Nuffnang

Saturday, July 18, 2009

~ Lara Hati ~

Holla ALL,

Ishhh..bagi la salam kan. Assalamualaikum kawan-kawan sekalian. Apa kabar? I'm ok. So so. Yeayy...today weekend already. Hari nie penat aku mengemas rumah. Malam tadi balik lewat dengan IMMO. Activity IMMO. Thanks Aimi, Shah and Wan for Nasi Ketam. Nice. But mak aku masak lagi best. Mak aku the best cooker!! YEAYY...I MISS U Mum...
Nasi Ketam. Mak aku masak lagi besh!
Jumaat.17Jul09.
Sesampainya aku di opis pagi Jumaat yang damai nie, dapat lak satu email. Oucchh!! Aku lupa bagaimana ayatnya. Tapi lebeh kurang macam nie la.
"Khairiyani, how come the lot coming in 25 wafers, supposedly 20 and 15. Pls check the balance remains for both lot. Pls check with IT why wafer quantity in Cerberus is not tally with actual" Apo dio dia nie. Aku lak nak kena check. Heyy!! You wanna used that EPI lot. Pls check sendirik la. I dont know whick EPI lot you want to use for your DEV* lot. (Aku hanya berani di sini sahaja. Ahh...lantak la aku berani kat mana-mana saja, yang penting aku ok!)Yaa. Kerja ini mengundang perasaan ketakutan yang amat sangat dalam diri aku. Nowdays, aku kurang besemangat nak datang awal ke opis. Minggu nie saja aku datang kul 8 lebeh 2 kali. Sekali ja aku sampai opis 7.35 lagi 2day aku sampai almost 8. Lantaklah. Tiada email yang lagi best selain email invitation makan preeee.. yeay...Today, Aimi, Shah and Wan nak belanja makan nasi ketam. Aku tak penah p lagi. Tapi Lela dh penah p. Thanks guys. Depa nie belanja sempena depa dapat rezeki Allah Taala lebeh sket last month. Tue yang belanja IMMO nie. Apo nie Yani? Gumukkah aku?Picture IMMO
Lepas makan kami ke MEGAMALL. Kunun nak main bowling. Skali full daaaa. Ada tournament apo ntah. Then we decide nak tgk HarryPotter. Aku ada tertidoq gak. Aku tak minat sangat la. Lagipun depa nie dah dewasa. Then balik dengan Aimi and Apit. Thanks Aimi coz sudi tumpangkan yani. Oh yaa..Cik Zai tak follow. Ada issue dalam fab. And Zai ada sampaikan satu lagi bad news kat aku, dia kena tukar group. Sian Zai. Nak buat mcm mana Zai. Tue arahan. Yani rasa Zai hebat. Thats why depa nak tukar Zai dengan PI yang sedia hebat tue. Hebat Zai. Jangan sedey-sedey lagi ya. Samalah kita nangis dalam opis. Sian kan. Depa ingat kita nie apa. Suka-suka ja nak marah kan. Ok. Gunakan weekend nie bersama Zam dengan penuh makna ok.
Yaa...sebenarnya hati aku pun terguris lagi malam semalam. Aku YM. Then aku bukak facebook aku. Then aku tengok nama dia ada. Then aku sapa la dia. Tup-tup yang bukak FB dia tue is "Adik". WTH!!! Tak sangka dia tipu aku. Katanya single. Rupanya dah ada. Mungkin baru ja. Aku tatau. Tak apa la. Tetiba hati aku juga rapuh dan perasaan aku amat luka lagi parah. Terus aku bgtau Zati and Cik Lulu. Tak apa la. Bukan jodoh kan. Even aku suka dia tapi tak pernah la aku cakap aku suka dia. Aku hanya simpan dalam hati ja. Ok Pejal, all the best for you.

And last night, even aku tadak di rumah, aku on YM. Haa..no wonder bill letrik umah aku bulan nie sket ja. So aku akan naikkkan lagi. Hehehe. Then Pejal ada sapa aku, tapi aku tak balas coz that time aku tengah menghiburkan hati aku yang tengah berduka cita. Biarlah. Adakah aku patut tanya dia? Adakah aku perlu diamkan diri? Jauhkan diri dari dia. Kerana dia bukan lagi insan yang tunggal. Tak mengapa. Aku akan berlagak seperti biasa sahaja.

Sabtu.18Jul09.
Aku dan diriku. Aku hanya panaskan sambal bilis mak aku. Then aku masak nasi. Yeayy!! Today aku berjaya masak nasi dengan sedapnya. Cik Lulu, u ingat u sorang ja reti masak nasi. I pongg...Hahahaha..Makan. Sambil tengok tv.
Taik kucing. Heeeeeeeeee..Tak reti ka nak berak di tempat sepatutnya. Even tuannya dia cuci. Tapi aku cuci sekali lagi. Aku berselawat and cuci 2 3 kali lg. Then tuala kecik tue, macam biasa aku akan buang terus. Tamau simpan lagi. Najisssss!!

Oh ya. Taniah Cik Lulu...welcome to da clubzz...be a boggers. Jom. Setegarnya.
Aku pastinya akan upload pict dalam entry ni once aku dah dapatkan gambarannya. Sabau.

No comments: