Nuffnang

Tuesday, September 8, 2009

~ Aku kehujanan dan aku tidak seperti berkereta ~

Credit to: .phobia (update on my profile)
Guten Morgen,

Sahur. As usual my mum will give me a wake up call but extraordinary. She called me at 4.30am then she said also “bangun awai, makan boleh tidoq balik”. Oh ya. Mak aku super duper understands me. Anak pompuan tunggal ini memang hantu tatkala lepas Solat Subuh sure akan menarik semula kain selimutnya. Hehe. Nak watgena kan. Inilah kekdahnya. Continue with my Sahur time. After end call, there’s nothing happened to me, I’m still lying down at my mattress feeling so comfortable. And I promise to myself to wake up at 5.00am. And yes. Finally I wake up but not at 5.00am but at 6.01am. Shhhhhhhhukunggggg! Aku lapaq la hari nie. Last aku makan time bebuka and last time aku minum kul 10pm. Aku akan sedaya mungkin rahsiakan dari pengetahun mak aku. Cari nahas kalau nak aku tau aku duk buat keja nie. Hehe. Sorry mummy!(with pity face).

Credit to: elescher68 Flickr Death tired! Hahaha. Buat muka nie kat mak aku syok gak nie. Hehehe

I’m slept earlier last night, around 11pm I guess. Before that my sista in law sms me asking about some scratch at my dad’s car. Near the hud. Then I’m helping her to investigate. Haha. Aku kat Kulim, akak aku kat KL nun. Then finally we made a decision yang itu adalah kesalahan mak aku. Penyidai mak aku terhumban sket kat keta ayah aku. Hehehe. Oh ya. Akak and bgcik aku amik keta ayah aku until this Aidilfitri just around the corner thus my dad will use my Merlin.

Ya. Today morning after take a bath, pray and prayer for others then get preparing me to office. Waaaaaaaaa weeeeeee. It’s raining. Alamak! Camno nie. Ya aku decide nak p office dengan moto juga. Thus aku gagahi juga pukul 7.20am aku get ready to move. Ada hujan 3 4 5 titik then time aku kat Kulim Perdana. Makkk! Hujan bertambah lebat. Gila heavy(hehe. Tak sangat pun but still ada titisan air hujan kena muka aku even aku ada mask kat helmet tue). Then aku berdoa pada ALLAH Taala, jangan la bg lebat lagi. Bagi aku sampai parking moto dulu. Then aku leh berpayung dengan sexy nya ke office building. Hehe. Gedixx! Dalam kehujanan pun aku nak gedix lagi. Ya. Tapi ikan kat IF*M nie tak best! Then aku menapak ke cubicle aku. Menyapa Fritz yang tekun ngadap lappy dia. Then dia bertanya aku “apa kabar?” (pls be informed that bukan dalam bahasa ibunda aku). Then aku cakap ”i’m fine thanks” then dia tgk keadaan aku. ”it’s rainig ya? Oh. You wet. Coming with your motorbike” aku pun membalasnya. “Yes. But not too heavy. Only this portion wet (sambil aku mengangkat lutut aku and tunjuk dia mana yang basah. Gila keji angkat kaki depan boss. Aku aku mengangkat dengan penuh sopan plus aku elak untuk berlaku penggodaan di situ. hehe) because I’m wearing sweater outside”. Then aku kembali ke cubic aku which is only 3 tiles ja.

Oh yes. Currently aku mempunyai kerjaya. Tapi aku betoi-betoi malasan nak buat. Dah siap dh 2 keja tadi. Seronoknya. Petang nie aku p PARAM lagi. Beli nasi ayam untuk diriku dan sahabatku. Aku juga telah kanselkan pertemuan aku dengan Ragavan. Dia nak belanja aku berbuka plus nak bercerita pasal Public Mutual. Aku berkira-kira nak amik or not. Tapi memang bagus! Think! Think!

Di sini aku nak kongsi motosikal kebanggaan aku. Aku begitu berbangga with Merlin sampaikan aku tak menunjukkan rupa motosikal kesayangan aku ini. Tadaaa....inilah dia. Merlinus (Haha. Macam nama pompuan tak? Tak kan.)

Source: Dari aku YaniBest

Ini dia gambar dari kamar perjara. Ohhh. Seperti aku kenal Cik Kancil itew. Di manakah tuannya yang lawook itew?

Source: Dari aku YaniBest

Tanaman yang subur lagi sihat. Aku berjaya matikan pokok-pokok iniew dengan meletakkan baju super duper banyak coz aku nak bg cepat besar.

Source: Dari aku YaniBest

Pls be informed that, during picts taken, rumah ini super duper hebat. Bersih. Suci. Tapi jangan di tanya keadaan sekarang. Amatlah teratur lagi kemas rapi! Aku bangga menjadi penghuninya. Aku la juara!!

Okla semua. Aku nak menghitung jam demi jam nie. Pulang dengan suka hati! Aku akan blah kul 5.15pm. tamau aku tunggu lama-lama.
Take care all, enjoy ur meals nanti ok!

No comments: