Nuffnang

Thursday, August 27, 2009

~ This is the life ~

Hello ALL,


Aku sangat suka pict nie. This pict was forwarded by my colleague, Ezly Khalid. Thanks.

Di sini aku nak katakan yang hidup kita memang akan susah kalau kita yang susahkannya. Segala apa yang kita usahakan selama nie takkan kekal, so kita kenalah selalu beringat apa yang patut. If we want a better life, we have to make a CHANGE and we have to LEARN how to FIGHT with our NEEDS. Thus we can keep continuing ALIVE! Yes. Heaven. Kepada diri aku, jangan la selalu berangan nak jadi kaya kelak aku akan kayap! TATAPI! Berangan untuk hidup senang. Akak aku yang advice aku macam tue. She said: "Yani, jangan pikir nak kaya, tapi pikir nak hidup senang!". Aku beli untuk kepuasan diri aku juga. Plus aku beli untuk mak ayah aku. But mostly untuk mak aku la. Hehehe. Oh noooone Yani!

I want a better life, but apa yang aku buat to achieve it? I’m doing nothing. Aku duk membeli ja. Yani! Yani! Yani! Hadoooi. Aku happy ka dengan hidup aku sekarang? My current life was so boring. I have no life at all. P keja, balik keja, tengok tv, tidoq. Weekend aku kat kampong. Inilah life aku. Huhuhu. Buhsan? Yes. Sometimes yes. But mostly aku enjoy in this dull life!

Ya. Aku agak marah dengan diri aku! Lantaklah (Hahaha kata Waheeda wassini! Tak suka!!). Its hard to believe that I love to spent my money to something unnecessary. Eh betoi ka? Tak kot. I need that things so much since I already aim it for so long long looong time. Thus why not I get it since I have my own paycheck? Keewll right!

Financial. I have to manage my money properly. Tapi aku akan start after raya la. Means October 2009 nie. InsyaALLAH. Do support me ya!

Selamat berbuka semua. Aku makan kat TCRS today with Cik Zai. Yummmy!

No comments: