Nuffnang

Friday, July 10, 2009

~ KL again ~

Hello all,

Almost one week I'm not posting any entry for this blog. This week like a hell. So many mistakes, so many issues, so many bad thing happen. And what I can say is Week40 is not my week. I hate it. Actually last weekend, with my parents, we spend our weekend in KL. The best thing is we watched Transformers whole family. Thanks to ALLAH SWT, my mum willing to watch it. I know she a bit boring and she have to join us or else she will alone outside. Maaf ya mak, tak apa la kaki mak dah comfortable dengan Hush Papies baru tue. Hehehe. My mum rembat sandal Hush Papies for her. Me? Not much! Only 5 ja. Hehehe..Pokai pokai pokai.

2Jul2009
Again KL Trip.
Yeayy..today aku p KL lagi. So aku aply cuti lagi la. Even aku takut nak cakap kat Fritz tapi petang Rabu tue aku pulun gila buat keja. Followup banyak benda then baru aku memberanikan diri p story kat Fritz hajat hati aku nie. Alhamdulillah. Dia approve. While waiting mak ayah n adik dari Perlis, so aku bersemangat waja kemas umah, kemas bilik. Coz sure mak aku buat sportcheck satgi. To avoid bising-bising aku pulun la kemas umah esp bilik aku yang dah tak terurus nie. Alhamdulillah. Semuanya berjaya. Aku juga pulun basuh baju, lipat mana yang sempat kering then mak aku sampai pun almost 1pm. Planning asalnya kul 9 bertolak dari Perlis then around 11.30 sampai Kulim, tapi itu semua hanyalah perancangan yang tak berjaya. Kul 1pm baru sampai. Aku dah tertidoq pun. Huhuhu.

Tayar keta ayah aku. Sian dia.

Ayah aku after tayar siap di pasang. Yeay. Heading back to KL.

Oh ya...Today..2 of Jul. My dad's birthday. Yeah..Happy birthday ayah. Sorry no present at all just belanja tengok Transformers ja la. InsyaALLAH nanti adikeni belanja lain ok. Hehehe. Aku tengah pikir-pikir nak beli hadiah serentak untuk ayah and mak. Tapi tatau apa. Tak apa la. Lewat sikit pun tak apa kan.

Finally, we heading to KL. but we have pit stop. Fetch bgchik. Ayoo..thats why mak ayah nak bertolak lewat coz nak bagi timing betoi-betoi bgcik habeh keja. Dia meeting whole day. Tak apa la. Then singgah amik bgcik. Mata aku agak liar memandang lcturers poli yang muda-muda and single. Bgcik bukan nak kenenkan kat aku sorang. Heee...Yeay...Waktu Maghrib kami sampai KL. Condo cute tue. Akak pun baru balik office. Malam tue mak masak best. Mak ayah p beli stok makanan laut kat Sungai Baru, Kuala Perlis. Yeay...makan sedap. Dah lama aku tak makan best-best nie. Duk Kulim mana nak merasa semua nie. Tak sesedap mak masak kan.
After makan. Tired. Tidoq!!As usual, bilik aku paling kecik and tadak air-cond. Sian aku. ZZZZzzzzzzzzz....

