Nuffnang

Saturday, July 25, 2009

~ Gedixx ~

"Maukah kau menjadi orang pertama yang aku pandang tatkala aku membuka mata di pagi hari?" Kenapa ayat ini berlegar-legar di kala aku ngantuk ini. Yaa.. Memang agak membusankan hidup ini. Aku bangun bagi saja pandang dinding kuning iteewww. Sedangkan tidak menampakkan sebarang wajah yang hensem. Hehe. Kegatalan tahap impak maksima! Gedixx Yani!! (^_^)


Malam nie aku diner dengan fakhril and acap. Naik keta baru acap. Honda City baru tue. Memang best! Aku sungguh teruja. Rasa nak tukar ja Persona SE kepada Honda City baru nie. Tapikan. Persoalannya. Mana aku mampu lagi. Ahh.. Persetankan segalanya! Persona SE pun not bad. Tadi kami sempat tengok-tengok keadaan kereta itew. Tengok enjin la. Banyak gaks la info yang aku dapat dari dak-dak dua nie. Huuhuhu. Thanks guys for sharing.

Today Kakpah and Hani mai umah aku. Sempat lagi kami gosiping. Al kisahnya. Student depa. Form 5 ada buat vids 18SXX. WTH dak-dak zaman ini. Apa la nak jadi. And the best thing is the punishment only discard as prefect. That's it. So embarrass this younger man and younger lady. What happen to our system education? We have to do something bout this. Yang aku nampak, nowdays student easily can get handphone. I'm not pointing to others. Tapi my younger brother sendirik. Already own 3G phone at 16 yrs old. Aku nie phone cap ayam ja. Aku doakan adik aku leh berpikir dengan matang. Tue la aku ada pesan mak ayah aku selalu tengokkan handphone adik aku tue. Risau gaks. Fuad dont notty! Hoccay!!! . Nauzubillah. Aku doakan yang baik-baik saja untuk adik aku nan sorang nie.

Agenda besok. Aku berangan nak ke Giant lagi. Al-biasalah. Nak membeli barang yang tiada kepentingan sangat. So far semua barang-barang aku dah cukup. Cuma stock makanan aku ja dah habeh. Tapi tak apa lah. Wait hujung bulan nie la. Dapat gaji. Yeayy~~~ This month aku dapat gaji seperti sedia kala. No need to deduct! Alhamdulillah. Yeayy!! Aku leh soping! Tapi aku kena bayooo keto. Adei. Adei. Adei.

Ok all. Thats it for today. Nenite all. Aku nak berangan akan my 1st sentence in my 1st paragraph. ("-__-")

3 comments:

z@ti said...

haha...bayar2 utang streamyx amboi melampau 2 bulan xbayar..sibuk betul bekerja...haha

L3N said...

ahaha cik yunik bgitew gatai ya...
tgk kt cendawan dhla...xyhla fikir mamat engsem yg sure x wujud kt infineon mahupun kulim...oh abg joging...kemanakah dikau..

Yani said...

To Zati:
Bukan kesibukan kotaraya yang menyebabkan aku malasan membayarnya. Tapi kemalasku untuk bergerak. Even leh ja dihujung jariku ini.

To Cik Lulup:
I menantikan gaks cedawan terbaru. Hari tue nyaris nak menjadi then I ingat balik umah after keja nak snap pict sekali dah mati daa. Nie sure kes I hempas pintu bilik dengan super kuat nie. Abg joging. Ahaks. Dia la ikan I lepas nie. Melepas la Yooooouu!!