Nuffnang

Thursday, October 1, 2009

~ October already... ~

Assalamualaikum,

Entry October 2009. Makkk ai! Cepatnya dah masuk bulan 10. Amacam azam aku? sudah terlaksanakah belum? Entahlah. Aku sendiri kurang pasti. Nampak sangat aku nie tadak azam. Ehh..ehh..ada ada. Tamau la reveal! Malu akak! Hehehe. While chit chat with Zati! Aku curi masa sket nak blogging! Indahnya beraya di desa. Lalalala. Malam nie mood aku agak jiwangs. Aku mendengar lagu-lagu jiwa Kak Mariah Karey tue. Ohhh!! Enaknya tinga aku iniew. Plus lagu Hinder-Without You amat menggetarkan nafasku. Chehh. Gila perasan. Sapa yang aku nak angankan sedangkan aku tiada siapa dalam hati. Yang ada hanyalah Si Dia yang berjiwa lembut. Hahaha. Sapakah iteww? Gedixx dah nie. Ok OK. Serious! Tadak siapa. Full stop.

Kenangan Terindah.
Ini kan lagu Samsons. Hahaha. Mengingatkan lagu nie, teringat aku pada drama "Futsal..I'm in Love". Bongeks la drama nie. Nak termuntah aku tengok. Tapi yang buat drama sengal nie aku, Zati and 6 orang lagi yang tak perlu aku nyatakan di sini. Dalam drama sengal nie, ada banyak aksi 18SX. Ohhh. Aku tamau ingat lagi drama iniew! Zati, I love to see while you playing with the ball. Hehehe. Kalau di beri pilihan antara 1 million dengan drama ini. For sure aku pilih 1 million. Hahaha. Leh beli barang yang aku idamkan. Seriously drama nie awal-awal lagi dah kena kutuks dengan En. Nizam! Tak suka drama cinta kununs, tapi drama yang memenangi hatinya jua drama cinta! Encik Biased!! Demmmmmn!
Oh ya. Dalam team nie ada sorang jejaka! Oh. Amat sakit hati aku dengan jejaka iniew. Kenapalah hang nie macam nie. Ok Yani. Tak baik kutuksking orang di malam Jumaat yang di rahmati-NYA ini. Fullstop!

Aku sedang memakai mask Cik Lulup nie. Cik Lulup tamau, dia sedekah kat aku. Aku pernah berkata kat dia. "Kalau muka I kuning siap mung". Cik Lulup membalas. Oh...aku tak ingat apa balasanya. Maafkan aku. Tapi aku rasa time pakai mask kunyit nie, jururawat aku kucut la. I liokee!

Al-kisah.
Aku kepingin jam tangan Paris Hilton Auto Watch. Harganya dah ok bg aku. It will delivery from States. Since aku bersama-sama Cik Zai mengukur diameternya. Finally I have to say no. Because that watch case diameter is 36mm. Gila penuh gelangan tangan aku dengan jam tue. Interface memang too mechanical for me, but only that watch make me stop to browse the other watch. OK. ok. I'll follow what Cik Lulup cakap, better aku walk in sendiri kat kedai jam. Letak kat tangan aku sesuai ka dak. Idaman aku dalam list is Fossil. Lalalala. Duit! Datanglah padaku. Beriban-riban.

Katil dan Almari.
Ohyes!! Weekend nie akan aku isikan dengan gumbiranya. Aku nak hunting for katil and almari since baju aku la nie mostly aku hang it. Mak aku dah lama suh beli. Cuma bulan nie ada rezeki lebeh. Aku nak beli la. IKEA? Maaaakk datuk! Sini mana ada IKEA. Ntah la. Aku akan cari yang cantik, tahan, berkualiti and semestinya MURAH!! Yeayy!!!! Agenda weekend nie juga aku nak ke rumah Kak Sobah, nak tengok Baby Zafran! Aku nak snap picture dia la. Tengok picture dia from Kak Sob's hp, makk aii...pipi jatuh! banyaknya isis dia. Hehehe. Nak kena bali hadiah gak kat baby nie. Nak beli apo eh? Think. Think.

No water!
Vunguks la. Ayaq tadak. Pepagi tadi aku separuh gila calling and msging Cik Zai pasal ayaq. Luckily umahnya ada orang. Aku mandi umah Cik Zai. Thanks ya!!! Malam nie aku gedix cuci baju and all. Hopefully air nie takkan stop begitew sahaja la. MALAS la nak ke sana ke sini.

Ok semua! Selamat berhari Jumaat! Aku pun suka! Weeeekeenddderrs!!! Ada rezeki this Sunday aku nak p Sunway la. Ajak Aiman tengok movie pun best gaks nie. Lalala.

2 comments:

L3N said...

mengikut perasaan saya tiada balasan selepas pernyataan mung itew kerana saya tidak ada perasaan kesah jika muka mung u kuning.

Cik yunap xyah la bli jam dulu.Tgu org masuk minang jek baru kita demand jam memahal.La nih pakai jam kita yg mahalan nih jek dulu...(jam i mahal sket dr jam u harap maklum!)

Yani said...

Cik Lulup!!
Mung jangan nak kutuksss jam tangan i jenama Kalaky itew. Mahal hocccayy!! Muka i kuning? Oh tidak hoccay!! Bertambah berseri dan ayu gitew Plus makin cantik. Pasal Paril Hilton Auto Watch! Before saying goodbye to SK, dia tanya i nak apa? I cakap la pasal this watch. Dia cakap kalau nak, just email her. He will find it for me. Lalalala. Oh Saya buntu!! Hehehe.