Nuffnang

Saturday, December 5, 2009

~ Banyaknya gerakan tubuh badan aku [KITA] ~

Assalamualaikum ALL,

Dari petang kemarin[Jumaat] aku dah banyak ke sana ke sini. Hehehe. Actually aku ke rumah Makngah ja. Overnight kat sana then pepagi tadi aku balik ke rumah sewa aku coz kul 8.05am aku, Shah, Faizal nak ke Sedim. Without Kak Niza yang tetiba send sms yang dia tak berapa sihat thus tamau join. Ok. KAMI bertiga ja la. Main siap-siap ja then Shah sampai ke rumah aku. Shah terlanggar kat depan umah aku. BUKAN langgar apa, langgar divider tanah yang Mak Im tanam pokok serai tue. Cik Lulup remember pokok jenjarum yang I tanam kat situ but finally death already. Hehehe. Penat taooo pepagi siram dia. ok Berbalik kisah di Sg Sedim. Kami sampai Sg Sedim dalam kul 8.45am then agak terlajak dari tempat perhimpuan. Dua orang dak nie gila gatai nak tanya kat dua orang Girlss walhal b4 that ada ja lelaki! Gatai. Then u-turn keta and ada hati nak tumpangkan girls tadi then aku mulakan perangai, "Shah, aku nak baring badan kat belakang nie ok". Terus tak jadi tumpangkan girls tadi. Then sesi registration and amik shirts. Size M ya bang! Hehe. Kami diletakkan dalam GROUP A. Sesama INTEL! Yuhuuu! Sesi berucap dari management and start kutip sampah at 10.30am. Gilllss aku kena kutuks ngan Shah and Faizal pasal kes tak reti masak. Bongekkks la dua mamat nie. Cik Lulup, mung patut berterima kasih pada I coz I ada memuji mung then Shah cakap kat I. "Yani, memang patut pun, ko puji Lela, Lela puji ko sebab dua-dua tak reti masak". Penggheeenaaan yang amat dalam! I bersalah di sini sebab duk argue dengan depa pasal issue MASAKAN yang sememangnya I expert!! Time mengutip sampah, bongokkss! Ada pampers baby dengan taik!! Pakcik tue masukkan dalam plastic bag I, dia yang pegang amik pampers tue pun dah besar rahmat kan. Then sepanjang jalan budak 2 orang nie duk cakap bau busuk, duk jauh ngan Yani. Toooekkk la! Ini budak dua orang macam saya mahu kasi lemparrrr dalam Sg Sedim yang indah tue rasanya! Then sesi nak kenalan dengan PI B7*X tue, bongekkks la Shah! Aku seperti biasa, kasaq tak bertempat, aku panggil la mamat nie "oitt! iooitt!ooit! Sapa nama hang eh?" Then Si Shah dengaq, "Yani! Panggil dia saudara!" Then aku pun teruskan la memanggil dia, "Saudara, Sapa nama ya?" "Panggil aku Zul ja". Hahahaa. Drama sengal tatkala nak makan pagi! Nasi lemak pagi tue dalam daun pisang ok. Then lunch kami dalam pinggang bukan dalam pinggang pakai buang tue. KITA! KITA stand for Kulim Industrial Tenants Association for Sedim River Cleaning Project. Overall KITA nie aku suka la juga sebab ada la ikan-ikan. Ada ikan aku terpikats TAPI awal-awal lagi budakn dua orang nie dah kutuks. Bongekks la. Suka hati aku la nak suka dalam DIAM! Heading back to Kulim around 12.30pm.

Di sini saya ingin menyeru pada semua orang, sekiranya hangpa p picnic ka, mancing ka[mancing ikan kat laut ok bukan IKAN yang aku duk mancing] atau sebarang aktivitis riadah hangpa la, silalah bawa balik sisa sampah yang hangpa dah buat tue. Sian sungat kita, sungai itulah yang kita nak warisi untuk anak cucu cicit kita kelak. Kesedaran aku yang kedua, rasanya macam aku nak join NGO la. Untuk buat selamatkan BUMI kita. Kita hidup tak lama then kita akan wariskan pada mereka selepas kita nanti.

Lepas tue aku vrooommm vrrooommmmm vroooom ke rumah Makngah. Waaa. Ramai gillsss..
Weii! Aku nak tanya. Apa hangpa nak buat kalau lelaki yang kawen dengan kawan hangpa[is perempouan] he is actually a loser? Dia memang ada skedeles, even bukan hangpa tengok sendri tapi ada bukti kukuh. Tapi that skendeless tue dah move out to somewhere else in KL. Apa yang aku mampu buat, TADI aku tengok muks pengantin, aku berdoa dalam hati moga mereka berbahagia hingga ke akhir hayat, dunia akhirat. I'm happy for them. Ok! KISAH tadi tiada kaitans dengan pengantin iniew ok! Balik dari rumah Makngah, waiting Chu aku mai sini. Kul 6.15pm kami ke sana lagi. Makan-makan and balik la.Aku dan Pengantins. Taniah Safila and Firdaus. MakngahAku bersama cucu-cucu Makngah.

Last Friday aku dapat this from Seigi. She's make a cookies. Pahit sket choc dia. Nice.
Malam nie aku nak tengok Sehati Berdansa nak switching dengan Majalah3.

MOTIF:
I'm seeking for a WINNER MAN!

1 comment:

Faizal Reza said...

Yani,ad kekhilafan dlm crite ang tuh..time diolog zul bersaudara tuh,bkn time mkn pg nsk lemak,tp mkn lunch..ang nk suh dye amek ayam ang yg gatai2 bubuh berketoi2,nsk x mkn byk (pd hal nk kaver la kt aku ngan shah konon) ang campak kt aku...

lg satu,npe x crite ang kensel plan nk g gurney LAST MINIT!! d ulangi LAST MINIT!! cess,bencikk ucu ang,aku da book dl lah!!! x{