Nuffnang

Saturday, August 1, 2009

~ Janganlah Putih! ~

Hallo all,

Waaahh..sekejap saja aku merasain takut. Tak sampai 15 secs aku posting entry di bawah. Now aku nak membuka entry yang seronok pula. Oh ya. Today. 1st of Aug 2009. Yes. Today adalah Hari Kawan Sedunia a.k.a Friendship's Day. Early in the morning, I received sms from my Ko-K friend wish me Happy Friendship Day. Thus aku dengan gagahinya aku membacanya juga. Nice quotes! Dalam entry ini aku tak berminat nak bercakap pasal hal dunia itu. Aku nak bercakap pasal benda terdekat yang nak aku dapat. Adakah betul ayat aku ini? Ahh. Lantaklah. Ayat aku suka hati aku la. Ohh. Ada nada kasar dan mengeji nampaknya di situ. Ermm..
Today. Today. Today. Today. Dahhh cukupla banyak-banyak today. Hari ini (gedixxx toi, hari ini lak! Sengal Yani!!)

Aku nak umumkan...ohyes!!!! AKU DAPAT KERETA BARUKU!!OHYESSS OHYESSS!!!ohhh lalalala..welcome to my baby (baby ka??) Ahaaaa. Namanya Mr Merlin. Cik Laila sila jangan nak mengeji saya di sini hoccay!!! I memang suka Merlin dari awalnya compare to Arthur! Dia kan suka buat banya problemoss. Zati dah ingatkan aku pasal bagi nama keta nie. Macam nama kereta dia. Once in the blue moon. Panjangnya wei. Pendekkan la sket. Or aku leh tolong combine kan OITBM. Seems like Oiittt ja. Hehe. Sorry Zati. I'm kidding ok.

Bontoto aku nie dah panas dah nie duk kat Kulim. Cepatlah Cik Zai habeh weekend coverage then sharp 12pm we wil heading back to Perlis. Ohyess!! Kami Cik Zai, Cik Kelisa and Cik Yani! Ohyes!!!seronoksnya. Biarlah aku nak berseronok di luar dugaan pun, aku tak penah ada harta benda sebegini besar(bagi aku hoccayy!), sebegini mahal(bagi aku juga hoccay bukan youueww all) dan aku telah mempunyai sati lagi commitment untuk diri aku. Yang pastinya lepas nie aku takleh nak buang duit sesuka hati sangat. Thats why bulan nie aku dengan bangganya seronok membuang duit di merata-rata outlet. Hahaha. I'm so excited baby!!

Pepagi tadi, seawal 8.23am mak aku dah call. Bertanyakan adakah aku akan pulang ke Perlisan today. Ofcourse Mummy!! Nak balik. Nak tengok keta adikeni(ini nama manjaku di rumah). Yeaayyyy!!! Then mak aku cakap lak besok nak balik dengan Zai pukul berapa? Aku cakap lepas asar. Wahahaha. Nampak sangat ada nada, riak tidak memberi keizinan kepadaku untuk membawa pulang Mr. Merlinku itewww! Tak apa mum, adikeni pun tak budget nak bawak balik Kulim lagi. Tak apa. Mak ayah gunalah sepuasnya. Tapi nak pinjam Waja ayah leh? Hehehe. Sure ayah aku tak bagi punya. Tak apa la. Hidupku sebagai riders terhormat amat membuatkan aku berasa amat bangga. Sebulan minyak moto aku tak sampai RM50. Hanyalah RM20 sahaja. Yaa..Aku sungguh berlagak. Siaplah lepas nie, sure aku lah orang yang amat berkira-kira sama sekali.

Pagi nie aku dah setle basuh semua baju. Dengan seronok aku jemur baju di luar, then time aku nak jemur adik-adiks aku, tengok-tengok luar ada hujan renyai, macam kucing gila aku lari nak dapatkan baju aku. Separuh sengal cari kunci rumah! ish!! Banyak lak nak kena bukak. Kunci rumah la. Padlock la! Finally, baju aku seket kena hujan. Tak apa la. So aku kena jemur dalam rumah semula di bawah pusingan kipas yang makin berat dengan sawang tue. Bila la nak cuci kipas tue. Dunnnno....

Ok la kengkawan, today Makcik Aimi ke Jakarta, Bandung. Waaa! Best bangat!!! Aku ada pesan something kat Makcik. Hope Makcik dapat carikan ya!! I lap u Makcik!!!! Selamat pergi dan selamat pulang ya. Beware!! Jangan bawak balik HIN1. Nauzubillah. As what she told me early, he with her's fiancee already bring 8 masks for their trip. InsyaALLAH. Should be ok.

Aku akan attach pict kereta baruku besok! Gedixxsaan tahap gaban dah nie!!

2 comments:

z@ti said...

welcome to the new family Merlin! kata si Once In A Blue Moon..hehe

Yani said...

Hoooyeaahh!!
Yes Enchek Once in A Blue Moon. We are fren now!! Yesss..