Nuffnang

Saturday, October 10, 2009

~ Sepetang di Kulim Hi-Tech ~

Sepetang di Kulim Hi-Tech.

Agak biasa sahaja sebenarnya. Life in Kulim agak sama dengan life aku di Simpang Empat cuma di Kulim aku bekerja dan aku kena mencari makanan sendiri tetapi di Simpang Empat memang lagi la seronok since I don't have to hunt for my food. Hehe. Plus rasanya while in Simpang Empat, all my problem will fly away from me. Sometimes YES and sometimes NO. It's make me realized that problem will happen anywhere, anytime. This is life right. As what Cik Zai always said to me. We must always positive. Yes dear, you are correct and I always keep on my mind bout this quotes.

Last night Cik Zai and me went to one of Cik Zai's colleague. Makkkkkkkk datoookkk!! Ketanya. Yes Cik Zai. You are correct that's why people said that being an engineer kaya gabakkk! But, US? Genaaa? Hadaoooi. Sampai ke sudah aku duk pikiaq pasal kesenangan mereka-mereka ini. Not only Kak XXX tapi the others Kak XXX's pun punyalah gabak senang lenang. MUNGKIN they all nie before nak sesenang right now, depa pun dah mengalami sepertimana kami rasakan tatkala ini. Yes. Marilah kita berdoa dan berusaha ke arah itew. Aku tak harapkan kekayaan tapi cukuplah kesenangan yang mumudahkan hidup aku plus kebahagiaan dalam hidup plus keseronokan dalam menjalani kehidupan seharian plus kesihatan yang baik plus kejelitaan yang berpanjangan. HEHEHE.Gila keji! So many plusssss Yani!!!

WEeeeekeenderrrss!!
Today is Saturday, usai solat aku tidoq balik dan bangun at 9.30am. Kemas katil and menyapu lantai bilik then housekeeping. Yang ada, Sim, Munchy and aku. Rumah terasa bersih. Lega. Nak pijak lantai pun sedap ja kaki aku nie. Aku tak suka bulu-bulu Munchy yang merata-rata tue. Hadoi. Come aku nak share will all keadaan rumah luar aku sekarang. Hehehe. Cik Lulup sure mung merindui this. Take a look ya!

Aku tak pernah menyangka yang bunga Orkid nie akan berbunga jua akhirnya. Yeayy! Seronoknya tengok ada bunga-bunga di halaman kami.
Cantik bukan halaman kami tatkala ini. Yes! Nantikan lepas iniew sure halaman nie bertambah ceria kerna aku akan mulakan aktivitis flirting aku kembali bersama abg jogg! [JANGAN ADA YANG KENA SAWAN KAT TAWAU HOCCAY!]
Beeeeeee...beeeeeeeeeeee...beeeee yang sokmo nak tumbang itew.
Subur bukan?
Cik Lulup mung remember this?

Sini pun dah ada Old Town White Coffee tapi aku tak penah p lagi. Nak kena check sijil halal dulu la.


OK ALL. Aku nak tengok movie kat Hallmarks. "Sacrifices of the Heart". Pengorbanan seorang anak untuk ayahnya yang mengidap alzheimer's decease and she willing to going back to hometown and take care her's father. Good daughter ya. Hopefully nanti kalau ayah mak aku sakit, aku nak jaga mak ayah aku macam nie. Take care all. Enjoy ur weekenderrs!!

3 comments:

.:Miss Amy:. said...

Yunap, kak noor FM kate old town yg kat kulim halal sebab owner die kwn kak noor. ex-fuji. die yg bukak old town uh.
sile refer kak noor FM utk penerangan lanjut.
ngeh3....

L3N said...

Makkk...awat laman tuh dh jadik lagu tuh???simpatinya saya melihat laman yg bgitwew kecik tp...tp...uhuhu..
dulu bkn maen mung ye cik yunap smpikan i ter'KANTOI' ngn bro yg salu naek beskal g keja tuh n u lak ngn MaO** u hengat x??? heheh anyway enjoyeceeeee

Yani said...

Cik Aimi,
Oh iya ka? leh la tanya dia lagi kan. Waaa weeee..Mung cik aimi..lew lappie nampak. Meriah gitueww!

Cik Lulup,
Yes. Still fresh. Lawooook gilorrr mung lari di balik tiang and budget tak nampak la. Kakakaka..skali kat opis pun mung kena gaks ngan dia. Pasal kes MaO## tue, memeee laa. Hoottt I. Dah la tak menutupi aurat secara keseluruhannya. Hadoooi! Barang yuang lepas jgn di kenang. Hehehe. I pong tatau bilo nak start balik kemas halaman rumah tue. SAKIT MATA tengok time balik keja. Mungkin I kena start sket-sket dulu kan.