Nuffnang

Wednesday, August 26, 2009

~ Lakonan yang indah ~

Assalamualaikum all,
Today aku tak bangun sahur even awal-awal lagi mere Mak heii dah call aku suh bangun. The best thing is, sempat lagi mak aku Tanya aku makan apa soq (bahasa sahur bagi orang utara) nie. Aku cakap la makan roti ja dengan milo. Then lepas bagi salam, end call and aku pun proceed mimpi aku. Hadoii! Yani!! Gapong mung dok bangun deh? Aku ngantuk la. Dah la misi malam tadi aku nak mancing terbantut kat surau KTC tue. Jenal tetiba tegur aku lak kat suro. Hehe. Btw, banyak ikan gak tue. Sure semuanya adalah bekerjaya bagus-bagus. Tapi aku tamau ikan-ikan ribena(bak kata Cik Zai pada Cik Aimi and aku) politeknik tue (keji! Memilih!!). Ya la. Ikan-ikan ribena, tamau la aku. Aku tak minum ribena lagi, aku minum ice lemon tea hoccayyy!

Pekerjaan aku yang seronok!
Ya. Tatkala ini dua Director ada di belakang aku. Sorang director aku, Thomas and the other one is one of the Technology’s Department directors, Benjamin. Plus boss aku, Fritz (Si dia yang bersuara enak) Hehehe. Ya. Boss aku itew memang bersuara baik compared to Elmar. Suaranya so load! But very nice manager.

p/s: Cik lulup, you nak I paste pict Benjamin tak? Or you dah lopa wajah macho dia tue? If you want it, I will paste it for you. Dedicated for you tau!

Mancing di PARAM!
Credit to: captain_jim1 Flickr Motif gambar adalah hiasan. Aku mancing untuk masa depan!

Ya. Sejak puasa nie aku kerap mancing kat param. Memang banyak ikan la juga kat param tapi aku malas nak tabur umpan, satgi tak bebuka kat rumah lak aku. Sian osmet kesayangan aku tak dapat bebuka poso dengan aku yang BAEKK inieww. Yesterday I bought nasi ayam plus soya bean. Hampeh soya tue. Aku dah agak dak soya tue hampeh. Tak macam soya kat pasar malam yang aku, cik ido and cik lulup suka beli. Memang sedap soya tue. Tapi aku tak jumpa lak abg tue jual soya kat param. Tak apa. Hari nie usaha berganda la. Demi sesoya yang enak lagi segar. Oh ya. Dah lama aku tak minum ais. Aku berpantang sejak aku dapat demam, batuk nie. But still, now aku duk batuk lagi. Tapi Alhamdulillah makin kurang dah. Alhamdulillah.

Cik Zai dan lakunan hebat!
Menapak kaki ke cubic aku dengan niat untuk bersembang, tatapi oleh kerana director dia juga ada di belakang aku bersama director aku dan boss bersuara enak aku, so terus Cik Zai suh aku bukak route viewer. Hahaha. Mantap!! Kami sama-sama check route DO*L dia. Hehehe. Guna 2 application which is Fabcoc*p*t and route viewer. Already checked it and talking bout work for a while then Cik Zai pulang ke cubicle dia. Waah! Kami suka berlakon. Dulu Cik Lulup pun suka berlakon dengan aku. Normally time dia dating berry kat toilet OPC then dia akan singgah kat tempat aku. Adakah dia nak spread bau-bau dia dari toilet kat workplace aku? Oh sungguh tidak senonoh Cik Lulup. Oh ya. Cik Zai jua begitew tadi. Oppss.. Sorry Cik Zai. Saya telah reveal lak. Surrrryyy!

Agenda besok. Khamis 27 August 2009.
Ohyes. Kami akan ke Sunway Carnival. Cik Zai dah terketa1-ketaq tue. So besok kami akan bebuka kat TCRS la. Yummy! Then aku nak beli something kat McD untuk soq aku. Next! It's Friday!!! OMG. So fast like a jet plane. Separuh gila aku kat opis hari nie. Aku bersuka ria.

Agenda lusa, Jumaat 28 August 20009.
Majlis bebuka posa dengan INSEP. Dah lama tak makan sekaali dengan INSEPIANs aku nie. Finally Luqman nak belanja. I will snap some picts during that night. Ofkos aku akan snap. Coz aku nak share with you guys. Hahaha.

Ok. I stop here. Selamat berbuka semua. Mood aku today. Indah tapi bohsan! Hadoi.
Credit to: www.dipity.com/tickr/Flickr-ramadhan-pasar.
Aku terkenang-kenang ayam golek kat Simpang Empat, Perlis nie. Ayah, Adikeni nak makan lagi ayam tue. Amat beruntung adik aku kat umah, dapat makan best2 mak aku masak. Opps! Correction kanak-kanak ribena itew suka membeli di param dari memakan lauk pauk masakan mak aku. Taka pa Fuad, lepas nie hang merantau baru hang nak rasa betapa lauk-pauk mak masak tue best. Laa nie hang leh la berlagaksking, asyik nak beli ja. Lepas nie hang merasainnn la Fuad! (Haha. Statemenet jeles dari aku tapi berunsur pesanan yang agak rude buat adik kesayangan aku itew!)

2 comments:

L3N said...

oh ya cik yunap...untuk pengetahuan anda tiap ari pon saya memakan masakan mak saya dan saya bahagia. perlukah saya dijadikan reference untuk lakonan itew???
nih dh melampau nih cik yunap,sampai kat suro pon u mancing lagik...

Yani said...

Ahahaha.. I nak mancing kemana saja i p. Di mana tapak kaki i, di situ la i pasang pancing i. Jangan jeles cik lulup. InsyaALLAH i tiap minggu makan makanan mak i masak gakss! Hoooyeaaay!

Mung pun lakonan juga. Yes! Kita memang suka berlakon. I pong berlakon nie. Walhal i'm blogging right now!! Haha