Nuffnang

Monday, November 23, 2009

~ 3days of weekenderrs ~

Assalamualaikum ALL,,

Waa…seronoknya 3days weekend. Dah lama tak merasainya. Yeayyy!! Apa aku boleh cakap kat sini. Aku memang sangat suka la cuti nie. Selain dapat attend wedding bestfren aku, leh juga jumpa kawan-kawan perempuan aku [macam aku ada skendeles lak time primary school kan]. But still, ada juga part yang tak best. Nak story or not eh? Tayah la kot. Tak melibatkan aku pun tapi orang lain.

Thursday
Heading back to Perlis with Kak Pah. Cian Kak Pah, she has to waiting for me until office hour and safely reaches home at 8.10pm. Alhamdulillah. Mak ke surau with adik too, ayah duk menyulam pukatnya. Ayah aku sangat obsess dengan LAUT! IKAN!! No wonders anak perempuan tunggalnya sangat sangat obsess dengan IKANSSS. Hehehe. Aku lapaqq!! Makan la gulai ikan mak aku. Sodapnya!! Heaven dapat makan mak masak. Then mak balik dari surau, ada nasi lemak gulai udang. Tapi aku tamau la. Aku makan gulai ikan fresh mak aku lagi sodap!! Then mulalah mata aku ngantuk. Then i have decided nak tidoq dalam bilik bangcik. Lantak la. Hangpa bukan tau pun since katil aku oenuh dengan barang-barang aku dimana aku malas nak kemas. Then tidoqlah aku dalam kepekatan malam, kedinginan air-cond yang gila sejuk. Toekkk! Bestnya!!

Friday
Actually aku ada planning dah untuk hari nie, aku nak p regist TH tapi aku lupa lak bawak balik buku acc aku. Thus mak aku ajak aku ke rumah Mak Cik Shon. Tempah baju. Angan-angan aku nak buat baju tue untuk baju raya haji, sebab kami lewat so tak dapatlah. It’s ok. Aku tak harap sangat pun. Waaa.. Mak aku pun amik baju baru! Gila sangatlah cantik kainnya. Actually aku dh tengok dh kain tue. Memang aku dah sedia maklum pun, tue bukan untukku. Mak aku punya. Lawa la. Mak aku buat baju kurung moden. Sesuai la dengan badan mak-mak. Hehehe. Mak aku memang hantu buat baju and dia ada pesan kat cik shon sun beli kain untuk dia jg. Nasib baiklah aku nie bukan kaki baju kurung sangat. Kalau ada, adalah. Raya 1 pun dah cukup bg aku. Tayah nak bran-bran hehe biasa-biasa ja dah la. I’m driving. This time only with my MUM! Mak aku cakap pungko* dia tak duk sangat atas SEAT! Hahaha. Nerver gamaknya tengok aku drive membuta tuli. Tapi tak la. Aku drive penuh kesopanan kesusilaan tau. Then petangnya aku makan-makan dan siap-siap nak ke rumah YA. Waaa. Cantik la make-up dia. And the make-up artist is not abg Phonnndann hoccay! She is Kakak Ayu. Aku sukak. YA cakap, lepas nie kalau aku nak kawen, YA nak suggest aku amik kat Kakak Ayu iniew [Entah bila aku nakkawen. Aku target 2010]. Hahaha. Aku sangat terharu tengok kawan baik aku dah kawen. Iya! I know everything bout them, their story, their memory lane. Aku juga doakan sangat-sangat depa nie akan kawen. Alhamdulillah jodoh depa kuat. Alhamdulillah syukur. After the ceremony, sesi amik gambaq. Kami salam, hugs and kisses [as per what women do it la], then aku wish her congrats and YA pun aku Nampak macam terharu juga. Before started, kami ada sembang-sembang, apa perasaan dia. She’s so excited. Tooo excited and I can see thru her’s face. Almost 7pm, aku mintak diri and promised malam nie aku nak mai lagi. But I have to wait sampai Nora sampai rumah aku. And finally depa safely reach my house. Yeayy!! Mak ayah and adik aku laky g excited nak jumpa Mat German. Hehehe. He is sooo soo nice man. Greats mak ayah aku. Salam and cium tangan. Errmm. Then mak aku ada beli karipap goring, karipap basah and buatkan Nescafe. Depa makan and aku cakap jangan makan banyak sangat sebab lepas nie nak p makan kat rumah Suria pula. Then depa mandi dan siap nak ke rumah Suria. Malam tue Majlis Berinai and Suria buat salinan baju 3 pasang. Waaa weee!! Aku berangan lak aku yang akan lalui semua tue [gila berangan aku]. Penat malam tue, then Nora sampai tertidoq kat rumah Ya. Then kami mintak diri nak balik rumah. Aku berbisik pada YA, malam nie Fizal tidoq mana? Ya cakap tidoq sini. Hahaha. Let’s start the journey!.[ gila galak dah aku nie]. Stefan drive balik. Sib baik dia leh drive coz Nora memang taleh drive dah. OR else semua akan naik kereta kuda dengan aku la. Manual bebbbs! Balik rumah aku semua terus tidoq ja. Tadak cerita menarik. ZzzzzZZZZZzzzzz...

