Nuffnang

Monday, August 10, 2009

~ Demam. Batuk. ~

Alhamulillah. Ini la hadiah ALLAH Taala bagi kat aku. Memang kat umah Perlis lagi aku dh start batuk. Then semalam, aku taleh tidoq. Badan aku panas. Ubat tadak. Pepagi tadi aku dh siap pakai baju semua nak ke ofic. then aku sms wana yang aku nak p dengan dia since ada hujan renyai2. Then aku bgtau wana yang aku demam malam td, then wana advice aku suh amik mc ja. Then pepagi tadi, kul 10 aku siap nak p clinic tapi hujan renyai2 lak, then aku baring2 dulu then kul 11++ aku start moto aku and p ke pekan kulim. Tuptup hujan. Memang basah lencun la aku. Ya ALLAH dah la aku nak elak kena hujan, sekali kena hujan yang amat lebat. Than aku balik umah la. Sesampainya kat umah, aku tengok lampu dapur aku blinking. OMG! Apa lak nie. Tadi memang aku fh makesure aku switch off semua lampu, fan. Then duk sat, tuan rumah datang. rupanya dia yang masuk umah aku. Baiki drain. Alhamdulillah drain dah ok. Tak tersumbat lagi. After aku mop-mop lantai. Even aku tak larat. Aku gagah juga buat semua tue. Then aku mandi akibat kena hujan td. Aku lunch. Aku solat and get ready nak tidoq. Aku terjumpa 2 panadol actifast 2 bijik. Aku makan la. Aku rasa nie cik ida punya kot. Tak apa la. Makan la. Nie aku waiting for fifi untuk hantar aku ke clinic plus aku nak apply MC. Hope doc bagi la. Condition aku. LEMAH. Until now fifi still not coming back. Ada keja kot. Aku doa doc bg la MC kat aku. Really need it. For today only.

Oh ya. Mak aku call. Mak aku cakap, awat aku tak habaq awai2, ayah aku tak keja today. Depa nak mai Kulim. Aku cakap tak apa la. Dah cakap kat fifi yang aku nak mintak tolong dia. And she already agreed.

Aku rasa aku dapat demam nie coz aku dah banyak kutukskings orang nie. Tapi ada betulnya. Adoii...Im not perfectionist but im trying to be as clean as i can.

4 comments:

L3N said...

ish sian kt U cik yunik...
sabo jek la...btul la i pong nk mintak ampun dr depa huhuhuhu...

z@ti said...

kita jatuh sakit ni sbb tuhan nak bersihkan dosa2 kecil kita. kita bnyk buat salah kat DIA. bila kita mula sakit sket, kita dah mengeluh mcm2 padahal kita kena rasa bersyukur..tuhan masih sayangkan kita..dia xterus cabut nyawa tp DIA hanya turunkan sedikit kesakitan..

.:Miss Amy:. said...

ble nak dtg keje nih?
Thomas carik tadi.
ahahhaha

Yani said...

To Cik Lulupiko:
Yes. 2 kali i p clinic ehsan. but only the 1st visit ja ikan besar, 2nd visit mak ikan. ehehe. Then 3rd i ke clinic azhar and rakan-rakan. ikan nie i cant describe laa. Luckily these 3 docs give me mc. Alhamdulillah.

To Zati:
Ya. Betul pun. Masa ALLAH Taala bagi kita sakit la kita kena banyak bersyukur kan. Means nak uji kita. Alhamulillah. Demam aku slowly recover dh nie. Thanks for ur concerns dear fren! I miss u a lot!!!

Makcik Aimi:
Thomas carik eh? Alamak. Thomas rindu i la tue. Everyday, kalau dia dtg tempat Fritz sure dia akan tengok i. Hehe. Sok i p keja.