Nuffnang

Wednesday, November 18, 2009

~ Tulang aku berisiko? ~

Assalamualaikum ALL,

Kan aku cakap kat opis aku kan ada Health Week. Then kemarin aku p la checkup tulang aku coz ada orang Anlene mai sini to check our bones. Besides ada lagi blood donation, free dental check up, ada talks pasal penyakit2. Tapi yang aku p check gigi for free and doc cakap gigi aku ok. Tapi last time aku check dengan Arwah Doc Syed, dia cakap gigi aku ada banyak lubang-lubang but then yesterday that doc check cakap gigi aku tahap hoccaaay! Tapi yang aku nak story kat sini, tulang aku!!! Aku minum susu everyday tapi still ada risk. The result is -0.8. Seeeeee.. Ada minuss!!! Uwaaaa...But my colleageu Azwana and Azida result depa 2.00++ and SK -0.1 kot..Sorry SK if i'm wrong ya. Then we make a conclusioon that, people with huugee weight will get a good bones, but people like me and SK..tulang kami memang ada risk. [Deyyy Yani! HANG nak cakap hang ringan tulang ka? Hehehe.] Teori tue aku suka. YeayY!! Then one of the specialist cakap, aku kena more exercise since aku tak suka caffein dan aku tak MABUK! Hehehe. Aku decide nak tukar susu la lepas nie [Waaa..macam baby lak nak tukar-tukar susu..kan?] Tapi kan berkisar pasal tulang aku niew, tiap kali aku bangun solat, nak sujud, nak rukuk sure tulang aku akan berbunyi..krap kruk krap kruk macam kruk kruk goreng pisang abg auuu pula. [Cik Lulup remember goreng pisang yang mung campak!!? Gara-gara mung gatal nak ngurat orang JPJ or PDRM]. Kakakakaka. Kak Aziyah berkata: "Kena kawen la tue." [Apa kaitans?] Hehe. Tapi boleh tak aku gatal nak kawen? OhyeeeayY!! Balik rumah this week aku nak buat-buat sakit belakang la kat mak aku, thus mak aku akan carikan TEMAN hidup aku. [Sangatlah gelenyarrrr YANI!!]. Apa-apa pun aku kena amik lebeh banyak calcium dalam tubuh badan aku agar tubuh badan aku senantiasa ceria dan sihat. Kann..kannn..kaannnn kawan-kawan!!

Besok aku nak balik Perlis dah then Nora nak p Langkawi and ank stay umah aku. Mak aku dah bersoal jawab dengan aku pasal gena Nora nak stay kat Langkawi nanti. AKu risau! Aku takut! Aku tamau pikiaq apa2! Tolong aku!! Tolong...Tapi mak aku ada menokok tambah, OK juga, boleh jumpa dengan orang German. Hahaha. Lawak la mak aku nie! Hehehe. Petang Jumaat Suria akan bernikah dengan Fizal then malamnya kami berkumpul-kumpul lagi. Sabtu majlis kawennya. Aku nak cari IKANSS!! Pasti ada!! ohyeaayy!!

"Wahai IKAN-IKAN sekelian, nantikan kemunculan aku ya"

Waaaa weeee..tak sabaqnya aku!!! Ohyess!!!! Anyhow, hari nie aku dapat cupcakes from SK! Soooo Sssswwweeeeet la. Besok makan pree lagi. Minggu depan pun makan preee lagi. Alhamdulillah. Murahnya rezeki. Hahaha. Go green!!

Tapi aku kepingin jam tangan baru. Aku nak p survey kat Sunway or JJ laa.. Sapa nak p tempat-tempat nie aku nak tumpang dua kaki dengan bontoto aku leh tak? Thanks a lotts ya!!

Aku berdoa semoga Nora akan sedar tindakannya! Aku akan bgtau dia before dia ke sana. Iyeaa!

Take care all! Have a nice day!

Credit to: patrix [flickr]

2 comments:

.:Miss Amy:. said...

saya nak ke langkawi juga.
dgn teman german itu!!
muahahha

Yani said...

Ouuuuhhhww makcik...cannot..nanti apa pula sy nak bersoal jawab dengan mere mummy? Maunya kena tembak mcm M-16 with mere mummy. Saya harap mereka baik-baik sahaja ya!!

Kamu dah kembali? bila?