di hati. Lantas saya buka dompet dan menghulurkan sekeping not merah RM 1 0. Saya hulurkan padanya.
"Ambil ni dik! Abang sedekah... Tak payah abang beli kuih tu" saya berkata ikhlas kerana perasaan kesian meningkat mendadak. Kanak-kanak itu menerima wang tersebut, lantas mengucapkan terima kasih terus berjalan kembali ke kaki lima deretan kedai. Saya gembira dapat membantunya.
Setelah enjin kereta saya hidupkan, saya mengundur. Alangkah terperanjatnya saya melihat kanak-kanak itu menghulurkan pula RM 1 0 pemberian saya itu kepada seorang pengemis yang buta kedua-dua mat anya. Saya terkejut, lantas memberhentikan semula kereta, memanggil kanak- kanak itu.
"Kenapa bang nak beli kuih ke?" tanyanya.
"Kenapa adik berikan duit abg tadi pada pengemis tu? Duit tu abg bagi adik!" kata saya tanpa menjawap pertanyaannya.
"Bang, saya tak boleh ambil duit tu. Mak marah kalau dia dapat tahu saya mengemis. Kata mak kita mesti bekerja mencari nafkah kerana Allah berikan tulang empat kerat pada saya. Kalau dia tahu saya bawa duit sebanyak itu pulang, sedangkan jualan masih banyak, mak pasti marah. Kata mak, mengemis kerja orang yang tak berupaya, saya masih kuat bang!" katanya begitu lancar.
Saya sebak, sekali gus kagum dengan pegangan hidup kanak-kanak itu. Tanpa banyak soal saya terus bertanya berapa semua harga kuih dalam bakul itu.
"Abang nak beli semua ke?" dia betanya dan saya cuma ngangguk. L ida h saya kelu nak berkata. "RM25 saja bang.......! "
Selepas dia memasukkan satu persatu kuihnya kedalam plastik, saya hulurkan RM25. Dia mengucapkan terima kasih dan terus berlalu. Saya perhatikan dia sehingga hilang daripada pandangan.
Dalam perjalanan ke K. Lumpur, baru saya terfikir untuk bertanya statusnya. Anak yatim kah?? Siapakah wani ta berhati mulia yang melahirknya? ? Terus terang saya katakan, saya beli kuihnya bukan lagi atas dasar kesian tetapi kerana rasa kagum dengan sikapnya yang dapt menjadikan kerjayanya satu penghor mat an.

p/s: Tak semua orang bangga dengan kerjayanya. Ada orang kerjanya bagus tapi dia tak suka dengan kerjanya. Ada orang suka kerjanya tapi environment kerjanya yang membuatkan dia terpaksa merasa berat untuk ke office. Bagi aku, if gaji kecik tapi aku enjoy kerja, alhamdulillah. Happy ditempat kerjalah yang akan menghasilkan product yang bagus. Ini kata-kataku. Kata-kata kamu?

Monday, July 20, 2009

~ Man, you can cry too ~

Monday night. Yeay. Today after coming back from office aku terus tido without thinking of anything. I'm so sleepy and today I can't focus on my daily work. Then after 9.20pm take a bath and make a hot milo. Then while watching House. My Fav drama I always follow. Yes. In this episode one of the doctor Doc Kutner. His dead. Cause he suicide by his own gun. OMG! Why all this happen to him. I like him coz when I see him like I see Anup. Hehe. So what Yani? Another thing is I like the song during his funeral. Some sort like Alone. Like what happen on me now. Ok. Back to Kutner's character. I think he is funny and smart. You know, he have the Indian value. It is I'm wrong? This is not by races hoccay. I'm gonna miss this characters. In this episode I can see two three man crying. Dr Taub cried. Dr House felt regret. And a guy who wanna sacrifice for his wife. Again crying. Oh Man, for me sometimes after crying we can heal. Not even much but at least got a bit. To recover again.

On man, after this I cant see you anymore in House. I miss u!
I'm wondering why Malaysia's show cannot produce such as like this Great great great show? Malaysia, habeh-habeh sangat Impak Maksima, Rempit and etc. Pls la create such a good show. From that we can get the knowledge from the show. Huuuhh! So frustrated.

Mode tonight. I'm ok. Just listening my Korean's song. Tenang tingat aku. Alhamdulillah. Kenapa aku tak dengar Ayatul Quran? Yani, Yani..

Saturday, July 18, 2009

~ Lara Hati ~

Holla ALL,

Ishhh..bagi la salam kan. Assalamualaikum kawan-kawan sekalian. Apa kabar? I'm ok. So so. Yeayy...today weekend already. Hari nie penat aku mengemas rumah. Malam tadi balik lewat dengan IMMO. Activity IMMO. Thanks Aimi, Shah and Wan for Nasi Ketam. Nice. But mak aku masak lagi best. Mak aku the best cooker!! YEAYY...I MISS U Mum...
Nasi Ketam. Mak aku masak lagi besh!
Jumaat.17Jul09.
Sesampainya aku di opis pagi Jumaat yang damai nie, dapat lak satu email. Oucchh!! Aku lupa bagaimana ayatnya. Tapi lebeh kurang macam nie la.
"Khairiyani, how come the lot coming in 25 wafers, supposedly 20 and 15. Pls check the balance remains for both lot. Pls check with IT why wafer quantity in Cerberus is not tally with actual" Apo dio dia nie. Aku lak nak kena check. Heyy!! You wanna used that EPI lot. Pls check sendirik la. I dont know whick EPI lot you want to use for your DEV* lot. (Aku hanya berani di sini sahaja. Ahh...lantak la aku berani kat mana-mana saja, yang penting aku ok!)Yaa. Kerja ini mengundang perasaan ketakutan yang amat sangat dalam diri aku. Nowdays, aku kurang besemangat nak datang awal ke opis. Minggu nie saja aku datang kul 8 lebeh 2 kali. Sekali ja aku sampai opis 7.35 lagi 2day aku sampai almost 8. Lantaklah. Tiada email yang lagi best selain email invitation makan preeee.. yeay...Today, Aimi, Shah and Wan nak belanja makan nasi ketam. Aku tak penah p lagi. Tapi Lela dh penah p. Thanks guys. Depa nie belanja sempena depa dapat rezeki Allah Taala lebeh sket last month. Tue yang belanja IMMO nie. Apo nie Yani? Gumukkah aku?Picture IMMO
Lepas makan kami ke MEGAMALL. Kunun nak main bowling. Skali full daaaa. Ada tournament apo ntah. Then we decide nak tgk HarryPotter. Aku ada tertidoq gak. Aku tak minat sangat la. Lagipun depa nie dah dewasa. Then balik dengan Aimi and Apit. Thanks Aimi coz sudi tumpangkan yani. Oh yaa..Cik Zai tak follow. Ada issue dalam fab. And Zai ada sampaikan satu lagi bad news kat aku, dia kena tukar group. Sian Zai. Nak buat mcm mana Zai. Tue arahan. Yani rasa Zai hebat. Thats why depa nak tukar Zai dengan PI yang sedia hebat tue. Hebat Zai. Jangan sedey-sedey lagi ya. Samalah kita nangis dalam opis. Sian kan. Depa ingat kita nie apa. Suka-suka ja nak marah kan. Ok. Gunakan weekend nie bersama Zam dengan penuh makna ok.
Yaa...sebenarnya hati aku pun terguris lagi malam semalam. Aku YM. Then aku bukak facebook aku. Then aku tengok nama dia ada. Then aku sapa la dia. Tup-tup yang bukak FB dia tue is "Adik". WTH!!! Tak sangka dia tipu aku. Katanya single. Rupanya dah ada. Mungkin baru ja. Aku tatau. Tak apa la. Tetiba hati aku juga rapuh dan perasaan aku amat luka lagi parah. Terus aku bgtau Zati and Cik Lulu. Tak apa la. Bukan jodoh kan. Even aku suka dia tapi tak pernah la aku cakap aku suka dia. Aku hanya simpan dalam hati ja. Ok Pejal, all the best for you.

And last night, even aku tadak di rumah, aku on YM. Haa..no wonder bill letrik umah aku bulan nie sket ja. So aku akan naikkkan lagi. Hehehe. Then Pejal ada sapa aku, tapi aku tak balas coz that time aku tengah menghiburkan hati aku yang tengah berduka cita. Biarlah. Adakah aku patut tanya dia? Adakah aku perlu diamkan diri? Jauhkan diri dari dia. Kerana dia bukan lagi insan yang tunggal. Tak mengapa. Aku akan berlagak seperti biasa sahaja.

