Nuffnang

Sunday, September 13, 2009

~ Hari Mingguku di Kulim ~

Assalamualaikum,

Sabtu! Ahad! Sabtu! Ahad! Sabtu! Ahad! Sabtu! Ahad! Sabtu! Ahad! Sabtu! Ahad! Sabtu! Ahad! Sabtu! Ahad! Sabtu! Ahad! Sabtu! Ahad!

Ohyes most of my colleagues at IF*M really loves weekend. Some of them already feeling sad once Saturday 4pm. Hehehe. Macam-macam nya. Hehehe. Same like me, weekenderrsss feeling so wonderful! great! tired! happy! There's nothing to think of bout my daily task. Forget for a while about the systems. Oh! heaven!

Since I got my Merlin, every week I'm going home in Perlis. Actually not because him, it's all about my health, plus Ramadhan. In Ramadhan, I'm going home two times with Miss Zai, once with Hanis and no for this week and InsyaALLAH this Thursday with my bgcik and akak. Yeaah!! Hari Raya!! Until now, I still don't have my baju raya. Pity Yani!!

Oh Yes! Last Friday I have a guest which is Cik Ida. My ex-housemate. She's overnight at my house. So many story mory from her. Bravooo Cik Idooo!! You realllyyyy brave dear! But for me, it's ok. He is your hubby right. Keewlllllll!!
Then early in the morning (actually bukan awal gila la. Around 9.30am), Cik Ida leaving home to buy bahan-bahan for kueh raya. After salaman tapi tak peluk cium since aku tak mandi lagi. Hehehe. After sent her with my beautiful smiling, then i waving to her and perhaps we will meet again on her wedding's day. InsyaALLAH. After that, aku start housekeeping bilik aku plus ruang tamu plus dry kitchen. Hehehe. Penat gila. Took off all my stuff in my cute room and let it kosong and starting to wipes here and there. Buang sawang lelabah plus cendawan basi itew! Aku dah tak kuasa lagi ngan cendawan bertuah itew! Hehehe. Aku mop lantai then cuci itu ini. Almost 1.30pm done everything. Alhamdullah. Wet kitchen aku tak buat apa-apa. Tak larat. Then petangnya aku tidoq sebentar and sms Cik Zai nak p sunway tak. Ohyes~ Jadiii!! Yeehaaa. At least terubat la sket kepenatan aku membedal rumah and bilik aku itew. Tapi aku bgcik Cik Zai, i need to sleep since feeling so thirsty. About 5.45pm we took off from Kulim and heading to Sunway. Conversation in the car. I cannot bought anything since my fulussss already dieee! Hahaha.

Reach Sunway then heading to Rasamas. Booking and pay it. Then we start hoping from one outlet to another outlet. Visit Voir, since got 50% sale for belt. Aku snap la satu. Nyesal la nie tak suh akak tue punch for 3 holes. Aku balik try, a bit longgar la. Tak apa la. Maybe leh suh ayah aku tambahkan. Gennnaaa?? Visit Parkson, alhamdulillah tak ada yang aku berkenan but aku lalu kedai jam. Oh yes! Tissot dalam list aku lepas nie. Yang lain tak apa la. Aku nak new watch! Jam aku pakai la nie, since aku form 2 after jam aku pecah gara-gara main volleyball. Bunggukss itu ball! (Actually aku yang tak reti main. Heehh). After beli toiletries, then balik la. Penat!

Sunday morning, went to Kulim with Cik Zai. Ke sana ke sini. Everywhere la. "Heeee! Sexy". WHT! Betui la. Perasantan hebat sangat la kedai dia tue. Dah la buat baju orang kena alter 2 3 4 kali. Poorah! (Hehe. Ini memalam, thus aku leh la marahkan oran itew). FYI, that dress is not mine, but Cik Zai punya. Tapi aku sekadar nak berkongsi kemarahan aku bersama Cik Zai. Tak patut la dia cakap mcm tue. Upah jahit memang mahal la then hasilnya? Makk ai. Tak puas hati sket. Aku baru berangan nak hantar juga, terus tak jadi. Sorry Cik Zai, baju anda telah menjadi bahan experimen saya. Jangan Maraaah ya!

PARAM!!!

Haaaaa..Ini yang aku excited nak story nie. After messaging with Cik Zai then we decided to PARAM at 5.30pm. Ntah mana mai sheikh aku, mana datang gedixx aku yang tahap gaban nie. Aku berbaju kurung cotton ke PARAM. Ohhhyess! Nie gara-gara aku tengok baju kurung cotton kat butik pagi tadi la. Terus aku gagahkan diri iron baju yang memang dan lama tak pakai itew. Then sekeluarnya aku dari rumah nak naik keta, Cik Zai really shocked! Until now, I'm still remember her's face. Hehehe. Memang gedixx ini perempuan. Aku story mory with Cik Zai, sure orang kat PARAM ingat I cikgu ka, keja opis ka. Dalam hati aku, aku nak mancing sama. Hehehe. Otw to nasi lemak kukus, Cik Zai ada nampak "ikan" yang superb tapi malangnya aku tak tengok coz aku duk acting ayu while walking beside her. Nyesaaalll! vungguukkksss! Adoii!!! Tak apa. Besok aku nak pasang kanta! Hehehe. AKu beli nasi lemak kukus and popia rm1 ja.
Bebaliknya umah, called mak aku. "Mak masak apa?". "Masak gulai, rebus ketam". "Ketam mai mana?". "Ketam ayah dapat". Dalam hati aku. Sure ayah pulun ke laut nak cari ketam since akak ipar aku suka ketam. "Beli apa bebuka nie?". "Nasi lemak kukus". "Dah Hidang?". "Tak pun makan dalam polistrine ja". "Ish. Tak elok makan dalam tue. Kalau boleh bungkus dalam plastik lagi ok. P buh dalam pinggang.". "Ala. Sama ja mak. Lepas makan buang terus". "Buh dalam pinggang la. Makan pun puas"."Ok la." Then bagi salam dan end call. Mak aku nak get ready for bebuka. Seeeee. Mak aku ada kesedaran pasal kesihatan. Aku nie. Main lantak ja. Main senang ja. Mak aku tue ahli kesihatan Klinik Simpang Empat. Banyak gak kursus mak aku attend. Hehehe.

Malam nie aku terasa syahdu. Zati! Aku dah cakap kat hang kan. Hopefully hang ada baca msg aku itew.

Assalamualaikum. Nyte!

2 comments:

.:Miss Amy:. said...

buh mknan dlm pinggan ke pinggang puan doktor? kalau pinggang dhsyt la. cmne nak bubuh?

Yani said...

Hehe. Aimi. Silappp lorr. Pinggan la bukan pinggang. Puan Doctor nie pening sket almaklumlah. Penat buat biskut raya. Hehehe. Ku tunjuk di merata tempah akhirnya ku dapat 3 jenis. Lalala.