Nuffnang

Monday, October 12, 2009

~ Moga mendapat Suami Pakej ~

Salam all,

Malam tadi aku merenung bulan! Oh tidak malam tadi lampu kat ruang tamu rumah Kulim blinking and finally gelap macam tue saja. Ishh! Banyaknya peeee'el rumah nie la nie. Aku ketuk juga bumbung rumah nie nanti. Tapi sebetulnya. Malam tadi aku tadak mood nak tengok drama melayu kat TV3 tue. Tatkala aku iron baju untuk ke office besok, aku dengar la dialoqnya. Gila garang bapa budak tue plus ada 2nd wife lak. Hadaoi.. DUNIA! DUNIA!! Usai iron baju aku masuk semula ke bilik. Selesaikan mana yang terhutang dengan-NYA dan kemudian aku buka 2 3 helai kalam suci. Tamat. Alhamdulillah. Selepas itew aku mula merenung syiling kapur dalam bilik aku yang chuumel itew. Semua perasaan ada. Takut. Risau. Gementar. Seram. Tertanya-tanya bilakah agaknya masa aku akan sampai. Ya. Tak lain tak bukan pasal teman hidup. Kenkadang tak patut betul aku sokmo duk pikirkan. Ini semua kerja-NYA. Aku berdoa semoga akan ketemu Suami Pakej yang aku idamkan selama iniew. Pasal pekejnya adakah patut aku ceritanya di sini. Tak salah bukan? TAPI tak apa lah. Anggaplah Suami Pakej tue sama macam Abg Jogg..Hehe. Gila gedix nak mentioned his name too. Kak Sobah pernah bercakap, "Yani kena yakin jodoh yani tue ada. Cuma belum sampai masanya ja lagi". Then she add some more "Nanti yani akan cakap/ bgtau...ermm..nie la yg kak sob cakap dulu". Iya. Memang pun tapi masanya belum sampai lagi. SK pernah bercakap kat aku "Do not rushing in seeking a husband coz currently so many divorce cases among Malays". I'm agree with her pun tapi kita percaya semua tue urusan-NYA. Kita hanya mampu merancang, tapi segalanya kerja-NYA.

Tadi tatkala aku memandu motosikal Honda The Power of Dreams, aku pun terpikir apalah nasuib aku pada tahun depan. Adakah aku masih macam pagi niew? Aku doakan semoga akan ada perubahan dalam life aku. Aku kepingin better life than now. InsyaALLAH. Berusaha dan berdoa kemudia tawakal. Dengan izin-NYA aku akan ketemu Suami Pakej yang aku idamkan. Amin. Ya ALLAH Ya Tuhanku, dengarlah doa hamba-MU yang hina ini. [Sedey wooooo..]

Ohh...Adakah entry iniew untuk mengenang nasib diri yang sedey? Oh. Aku kena meneruskan hidup dengan lebeh gembira plus bahagia. Marilah memancing!!!

Apa kes nie Yani hoiit???
Hard Rock Hotel Penang. Aku suka pict nie. Source: fwd email.
Ada masa aku nak ziarah la hotel nie. Penah p time under construction dulu ngan Kak Aziyah.

Suami Pakej = Hard Rock Hotel Penang?

2 comments:

L3N said...

Mmaakkk..!!pagi td pong i pikiaq meda yg sama.Tp bukan pasal jodoh tp pasal naseb.Bila la nk dpt gaji besau nih...
sabau jek cik yunap..kot naseb u cm cik idong kenal--->tunang--->Kawen.sgt cepat prosesnya

Yani said...

Cik lulupiko chan,
Huhuhuhu..secepat itew means sepantas kilaat. Mampukah i sebegitew. Sure banyak yg i akan consider. hehe. begitew baik cik ido. secepat and sepantas itew. SEPERTI i mengopek kulit kacang lalu menyuap di mulutku. hahaha. mung apa kabau? geennaaa...gaji pung in euro..dont worry maa!! Hehehe. Lekas la ke mari..