Nuffnang

Monday, December 28, 2009

~ Hurrrayyy!! ~

Assalamualaikum ALL,

Waaa Weeeeee...last weekend amatlah heaven for me. Jalanjalan cari ketenangan. Oh yes. Aku ke Kl-Kuantan-KL-Kulim. Amatlah seronok dapat jalan. Aku carpool dengan rerakan seangkatan dari Kulim heading to KL. Seawal jam 1.20pm aku dah sampai kat Tol Duta. Kring kring Bgcik aku and they come to fetch me. Then balik tidoq and sok papagi nak kuaq jenjalan. Ohh KLCC aku amatlah merinduimu. Aku tatau la aku amat obsess with this place. Mungkin dah kena something kot. BUkan sebab aku nak usharr PATI kat situ hoccay! Tapi ntah la. Munngkin coz aku dah get familiarized with this area. On Friday, ehading to KLCC then beli tiket Sherlock Holmes. Akak aku belanja aku! Yeay! Then kami berdua berjalan kaki ke PARKSON. Yueehuee! Mana? Mana? Mana? Mana booth Esteloder nie? Kami mencari. FInally nampak and apa lago tanpa pikiaq panjang grap ja dua. Aku belanja Akak aku dan aku tak dak duit lg so she paid via crdt card dia. Hahaha. Sonoknya! Dapat gifts. Yuehuee! Then kami waiting kat TGV. Waiting Bgcik yang p solat Jumaat and start tengok movie. Ada ikan sebelah aku. Hahahaha. Tapi kuaq dari panggung ikan tersebut adalah menyerupai anak ikan mamak. Oh nooone! So far best juga movie nie. Ada lawak juga. Part tak tahan yang time that girl nak kena potong tue. Yuccksss! Baaabbbsss! Then lapaq la. Makan kat Kenny Rogers. Yummy! Compare to Nandos, Kenny not too dry like Nandos. But both i like. Teringin nak bawak Mak Ayah aku makan kat Kenny ASTAQ la. Then balik umah dalam keadaan separuh sedar bukan sebab aku mabuk tapi sebab finally aku ada set makeup. Sure ada kata aku poyos, tapi trust me, aku nie x reti la bab2 gini even compact powder aku pun Silky girl tue since aku interns lagi. Hahaha. Zati hang dah tengok kan keadaan compact powder tue. Hahaha. Balik umah siap mandi and on lappy aku start tengok and mula belajar gena nak make-up. Based on ajaran akak aku la. Then aku solat and tengok movie kat HBO sambil YM ngan zati, fakhril and ada 1 ikan. Hahaha. Ikan yang aku planning nak dating tapi tak jadi sebab ada kekangan. Halangan kuarga. Hahaha. Pity me, pity that ikan. Hahaaha. Tidoq dengan suka hati. Besok nak ke kuantan. Yippy!!From Level 3 Suria KLCCAkak + AkuAkak + BgcikEsteeloder from PARKSON

Early in the morning received sms from Zati. Last night I'm asking her to call me, but she refuse to call me. Hisssh! Zati! Luckily alarm aku berbunyi. Wake up, packing those stuffs and heading to KL Central. Ermm..Thanks Bgcik and Akak coz nak hantar aku sampai KL Central and they will heading to Ipoh after that. Then Zati already waiting for us-Me and Siti Rocks~. While waiting Ct Rocks kami borak-borak la. Jus Tok Guru la, bags la, bla bla bla. Ct sampai! Let's go bebeh! Yeayy!!! P Kuantan! Yuehueeww~~ Lapaqq! Pit stop kat R&R Genting Sampah eh R&R Genting Sempah. Pilih-pilih makanan. Zati bawak nasi goreng! Yummy! Sedap. Tak pedas!! Then chitchat pasal Bukit Tinggi. Perhaps one day we will got there. Then after settle everything-toilet then KUANTAN! Here we go!!! Singgah sebentar kat Bkt Tinggi. Sonoknya! Jalannya berliku-liku dugaan. Tapi our driver manage it. Bravo Zati! Excellent!! Dalam perjalanan aku menyiapkan Sudoku sheet aku, CT Rocks pula duk menyimpau kenangan-kenangan lepas sambil mendengar lagu yang berkumandang di radio. Waaa! Sungguh mengasyikkan. Tenang sat. Per entry = RM10. As usual, kami sesat juga. Then kembali ke pangkal jalan and reach that place. Wooot woooott! Sonoknya! Sesampai ja. Apa lagi. Mula la gedixx! Tak tahan nak posing dah nie. Nak ke Europe ntah la bila, so datang la sini dulu ya. CT Rocks! you rocks la. Berjaya memasukkan ring dalam botol! She's got medium teddy bear. Yueeehueew! Kami tumpang bangga bebss. Penat posing, after bought some souvenir for my mum, then kami proceed to our next destination. Lalalala...alalalala..as usual! Sesat again. 2 kali main pusing-pusing bikin aku pening. Hahahaha. Then tak larat lagi. Dengan mudahnya kami kembali ke pangkal jalan sekali lg. Yeay! Reach umah KekDa at 2pm. Tengok Baby Mira! Pesst time aku nengok dia kalo b4 this aku just tengok dr picture yang Makngah Nani send, kali nie tengok bebetuul. Hissh! Geram aku ngan Baby nie. Pipi dia! The best thing is she love to smile, laughs sekali kita sembang-sembang ja dia dah nak sembang ngan kita, dah senyum ngan kita. Sukanyaa!! Baby Mira nanti Akak Yani datang lagi ya. OPPPSS! Ada juga yg jeles nie. Makcik Yani bebs! tak apa la makcik pun, keMelayuan sket. Sesampainya kami bertiga.
This jam betoi ka? Yes you can trust it.
With CT Rocks.
Kat sini pun aku nak snap juga.
While throwing the ring to the bottles.
Waaa...she got it! Bravo CT!
Aku pun nak tumpang gleemmmms juga with this bear.
Sexy bukan kaki aku itew? Iya memang pun. hahaha.
Aku rasa macam nak curi ja.
Kami bertiga yang gedixx!


Penat ya YANI?

Aku suka la picture nie. Coz lepas tue aku buat bagi Zati menjerit. Yeay!

Duckss!
Oh Gadis iniew! Kenapalah kau sangat seswwweeet hah? Aku lah gadis dalam gambar niew!
Petang tue, main-main sat then siapans nak tengok Avatar! Gillllsssssss Best! nak nengok lagi la. Bebila. Sangat la best. Then dalam keta nak p makan mula la dua orang makcik nie mencari vocab yang digunakan dalam this film. Nak guna untuk kehidupan seharian katanya. Hahaha. Tapi memang best la. Memang berbaloi la James Cameroon nie waiting for so long to produce this film. CGI dia hebacck! Puak Pandora sangat la nampak pelik tapi tak menakutkan. Seriyes best! PATUT tengok awal-awal. Manusia bercinta dengan alien super duper HOT alien[Puak Pandora]. Kisah dia yang leh aku story sket. Dari apa yang aku paham la. Kena ada perpaduan sesama kita untuk melawan musuh, sayangkan alam sekitar. Tak lupa juga pada Srikandi yang begitu pulun habeh nak selamatkan tempat suci depa tue. Sangat cantik dan nampak realistic. Tengok la kawan-kawan. Tak rugi! OK ok. BALIK makan. Duk merapu dengan dua orang wanita cantik. Gillsss.. sorang membaca habeh 1 novel, sorang lagi duk jiwang karat. Aku juga membosankan. Main sudoku! Hhahaha. 2.30am aku tidoq while lagi dia orang wanita cantik duk buat keja memasing. Tak lupa juga ada wanita cantik yang frust melayari intenet sambil mendengar lagu-lagu piutis! Memang sampai tinga aku pun terasa kesedihannya. Aku tak tahan lagi. Good night girlss! ZzZzZzzzzzZzZzzzzzzzZZZ..

Besoknya ke majlis Kakcik. Makk aiii! Jauhnya Felda Bukit Sagu 1. Dalam. Cannot imagine macam mana la kakcik p keja dengan kejauhan begini. Tabahnya dia. Kakcik! Kamu memang cantik. Sorry la atas komen Yani tue ya. Harap Kakcik faham ya. You look gojes bebbbs!! Taniah buat Kakcik & Rida. Semoga majlis pertunangan ini di berkati-NYA. Taniah juga buat Yuen dan teman nya. [OPPPS. Entry nie happy-happy ja. Next entry aku akan bercerita pasal kesedihan aku pada teman Kodok's nie].Kami ke Teluk Chempedak before ke rumah kakcik.
Macam tengah solat kan, walham duk dengar orang tua tua sembang. Aku dengan Zati ada duk kutuksking kat KekDA. hahaha. Jumpa orang kampung mentuanya.
Kakcik atas pelaminan.
Dapat 2 ring-o tue!
KAMI dulu sama-sama di PELSSB sekarang sama-sama di Bukit Sagu 1.
Jangan gedix nak tengok perut aku. Aku sekeh juga.
The hantaran side Rida to Kakcik
The hantaran side Kakcik tp Rida.

Heading back to KL and reach Kulim at 1.10am. Sorry Aimi, Apit and Zai for waiting me so long. MAAAFKAN Saya~

6 comments:

fakhril said...

hoit.. apa sebut2 nama aku nih???

Yani said...

Kuang asan Fakhril!
mcm mana hang leh terjah nie?
cepat...bg links hang..aku nak terjah!!!toek la botman nie!

fakhril said...

haha.. hg xcukup umoq lg mana leh bc blog aku...

Yani said...

Toek Fakhril! Cepat la send. Tapi aku tamau tau kisah2 hantu ok!

Faizal Reza said...

hahaha nk tau belog c botman nie yani?hehehe...

yani,bl nk crite psl hana? (wit loads of pics!)lama aku tggu nie... ;(

Yani said...

Toek! Byk la hang Faizal!
cepat carikan IKAN untuk aku sorang dulu baru aku update pict hana...hahahaha..aku nk blog botman. send la..