3Jul2009
Today is Friday. Pepagi lagi aku bangun solat subuh and tired and aku tidoq balik. Mak and akak duk pulun masak kat dapur. Aku bangun breakfast and tengok bgcok and Fuad main PS2. Boring ahhh. Then depa p swimming. Aku tengok movie. Yeay!! Penelope. Hahaha. Dia yang dapat curse dari nenek moyang dia. Sian dia. But finally she become so beautiful. Bestnya. After that aku tengok My Sassy Girl omputih lak. Lawak giler. Sempat aku sms Zati coz aku tau dia suka MySassy Girl korean tue. Hahaha. Tapi aku tak penah tengok pun yang tue. Best!! Yeay!!Masa aku terisi dengan menonton movie. Aku yang memang malas nak tolong mak and akak, let them cooked by themselves. Then after Zohor kami kuar. Bgcik, ayah and Fuad dah ada di KLCC. They all solat kat situ. So we will meet overthere la. Then aku beli tickets. Today everything on me. Pheeww...Melayang melayang. Tetiba ada blink-blink lak kat kepala aku nie. Spinning around. Duettt ku. Tak apo la sekali sekala. Then after tengok movie aku p i-Setan yang bersetan. Habeh duit aku. Aku main sambaq ja since tadak masa dah nie. Huhuhu..balik umah. Naik Putra with ayah,bgcik and adik. Bgcik parking kat Wangsa Maju. Jauh gilerr!! Then balik umah. Makan. Yummmy..Mak bawak special rebung dari Perlis. Yeay..sedapnya aku ratah. Thanks mak. Sedap sangat. Then tired. Aku dah tak mampu nak bukak mata lagi. Semakin kecik dan tak bermaya mata aku nie. Dua orang tue tak apa la. Layan PS2. Aku layan ngantuk aku lagi bagus. ZzzzZZzzzzz..


Teratai Mewah Condo.
What I can say for their 2nd house is: Superb guys. How come you guys get the idea to deco ur house? Even a condo 3 rooms but for me, it was really good one. I like the toilet, macam kat hotel looo. Hehehe. Anyway, mum n dad very happy for ur new house. InsyaALLAH nanti kami p lagi okeng.

4Jul 2009.
Today. Bangun solat subuh aku gagahi mata untuk tamau tidoq semula. Tapi aku ngantuk juga. So aku tidoq la jua tapi awas 8.30 aku dah bangun. Mandi. Breakfast. Siapan nak ke Ca4. Mak aku nak beli tudung. Hahaha. This time aku and akak dapat 2 tudung. Yeay!!!! Best. Memang dah lama aku nak cari tudung macam tue. Then akak siap pakai tudung tue time p kenduri cousin dia kat Shah Alam. Woow..pengantin. cantik. The best thing is, dapat door gift from Korea. Baru habeh study kat Korea, balik Mesia terus kawen. Bestnya!! Taniah ya Syuna!!

Then we are heading tp Seremban. Zati's house in Paroi Jaya. Sesampainya aku. Bg salam. Terus aku masuk and cari Zati. Zati tengah buat....errmmm tayah la aku reveal. Dia dah warning aku awal-awal lagi. Then hidangan telah tersedia di meja depan. Then mak dia pun sampai. P cari susu kambing for new born baby girl. Then aku sembang-sembang ngan Zati kat dapur. Sambil Zati buat air teh tambahan. Aku lak kena bukak tin susu. Hello. Aku tetamu okeng!! Hahaha. Sempat aku bertanya di mana kubur Abang. Sedeynya. Tengok adik dah tak terurus. Iyala. Dulu abg la yang akan jilat-jilat adik. Sekarang mana ada lagi. Tengok anak-anak terbiar adik. Chumel-chumel. Macam tak ikut genetik adik ja. Hahahaa..While mak ayah aku sembang dengan mak ayah zati aku pun duk sembang la dengan zati. Hahaha. Lawak. Sengal. Tak terkata apa-apa lagi.

Then around 7 kami balik la. Jamak and Qasar. Then ke Satay house Hj Samuri. Ramai giler orang. Aku makan satay ja. Malas nak makan berat2. Mak belanja. Yeay!!! Then balik umah. Tidoq. Hee...Bongek la. Kipas rosak la. So guna la cooler tue. Best gak. Then aku tidoq sampai mak aku kejut solat subuh besoknya. Hebat bukan aku tidoq.

5Jul 2009.
After solat subuh aku tak tidoq. Mak akak masak. Jemput mak mentua bgcik. Ramai juga. Famly side akak. Then aku ada beli set baby untuk anak Yong and Abg Jie. Damia. Then Kak Izah bawak Choc Indulgence. Yeay!!makan cake. Actually nak celebrate birthday akak. In advance la nie. Nyanyi sket. Tiup lilin. Potong kek. Makan. Yummy!! Then after Zohor kami balik ke Utara. Sekian perjalanan aku dari Kulim - KL - Kulim.

No comments: