Nuffnang

Wednesday, October 28, 2009

~ Wrongly Change it ~

Assalamualaikum ALL,

Aku tengah hairan nie.
Gena leh jadi macam tue?
Gena aku dah check tapi rupanya macam tue rupanya. Luckily sempat change it to the correct one. Perhaps, tomorrow can get feedback from PI la.
Hadoi. Aku nak naik gila tadi. Aku balik pun dh lewat. Almost 7.30pm.
Sib baik ada Cik Anis, sudi tumpangkan aku. Btw, Wana ada call aku nak tumpangkan aku. So kind of her. And besok aku p keja dengan Cik Zai. Aku dah inform her. Hadoooi. Aku nak balas jasa baik depa nie la. Wait ya. One day I will do it dear!

Aku balik dari keja tadi, jiwa aku agak sedey. Ntah la. Rasa macam mana ntah. Macam-macam berulang dalam kepala otak aku nie. Macam film pun ada juga. Hadoi. Mak aku call, lagila aku rasa sedey. Tak apa la. Jumaat nie aku balik umah dah. Leh makan dengan sedapnya. InsyaALLAH. Tadi dinner hahaha. Dinner ka. Aku makan New York Cheese Cake. Dah lama tak makan this favor. Bestnya. Lepas nie nak ajak Cik Zai la makan kat situ terus. Mari Cik Aimi juga. Kepingin!

Malam nie aku rasa macam nak tidoq awal TAPI la nie dah pukul 10.30pm. Gena mung nak tidoq awal? Hahaha. Baju semua dh iron untuk besok. Apalah pula kisah hidup aku untuk besok. Aku doakan segalanya berjalan dengan lancar. Aku doakan begitu. Andai ada sahaja ujian, dugaan dalam pekerjaan aku seharian iniew, aku redha. Aku pasrah. Ntah la. Sukar juga kerjaya ini. Once aku silap buat, effect to production, yield loss. Mati la aku. Nak bayar dengan gaji aku yang sebegitew rupa tue. Mahunya aku kerja 10yrs free without receive any payment! Hadoi. Makkk. Aku berdoa nak kerja gov. Tapi ntah la. Sukar to get it. Belum rezeki kot.

Aku pegang kata-kata nie:

ALLAH Taala dah tentukan yang terbaik buat aku. Aku kena terima, redha dan gembira dengan nikmatnya.

Wahai Hati,
Kuatkan la engkau!
Jangan mudah putus asa, Putus harapan.
InsyaALLAH ada cahaya kebahagiaan, kegembiraan menanti aku di hadapan kelak.
Sabar yaa.

Credit to Reza which is Wana's husband for helping me to buy this sweet lamp. Yeayy!

Okla!
Aku nak tidoq dah.
Bersedai menghadapi hari besok dengan tabah.

Good nite all. Take care. Happy working ya!
Assalamualaikum.

6 comments:

L3N said...

cik yunap keja kat mana2 pong misti ada ups and downs nya kan???tp xpo aih pegajaran to turn us out to be a pekerja HAREPANG!!!

mung riso melebey2 sbenornya xda pa yg jadik bila menda tuh org review...paham x nih???

apapong selamat bekerjaya!!!saya merindui jalan2 cari makan dan minum bersama mung

Yani said...

Cik Lulup!
Iya. Mungkin saya terlalu riso. Tapi beb. Kalau silap then wafer scrap! Mati guaaa!!! Sapo nak bayaq Merlin i? Sapo nak bayaq insurans i? Sapo nak belikan i ituew iniew? Then keta wana, jida, SK, Cik Zai sapa nak bayaq? Hahaha. Semestinya mereka dan keluarga mereka! Kakakaka. Semua ini menjadi risau kalau production stop! GILA dasyat effect kan. Sebab this 2 tech yang i spoooilll kan dah jadi gini.

Saya juga rindu ngan kamu! Hari tue p Sivaria. Berubah wajah beb! Teratur skettt. And dia dah extend sebelah. Remember gudang dia letak beras tue, ala kat tempat fridge yang mung cakap dia mix it ngan beer tue. HAAAH. That gudang dh ok. Dia letak pampers baby i nampak. Hahaha. And assistant Indon dia dh jadi cashier. Tengok. Ada perubahan di sitew. Remember her?

z@ti said...

i loike IKEA flower !! mahu beli nanti!

Yani said...

Zati!
Beli tau. Hari tue ingat tak yang kita p IKEA yg aku beli untuk Anne tue. Hehe. This one la. Tapi aku suka kalau ada warna kuning. Aku nak ala-ala ada matahari dalam bilik aku. Hahaha

anneWeeza said...

hik..hikk.. ;)
terkenan ngn flower lamp i yg u tolong belikan tu ke?
hik...hik.. ;p

cute kan...kan! kan! ;)

Yani said...

Hello Dak Anne!
Memang chumel laa. Malam nie masuk malam kedua dah. Nak pasang!!!
Lampu anne mcm mana?