Nuffnang

Thursday, August 20, 2009

~ Tahap kesedaran H1N1 di Sabah MASIH kurang ~

Assalamualaikum ALL,

Dimanakah ini Cik Lulupiko? Credit to: onggon ~ [ outstation ]

Tajuk nie khas untuk orang Tawau nan sorang itew! Last week syok gila dia cakap badan aku terlalu fragile, banyak kuman. Then aku telah mengambil langkah untuk menyihatkan badan aku dengan kumpul semua supplement untuk aku makan. Ya. Sehari aku telan 8 biji. Adoi. Sakit tekak aku nak telan. Lagi-lagi yang fibre tue. Tapi memang aku sokmo mudah nak bubu la. Yeayy!!

Dimanakah Singgah Selalu? Credit to: onggon ~ [ outstation ]
MOTIF GAMBAR: Saja ja suka-suka. Nak bg orang Tawau-Labuan-Pahang-Johor-Kedah-kembali ke Tanah asalnya Tawau menjadi hottt!!

Today aku dah plan baik punya dengan Acap and Fiza nak breakfast, tup-tup Andrea mai tempat aku nak buat changes. Time tue aku tengah bukak drawer nak amik duit. Yani! Serve your customer 1st ok. Then aku usahasama dengan Wana and Andrea untuk buat changes. Soory mereka di cafe, aku naik lambat sket.

Batuk aku still ada. Tak larat nak batuk lagi. Tolong la baikkan aku dari batuk nie. Pepagi tadi ex-boss aku AiMei, told us that Jemmy's daughter got H1N1. Chuumel itu kid. Aku rasa age dia around 3-4yrs kot. Aku doa she will get well soon. That's why Jemmy not around yesterday. No wonder. Jemmy duk bersebelahan dengan boss aku. Jemmy dengan aku dalam 10 steps ja. Dekat bukan. Yes. Memang dekat pong.

Merlin aku scratch! Adoi! 5cm la juga. Aku tak perasaan then time ayah aku check-check tengok-tengok ada. Mere mak heeei cakap budak-budak la nie. Bukan aku langgar something ok. Tapi aku dengan nada baik, seriously, aku tak rasa nak marah pada sesiapa. Mungkin sebab aku tak larat. Tapi hari tue keadaan aku baik-baik aja. Then mak aku cakap akan letak pollish CNI. Tak apa la, aku tak kisah. Tak sama rasanya time tengok keta ayah aku scratch dulu. Maunya aku bising pokpet-pokpet. Tapi nie kena kat keta sendiri. Aku hanya mampu bersikap selamba saja. Tak apa la. Keta aku pun dh selamat 1st servis. Dah 1000km pun and mak aku cakap Merlin dah selamat simpan dalam garaj pun. Bagus la. Mak tolong tutup dengan kain ya. Takut kanak-kanak riang balik batu lak nanti. Cukup la seket scratch yang bukan hasil dari kesenian aku tue ada. Nampak lak tue. Adoi. Tak apa. Aku maafkan kanak-kanak iteww! Jangan nak buat Merlin aku tue as canvas dah la. Nak lukis pun bukan kat mere Merlin hoccay!
Proton Persona Blue Haze. Credit to: steven11(Flickr)
Apa yang aku perasan, tiap aku aku drive Merlin, sure hujan. Hujan yang amat lebat lak tue. Adakah kami tak serasi? Oh NOOOOOOOONEEE! Last Sunday, aku drive. Then siap ada pokok-pokok tumbang lagi. Nasib baiklah bukan time aku sampai lagi. Time tue bus yang depan. Keta aku after 2 buah keta lepas bus. Then ada khemah terangkat. Kuat betul angin petang tue plus hujan yang amat lebat sampai aku tak nampak. Ya. Aku kena pakai spec time drive. Ayah aku dah warning, jangan bagi alasan tak nampak untuk aku memandu macam orang tadak lesen. Ya Ayah, tak nampak la. Adoi. Silau-silau. Aku kena renew spec aku semula. Money!!Money!! Sapa nak huluqq??

Hari ini, apakah kisah aku lagi ya? Aku rasa tadak yang menarik lagi jikalau aku dapat bercuti lagi. Baring-baring di rumah dengan seronoknya. Weekend nie dah nak puasa. Alhamdulillah. Aku doa aku sempat berpuasa habeh and berhari raya bersama-sama keluarga aku nan tersayang. Buat si dia yang jauh di hati. I miss u so much! (Hahahaha. Kejiiii. Mana aku ada sesiapa!!! Saja gatai nak bercakap pasal si dia yang tak wujud)

A day before puasa, I will make a wish for you guys.

4 comments:

.:Miss Amy:. said...

yani, u cud use colour to paint back. ade jual kat hardware shop. small bottle nk paint back the scratch. and last time hafiz use this ape ntah scratch remover kt my car. phew!! hilang scratch tu. sgt mujarab mcm bola sakti..
eheheh..
tuan tak sihat, kete pun tak sihat la...

Yani said...

Hahahaa....cik Aimi...
tue la pasal. sian ketaaku! apa leh buat...nanti yani try suh ayah cari tengok. keta tue nama ja yani..tapi servis semua ayah bayar..haha..

L3N said...

cik yunap saya rasa terbakar dbni ye...
walaubagaimanapuon saya tidak kenal gambo2 yg u tunjuk...ker tuh area Kulim???
Sabah tidak terjeas lagik contohnya saya tidak sedikit pon terbatuk2 dan terbulti msa kt srumah.KOrg suma ada kuman i sorg jek yg sehat aggagagga...
Dasatnya anda drive ada aura...alam pon x rela u drive

Yani said...

Cik Lulap!
Bongek muuung! Alam mesra dengan i taooo. Oh ya. Batuk i masih tak lega. Nampak gayanya i kena meet doctor aziz yg macho la. takpun doc ehsan yang cute jambu tahap ayam.

Cik lulap!
u amalkan lah cara hidup yang sihat! jgn lupa p taraweh! jangan jadi hantu!!