Nuffnang

Friday, July 24, 2009

~ Kereta Kancil Warna Merah ~

Assalamualaikum all,

Yes. I’m so happy today. Just now got a called from my dealer told that my car is on the way. Alhamdulillah. I’m so happy. Lepas nie I will drive my own car. So anything happend I have to fave it by my own. Ohhh...I do pray to ALLAH SWT. Semoga ALLAH Taala permudahkan segala rancangan aku, perjalanan aku, jauhkan aku dari perkara-perkara yang merbahaya. Seandainya aku terkena juga, alhamdulillah. Ini dugaanNYA. IS A MUST! To have faith in my doa and because I’m asking for HIS help. Syahdunya.

Papa ku Pulang dari kota.
Papaku belikan kereta.
Kereta kecil warna merah.
utk ku bawa ke sekolah...
Pon..pon..pon..pon..pon..pon..pon..pon..pon..
Kereta kecil ku berbunyi.
Marilah kawan..mari naik.
boleh ku bawa jumpa nenek.


Motif gambar hanya sekadar hiasan. Sapa nak bagi nie kat aku, aku nak sangat-sangat. (^__^) credit to: oneighturbo Flickr. Aku cilokk.

Today I will, I will continue my smiling. I don’t know why. But maybe after hear this news with my dealer, I can feel something diff. Ya la before this I’m not too tooo excited about this car. So many people condemn me to own this car, but its ok for me. Lepas nie kalau aku kering kontang macam orang tak makan, silalah hulurkan bantuan, ringankan beban ya. INsyaALLAH I will. I already make the calculation for this. Doakan aku berjaya ya kawan-kawan. I love u buddies... ("-____-")

Today is Friday. O yeayy. Tomorow is weekenderrrs. Hooo yeayy!!! Leh bangun lewat. Actually today aku subuh gajah. Adakah ALLAH Taala terima solatku pagi tadi? Aku adalah manusia yang teruk. Bangun suka lewat-lewat. Sampaikan pagi tadi housemate aku tanya aku "Kak, tak keja ke?". Aku menjawab dalam keadaan seusai bersiram. "Eh, kejalah!". Yaa..This week aku datang keja lewat sokmo. The best thing is. Last Wednesday. As usual. Aku siap-siap lewat. Aku really malasan to get prepared my self with super fast rocket lot. Hahaha. Reach my company at 8.30am I think. Aku bawak moto la, mana ada masa nak belek-belek jam tangan ALBA aku kat tangan nie yang dah seusia since aku F3 nie. Lama dowwhhh this watch. Needs to change it. Oopsss. Out of topic laks. Neverminds. Ok. Continue my story. Then after change myshoes at loker then heading to Level3 which is my department level la. Then tup-tup ada macam perhimpunan sekolah. WHT!! Mereka semua berkumpul di suatu sudut. OMG. Mostly depa pandang aku. Shhhuuutt!!! Yaa. ALLAH Taala nak semua orang tau akan keburukan aku dah mulai datang lewat. O yeay! Biaqla. Actually the purpose is to introduce our new managers to other. Oh Ic. "Hello. I'm Yani." Hahaha. Tue ja la yang patut aku cakapkan. Nak cakap apa lagi. Nak mesra-mesra. Oh Noooone. She is a women. Kalau a guy. Leh la aku hulurkan senyuman menggoda yang amat memikat. Yeayy.

Ok. Currently 1.48PM. Aku nak bersolat Zohor. Aku tidak mau kelewatan lagi hari ini. Setelah semalam aku bersolat Asar at 7.25pm and bersolat Subuh hari ini di kala 8.08am. Betapa bodoknya aku. Mempermainkan solat. Ya ALLAH. Aku tertidor. Adakah ini boleh dimaafkan?? Come on Yani. Belajaq agama tak nie?

Moh kita ke surau. Solat. Ada rezeki leh gosiping!! Oh tidaak. Nak bersolat pun still pikirkan duniawi. Yani, Yani, Yani. Apo la you nie.

I miss u! Who? Don’t care la!!

4 comments:

L3N said...

wah2 cik yunik...
dah nk dpt keta dh ek...
sonokla u..........
amboi2 1.48 sempat curik tulang tulis blog ek...akn i send link blog nih kt fritz haahahha....

Yani said...

oitt...jgn la send...today i bekerja dengan tekun sehinggakan i ada masa untuk blogging. wana nak links i tp i tanak bg lg. i bg links u la kat wanang...ok...
keto..tetiba rasa seronok laks..im so excited!!

z@ti said...

tahniah..dah dpt keta...(erkzz..mestikah tahniah hahaha)

Yani said...

Hello Zati.
Hehe..can can. I'm so excited nieh...lepas nie aku jadi mcm hang gak la..