Nuffnang

Thursday, November 12, 2009

~ Teman Bercakap a.k.a Teman Gossip ~

Assalamualaikum ALL,

Malam tadi usai Maghrib, Mak aku call. Tanya kabar, dah makan belum, dah solat belum? Then mak aku ajak kami menyentuh issue Housemate baru aku. A Malay lady GAGA. Hahaha. Aku tak pernah bersua lagi dengan dia. Hari tue dia datang tengok rumah, tapi aku jumpa Nora lak hari tue. Tak apa. Mungkin hari nie dia masuk. Welcome to our house! Bak kata Cik Lulup, ntah-ntah otak dia lagi mereng dari aku, Cik Lulup. Cik Ido baik-baik sket orgnya. Yang duk menjerit separuh gila dalam rumah tue is Cik Lulup. Aku ayu ja dalam rumah tue. Aurat taooo!! Oh ya. Berkisar ayat-ayat cinta mak aku. Mak aku cakap la.

"Berkawan baik la dengan dia, buat teman makan, teman sembang. Boleh kurang tension." [Waa mak aku. Sejak bila hebat nie? Sebab mak aku pun tau aku tekanan juga this week. Ntah la. Aku pun tak paham pasai apa aku tekanan]. Mak aku tau aku nie, lepas balik keja aku tak makan dah. Lately aku minum oats dengan milo or anlene ja. Malas nak kuaq rasanya. Tue ja yang simple. Then ada roti Gardenia chocccs. Sedapp!!BTW peepss. Aku dah ok dah. Malas nak pikiaq dah. Aku tak sabaq nak balik Perlis ja. My best fren's wedding on 20Nov and 21Nov. Aku akan sama-sama ke majlis akad nikah itew.

Khairiyani dan Nur Suria.
She is one of my best friend. Segala rahsia percintaan dia aku tau. Hehehe. Sampaikan ada satu tahap dia nak kami bermadu. Gilongg apo!! Aku sayang sangat kat dia nie. Cuma after Form3 masing-masing bawa haluan, but still balik Simpang Empat kami akan makan sama-sama, jalan-jalan. And kami dieprtemu semula di UUM. Currently she's continuing her Master in XXXX aku tatau lak. Hehehe. Last 2 night kami duk sms, recall back our sweet memories and sama-sama berjanji kami kawan seumur hidup. And paling aku terharu bila Ya cakap kat aku, "Aku akan maafkan hang, even hang buat dosa besaq sekali pun, kira dah imun la nie" Lagi sms dia "Aku nak hang dengaq lafaz janji Fizal macam mana hang orang pertama yang aku kongsi raya cinta aku dekat Fizal, macam tue juga aku nak hang dengaq lafza tue and nak hang sama-sama rasa kegembiraan aku pada malam tue". Sedey wei!! Honestly, malam tue ada tears at my eyes. Aku terharu sangat-sangat. Tetiba aku nak sangat turning back to old school!! Rindunya!!! Kayuh basikal pepagi dengan Suria, Dia akan mai tunggu aku kat rumah aku sebab dia akan melalui rumah aku. Then sama-sama beremba naik basikal. Then masuk class sama-sama. Banyak la pengalaman kami berdua. Kena denda dengan Ustaz Mat Desa sebab kami masuk from back door while his writing on the black board. Then he turning his head, he saw us and ask us to keluar semula and masuk semula dari front door. Tapi sebab dua-dua orang nie tak kisah, tak malu pun. Hahaha. Kawan-kawan sekelas memang tau kami OTAI Simpang!! Hahaha. Kami penah accident sama-sama kat Kuala Perlis. Time tue Suria bawa moto baru mak dia, macam mana ntah leh terlanggar divider. Ada la luka-luka kat tangan and kaki. Balik rumah masing-masing kena marah dengan parent memasing. Ya ALLAH. How i missed that moment soo sooo much!!!!

Kisah kami jadi spy untuk tengok Si Gadis Kedai Tomyam (Dari Pattani). This girl penah naik moto dengan Fizal. Kami p la tengok wajahnya. Biasa ja. Suria lawa lagi!! Then banyak la mission impossible kami yang mostly completed! Hahaha.

Kat sekolah, sememangnya kami ahli Koperasi yang tulus dan berdedikasi. Mana taknya. Time solat Zohor berjemaah, sokmo duk kat Ko-Op. Makan-makan. Suka-suka then Kak Ko-Op pun sporting habeh dengan kami. AJK Koperasi Aku, Suria, Kak Pah, Yus. Cikgu Ko-OP pun suka kami. Banyak makanan dia provide kat kami. Tue yang beshh!! Kalau aku nak story kisah aku sekolah menengah memang super duper banyak la kat sini. Apa-apa pun aku enjoy la kat sekolah tue. Tapi Form4 and Form5 tak semeriah kat SMKSS. ASTECH banyak kena study. Hehe. ANyway, i'm happy with my life..so far. No regret! Without all this, i cant became like now!

NoorFarzana
Btw, the other my best friend is NoorFarzana. Currently working in Putrajaya. Later i will story bout her pulak. Since primary, secondary school kami dah close. Tapi Zana going to boarding school already. But kami still hantar surat-surat tau! How close we are. Last memasing send surat sampai 2000 kot. Time aku kat ASTECH! Hehehe. Pheeeww!!!
Hari nie lunch dengan Seigi our visitor from Regensburg. Makan kat Old Town. Pessttt time aku nak makan kat situ. Aku makan Prawn Noodles and meehun. NOT BAD! Aku suka roti bakar dia. Lepas nie leh la aku kesana lagi. P brroommmm brrooomm dengan moto aku pun best nie. Tunggu ja la!!! Waa..penuh bergaya la.

Otw back tadi ada nampak 1 ikan! Naik Neo yang sporty tue. Wana, Jida and SK suh aku tengok that ikan. Waaa. Hensem beb! Actualy kemarin dah nampak, then hari nie nampak lagi. Adakahhh ini maknanya CINTA? Oh yessss!! Kalau gini hari-hari aku semangat nak lunch kat luar. Ikan merata-rata. yeay!!!

3 comments:

AnneWeeza said...

hik..hik... ;)
adakah itu en.neo saye??

ooo mestila bukan...

en.neo saye xensem....hohoohoh ;)

Yani said...

Hehehe...
Dak Anne! ooooh...terlupa pula en.new kamu yaa...wondering that u used myvi SE. eheehe..

btw, how are u?

L3N said...

aik cik yunap...
asyik g kenurik kawan mung jek memanjang...
kenurik mung bila nih?? bila???
MUAHAHHAHAHAHa*kekejaman*