Saturday
Pepagi lagi aku bangun solat Subuh, then mak aku ajak p beli makanan untuk breakfast. Hjujan!! Aku pakai sweater and helmet. Ala dekat ja rumah aku dengan Simpang. Hahaha. Then mak aku beli roti canai and nasi lemak. Depa dua orang nie suka. Aku pun cakap la, nie makanan orang kampung i mean orang kampung yang masak jual, sebab tue la sedap. Then kami sembang-sembang sat. Ayah aku keja, mak aku ada event kat surau. Ada sukaneka orang-orang tue[tua-tua pun nak sukaneka]. Antara sukaneka yang wujud adalah: Cucuk benang ke jarum, suami make-up isteri, lagi aku tak tau. Biasa2 ja la kot. Ada kerusi music sebab hari hujan, jadi agak tak semua yang best. Tapi cucuk benang ke jarum memang best. Hahaha. Lawak gila. Bayangkan mereka yang senior buat tue. Hahaha. Keji aku duk gelak nie. Tapi Tok Cik Zaharah menang. Hahaha. Tak sangka betoi. Sat ja! Memang aku respect la kat MATA dia. Dia makan apa huuhhh? Aku bawa Stefan and Nora ke surau sebab semua nak tengok rupa mat German. Ada Dato’ Talib tue dia borak-borak la dengan keduanya. Hehehe. Waa wee.. well educated la! Then aku hantaq mereka ke Kuala Perlis. Again. I’m driving. Nora cakap aku drive ok. Yeayy!! [boleh la Nora sket-sket. Saya kanak-kanak baru belajar memandu]. Balik dari Kuala Perlis then aku tuidoq la. Ngantuk bebbbss! Then kul 2.30 p wedding YA. Aku hangin ngan mak-makcik yang nak naik ngan aku. Tapi tak kata kat depa la sebab kan before that depa ada aktiviti kat surau. So memasing tak dan nak bernafas elok-elok. Aku lak terpaksa la nak cepat since janji ngan Kak Pah and Maizah kul 2. Then Tengku and Farah dah ada kat rumah YA.. Kami sampai rumah semua masih ada including pengantin [memang la ada. Nak p maan lagi?]. After makan, kami amik gambaq la. Yuhuhu. Sngatlah seronok!!

Hadoiii. Lengoh [aku typing time opis hour nie].

Lepas tue balik la. Aku bgtau YA aku tak janji besok aku mak ka dak. YA cakap tak apa. Hooyeayy!!.Then sempat lagi YA nak story kisah semalam. OPPPS! There’s nothing happened so far, as what mentioned by YA. And I do trust her. Lalala.[ Tatkala aku menulis nie, everything gone already. Hehehe. Shuutdup YANI!!].

Saturday’s night fever! Aku belanja seisi kuarga and kuarga Cikgu Nasaruddin makan KFC! Tapi Irfan tadak ada Kem Bahasa Inggeris. Sorry Irfan. Fuad, Sham and Farhan dah pulun makan. Hehehe. Then Cikgu Nasarudin berterima kasih kat aku and doakan semoga aku bertambah murah rezeki. Depa nie mmg closeeee gila ngan parent aku. Depa nie mmg sangat baik ngan kami seisi kuarga!Sunday
Aku bangun solat subuh and aku tidoq balik and bangun at 9.40am. Beshh gillllsss! Hari nie nak balik ke Kulim dah. Then nak p wedding fizal juga. Then get ready la semuanya. Balik Kulim dengan hati tak berapa tenang since ada route tak leh search oleh PCE. Rupanya. Salah aku sebab aku tak ATEG! VUNGGUUKKKSSS! Malamnya aku call Pak Abu bukan Abu Bakar Ramli ya! Hehehe. Tapi Pak Abul! Ntah sesapa ja dia nie. Aku tak kenal dia. Tapi aku suka nak kenal dia. Hehehe.[gila ngaku kat sini]Adakah ini entry or perihal sepanjang 3days weekenderrrs? YANI, YANI, YANI. Apalah kisah hang nie?

Mood aku la nie, biasa-biasa sahaja. Aku rasa macam nak kawen 2010 la. Cepat la ikan, mari kita tunaikan hasrat murni aku iniew ! Lalallaalalala.

No comments: