Nuffnang

Monday, October 26, 2009

~ Entry ke-100 ~

Bismillahhirahmanirrahim..

Finally this is the time!Ohyeayy..entry ke-100 buat Bunga Orkid. Ya. Aku suka. Aku happy. Actually there's nothing for me to talk about. How was your weekend peeps? Mine. Ohyeay! I'm so happy. Met my ex-mentor in Penang and window shopping at Queensbay, Penang. Dalam tak nak membeli, aku membeli juga. Hadoiii! Terbang fulus mania aku lagi. Tapi rasanya berbaloi-baloi. Hehehe. Bulan depan aku taleh beli apa-apa lagi. Tapi ada aim dah nie. Sport shoe! Aku nak beli kat BATA ja la. POWERRR! Cukup la tue.

Weekend aku dengan Nora memang best la. Lepaksking kat umah dia. Berkenalan dengan Papa and Mama dia. Hahaha. Memang best la depa nie. Lawak pun lawak. Aku tak segan duk umah depa. Thanks ya bg Yani tumpang tidoq semalam. InsyaALLAH ada rezeki, ada masa yani p menyemak lagi eh. Hehehe. Depa nie duk penthouse. Paling tinggi beb! Aku ada snap some pictures from balcony. And will show you guys later ya. Dari balcony leh nampak Queensbay and Pulau Jerejak. Actually tujuan aku utama ke sana adalah nak jumpa ex-mentor aku itew then aku mengutip barang-barang yang aku pesan padanya and dia hadiahkan sempena ulang tahun kelahiran aku bulan 9 lepas. Sungguh seronoks aku rasa. Yeay! Thanks Nora. Segan yani nak terimanya. Zati dah comment handbags tue. Hehehe. Tapi tak da la aku nak display kat sini. Maluuu I. Ada kisah Nora sebenarnya tapi tak apa la. Hanya aku, dia dan mereka yang mengetahuinya. Can't waiting for ur BIG DAY too!! Bila la big day aku...duk smaller day ja nie. Hehehe. Eh tak adalah. Aku happy dengan hidup aku selama iniew. Hehehe.

Actually entry nie aku tulis malam tadi tapi malas nak publish since aku tak donlod lagi pict ke lappie. So aku biaq ja la. Tadi pepagi sampai opis, Wana dan bagi aku lampu yang aku pesan. Reza beli kat IKEA. Yeay! Sorry ya DaK Anne sama ngan kamu punya color lak. Aku dah excited nak p cari lampu nya nie. Ada kat kedai MEH bak kata Wana.

Petang nie rasa nak masak la. Mak aku bg udang segar hari tue. Ntah apa la jadi ngan udang itew ya. Dah lama dah nie. Aku nak goreng ja kot. Gena nak masak udang tue eh? Mehhh, aku nak google sat. Jumpa dah. Clik here to see my recipe. Simple kan. Aku hanya ada bahan-bahan nie saja. Yeay! Mari memasak!! Pulun ja lebeh aku nie, tengok-tengok tak dak pa pa pun aku buat. Hehehe.

Mari. Aku tunjuk sket picture from penthouse yang Nora stay! Ada pict baby Rayyan lagi. Chumel nya dia nie. He loves to smiling! Nak ngurat aku la tue! Hehe.

Tinggi wooo!! Tingkat paling atas.

Can't you see Pulau Jerejak and Queensbay?

Baby Rayyan yang suka senyum. Comot coz baru lepas breakfast!

Inilah ex-mentor aku Nora Basir. Thanks Nora. Pls think deeply ya. It's all about your future and your life ok.

Okla semua. Aku duk conference ngan Botman a.k.a Fakhril and Faizal Pur nie. Dak2 nie tak abeh2 tanya pasal keta aku. Hadoi. Tadi kat opis aku dah kena bambu ala-ala bambooo ngan Jida, SK and Wana. Tapi Wana baeek woo. Nak tumpangkan aku tatkala hujan. Thanks too to Cik Zai kerana sokmo sangatlah tumpangkan En Kelisa anda. Saya manusia tiada kenderaan berteduh lagi. Hehe. Good night all. Take Care! Enjoyy keja besok ya.

Psssssstt: Dah lama tak online ngan Orang Tawau. Duk pulun menjalankan Sugar Hunter agaknya. Hehehe.

6 comments:

.:Miss Amy:. said...

mne pic lampu ikea kamu?

Yani said...

ohhh...saya akan snap mlm nanti. memeng meriah bilik saya. Tapi tak ada hook la.

L3N said...

hahah...hidop saya terumbang ambing kini.sungguh bz membuat persediaanbertunangdankawenhuhu.

L3N said...

ahahha tiba2 berasa malu dan desperate membuat pernyataan nk tunang and kawen sedangkan masih bopren hunting.
xdolah cik yunap rumah i tgh renovate.09 guna lap top maha lambat smpi tertido2 maka saya malas o9.

Yani said...

Cik Lulupikola,

Begitu daring mu ya? Oh tidakk..Naik angau sy sekiranya kamu seriyes. Ohh tidak, Jangan gatal nak langkah pelamin angan ku ya! Hahaha. Oh tengah renovate eh. I bukan apa. Dah lama tak nyanyi lagu syahdu kat mung! Sure mung sukak dengaq kan? Betoi kaN???

Anonymous said...

apa kisah ex mentor u tu sebenarnya