Sabtu.18Jul09.
Aku dan diriku. Aku hanya panaskan sambal bilis mak aku. Then aku masak nasi. Yeayy!! Today aku berjaya masak nasi dengan sedapnya. Cik Lulu, u ingat u sorang ja reti masak nasi. I pongg...Hahahaha..Makan. Sambil tengok tv.
Taik kucing. Heeeeeeeeee..Tak reti ka nak berak di tempat sepatutnya. Even tuannya dia cuci. Tapi aku cuci sekali lagi. Aku berselawat and cuci 2 3 kali lg. Then tuala kecik tue, macam biasa aku akan buang terus. Tamau simpan lagi. Najisssss!!

Oh ya. Taniah Cik Lulu...welcome to da clubzz...be a boggers. Jom. Setegarnya.
Aku pastinya akan upload pict dalam entry ni once aku dah dapatkan gambarannya. Sabau.

Tuesday, July 14, 2009

~ Indah bersama Planta ~

Hallo All,

Today hidup aku agak ceria. Last night aku recieved a sms from my collegues. Actually he from production told that one tool in our fab exploded. Whatt!! That time lebeh kurang 1.57am. Two maintenance guy injured. Pitty them. Hope our Director will give them somehting la. Aku rasa takkan punya.

Today, aku kena follow up some emails. Then Fritz ask me about some development lot. Yeay!! So far so good. Currently, waiting for lunch. Of course makan dengan Kak Aziyah. Of course makan luaq coz makanan kat cafe sometimes hampeh. Tak sedap.

Oh ya. Pagi nie aku masuk keja lambat. After solat subuh. Aku tidoq semula. Then aku bangun kul 7.40am. Aku sengaja melambatkan masa-masa aku. After solat Subuh tadi aku fwd msg tue kat Team MDM aku. Then kul 8 tadi Wana call aku abour this thing. Kami sempat sama-sama berdoa moga-moga kes nie tadak kena mengena dengan MDM Team. Aku sampai opis kul 8.40am. Waa...nie kira ok sket dari aku lewat last year gara-gara tengok Final World cup. Hehehe. Sesampainya di opis, terus on pc and bukak email and bukak those applications yg aku kena guna. Memulakan tugas dengan niat yang murni.

OK. Nak makan. 1.30PM ada one-to-one session with Fritz. Yummmy!!!

Monday, July 13, 2009

~ IMMO Activities ~

Hello All,

Di sini aku nak share some pict aku and IMMO. Take a look ya.

Kami. 3 housematas yang sengal! Cik Yani, Cik Lulu and Cik Ida.



Kami di Padang Kota. A day before Laila's leaving Kulim.

~ Waiting for Him ~

Assalamualaikum to my beloved reader,

Very the bery gempaks title right. Actually last Saturday, it was a new beginning in my life. I will be a debtor. Perhaps, I will manage to pay my debts. Thousand K. If other peoples can, of course I can. Right. My parent pun support me for this new phase in my life. Its ok. I can do it. InsyaALLAH.

Week41.
Alhamdulillah. Today. Aku bermula dengan baik sekali. Even ada issue from last week, manage to settle it. Hope tak ada orang nak tembak aku lagi la. Cukup la. Cukup la last week. Like a hell. Aku punya tak tahan aku nangis ja depan colleague aku. Azwana. Thanks Wana coz dengar tangisan Yani. That moment yani nangis ja. Nasib baik Fritz tak perasan kot. Bagus. Malu beb!! Apa pun aku dah anti dengan ex-mentor Cik Laila. Ex-housemate aku. BK. Shuuuuut!!!! Tak apa, pengalaman yang aku dapat nie akan aku jadikan kenangan yang terindah selama mana aku bekerja dengan company ini. Thanks. Ramau yang support aku juga. Coz ramai yang kenal BK tue macam mana orangnya. Kalau leh aku tamau kerja dengan dia lagi. Tapi mana boleh macam tue. Aku kena professional. Bukan salah aku hoccay!! Aku dah bagi direction tapi production yang tak baca email aku, hang nak salahkan aku. Stupido BK. Tujuan blog ini di karang adalah untuk tidak memaki orang lain. Tapi aku terpaksa lakukan di sini kerana manusia kejam ini memang tak penah faham bahasa. He want to blame me for everything. Stop is la. I'm sick!!! Alhamdulillah this week so far so good. Doakan hidup aku di company nie berjalan dengan baik. InsyaALLAH.

Menjadi anak durhaka?
Jangan sekali-kali melawan cakap mak ayah. Even mak suka bercakap banyak kali, biasa lah tue. Mak. Mak kan suka mengingatkan kita agar tidak lalai, alpa, jangan sombong, jangan tidak bermasyarakat even though kita sebenarnya tidak berapa gemar begitu. Ya Mak, I'll try my best to be as what you want ya. Cuma take times sikit ok. Sabar ya.


Ayah and adik aku Fuad.


Mymum..peace!!

I love u mum...The best mum..Ohh..Tearrr...


Motif gambar sekadar hiasan sahaja.

Friday, July 10, 2009

~ KL again ~

Hello all,

Almost one week I'm not posting any entry for this blog. This week like a hell. So many mistakes, so many issues, so many bad thing happen. And what I can say is Week40 is not my week. I hate it. Actually last weekend, with my parents, we spend our weekend in KL. The best thing is we watched Transformers whole family. Thanks to ALLAH SWT, my mum willing to watch it. I know she a bit boring and she have to join us or else she will alone outside. Maaf ya mak, tak apa la kaki mak dah comfortable dengan Hush Papies baru tue. Hehehe. My mum rembat sandal Hush Papies for her. Me? Not much! Only 5 ja. Hehehe..Pokai pokai pokai.

2Jul2009
Again KL Trip.
Yeayy..today aku p KL lagi. So aku aply cuti lagi la. Even aku takut nak cakap kat Fritz tapi petang Rabu tue aku pulun gila buat keja. Followup banyak benda then baru aku memberanikan diri p story kat Fritz hajat hati aku nie. Alhamdulillah. Dia approve. While waiting mak ayah n adik dari Perlis, so aku bersemangat waja kemas umah, kemas bilik. Coz sure mak aku buat sportcheck satgi. To avoid bising-bising aku pulun la kemas umah esp bilik aku yang dah tak terurus nie. Alhamdulillah. Semuanya berjaya. Aku juga pulun basuh baju, lipat mana yang sempat kering then mak aku sampai pun almost 1pm. Planning asalnya kul 9 bertolak dari Perlis then around 11.30 sampai Kulim, tapi itu semua hanyalah perancangan yang tak berjaya. Kul 1pm baru sampai. Aku dah tertidoq pun. Huhuhu.

Tayar keta ayah aku. Sian dia.

Ayah aku after tayar siap di pasang. Yeay. Heading back to KL.

Oh ya...Today..2 of Jul. My dad's birthday. Yeah..Happy birthday ayah. Sorry no present at all just belanja tengok Transformers ja la. InsyaALLAH nanti adikeni belanja lain ok. Hehehe. Aku tengah pikir-pikir nak beli hadiah serentak untuk ayah and mak. Tapi tatau apa. Tak apa la. Lewat sikit pun tak apa kan.

Finally, we heading to KL. but we have pit stop. Fetch bgchik. Ayoo..thats why mak ayah nak bertolak lewat coz nak bagi timing betoi-betoi bgcik habeh keja. Dia meeting whole day. Tak apa la. Then singgah amik bgcik. Mata aku agak liar memandang lcturers poli yang muda-muda and single. Bgcik bukan nak kenenkan kat aku sorang. Heee...Yeay...Waktu Maghrib kami sampai KL. Condo cute tue. Akak pun baru balik office. Malam tue mak masak best. Mak ayah p beli stok makanan laut kat Sungai Baru, Kuala Perlis. Yeay...makan sedap. Dah lama aku tak makan best-best nie. Duk Kulim mana nak merasa semua nie. Tak sesedap mak masak kan.
After makan. Tired. Tidoq!!As usual, bilik aku paling kecik and tadak air-cond. Sian aku. ZZZZzzzzzzzzz....

3Jul2009
Today is Friday. Pepagi lagi aku bangun solat subuh and tired and aku tidoq balik. Mak and akak duk pulun masak kat dapur. Aku bangun breakfast and tengok bgcok and Fuad main PS2. Boring ahhh. Then depa p swimming. Aku tengok movie. Yeay!! Penelope. Hahaha. Dia yang dapat curse dari nenek moyang dia. Sian dia. But finally she become so beautiful. Bestnya. After that aku tengok My Sassy Girl omputih lak. Lawak giler. Sempat aku sms Zati coz aku tau dia suka MySassy Girl korean tue. Hahaha. Tapi aku tak penah tengok pun yang tue. Best!! Yeay!!Masa aku terisi dengan menonton movie. Aku yang memang malas nak tolong mak and akak, let them cooked by themselves. Then after Zohor kami kuar. Bgcik, ayah and Fuad dah ada di KLCC. They all solat kat situ. So we will meet overthere la. Then aku beli tickets. Today everything on me. Pheeww...Melayang melayang. Tetiba ada blink-blink lak kat kepala aku nie. Spinning around. Duettt ku. Tak apo la sekali sekala. Then after tengok movie aku p i-Setan yang bersetan. Habeh duit aku. Aku main sambaq ja since tadak masa dah nie. Huhuhu..balik umah. Naik Putra with ayah,bgcik and adik. Bgcik parking kat Wangsa Maju. Jauh gilerr!! Then balik umah. Makan. Yummmy..Mak bawak special rebung dari Perlis. Yeay..sedapnya aku ratah. Thanks mak. Sedap sangat. Then tired. Aku dah tak mampu nak bukak mata lagi. Semakin kecik dan tak bermaya mata aku nie. Dua orang tue tak apa la. Layan PS2. Aku layan ngantuk aku lagi bagus. ZzzzZZzzzzz..


Teratai Mewah Condo.
What I can say for their 2nd house is: Superb guys. How come you guys get the idea to deco ur house? Even a condo 3 rooms but for me, it was really good one. I like the toilet, macam kat hotel looo. Hehehe. Anyway, mum n dad very happy for ur new house. InsyaALLAH nanti kami p lagi okeng.

4Jul 2009.
Today. Bangun solat subuh aku gagahi mata untuk tamau tidoq semula. Tapi aku ngantuk juga. So aku tidoq la jua tapi awas 8.30 aku dah bangun. Mandi. Breakfast. Siapan nak ke Ca4. Mak aku nak beli tudung. Hahaha. This time aku and akak dapat 2 tudung. Yeay!!!! Best. Memang dah lama aku nak cari tudung macam tue. Then akak siap pakai tudung tue time p kenduri cousin dia kat Shah Alam. Woow..pengantin. cantik. The best thing is, dapat door gift from Korea. Baru habeh study kat Korea, balik Mesia terus kawen. Bestnya!! Taniah ya Syuna!!

Then we are heading tp Seremban. Zati's house in Paroi Jaya. Sesampainya aku. Bg salam. Terus aku masuk and cari Zati. Zati tengah buat....errmmm tayah la aku reveal. Dia dah warning aku awal-awal lagi. Then hidangan telah tersedia di meja depan. Then mak dia pun sampai. P cari susu kambing for new born baby girl. Then aku sembang-sembang ngan Zati kat dapur. Sambil Zati buat air teh tambahan. Aku lak kena bukak tin susu. Hello. Aku tetamu okeng!! Hahaha. Sempat aku bertanya di mana kubur Abang. Sedeynya. Tengok adik dah tak terurus. Iyala. Dulu abg la yang akan jilat-jilat adik. Sekarang mana ada lagi. Tengok anak-anak terbiar adik. Chumel-chumel. Macam tak ikut genetik adik ja. Hahahaa..While mak ayah aku sembang dengan mak ayah zati aku pun duk sembang la dengan zati. Hahaha. Lawak. Sengal. Tak terkata apa-apa lagi.

Then around 7 kami balik la. Jamak and Qasar. Then ke Satay house Hj Samuri. Ramai giler orang. Aku makan satay ja. Malas nak makan berat2. Mak belanja. Yeay!!! Then balik umah. Tidoq. Hee...Bongek la. Kipas rosak la. So guna la cooler tue. Best gak. Then aku tidoq sampai mak aku kejut solat subuh besoknya. Hebat bukan aku tidoq.

5Jul 2009.
After solat subuh aku tak tidoq. Mak akak masak. Jemput mak mentua bgcik. Ramai juga. Famly side akak. Then aku ada beli set baby untuk anak Yong and Abg Jie. Damia. Then Kak Izah bawak Choc Indulgence. Yeay!!makan cake. Actually nak celebrate birthday akak. In advance la nie. Nyanyi sket. Tiup lilin. Potong kek. Makan. Yummy!! Then after Zohor kami balik ke Utara. Sekian perjalanan aku dari Kulim - KL - Kulim.