Nuffnang

Wednesday, December 2, 2009

~ Love does not happen for everybody..YET ~

Assalamualaikum ALL,,

This is happen to me right now. Seeking for a good fish. BUT mencari cinta bukan macam mencari baju. Bukan nak terlalu memilih tapi kena memilih juga sebab Si Dia la teman hidup kita selamanya. Bercinta dan berkahwin bukan untuk sekejap sahaja. Dalam hidup aku, nak beli soemthing pun aku punya la memilih, inikan pula Si Dia. Nasihat mak ayah tetap aku ingat. Ada 2 3 perkara yang perlu aku titikberatkan dalam soal ini. Aku juga bukan wanita sempurna, aku juga punyai banyak kekurang dari aspect lahiriah, jasmaniah pendek kata segalanya la aku kurang. Jadi mencari yang mampu penuhkan kekurangan aku ini. Selain itu juga, walaupun nak ketemu teman hidup aku nie amat susah, aku berdoa aku takkan give up lagi. InsyaALLAH masanya akan jumpa. Tak perlu aku nak list down ciri-ciri teman hidup yang aku nakkkan sebab aku takkan jumpa punya yang perfect yang aku nak. Jadi cukuplah sekadar lengkap melengkapi. Sebenarnya entry nie bukan nak apa-apa, tapi sekadar nak kongsi rasa hati aku tatkala ramai yang bertanya aku bila nak kawen since ramai kekawan dan kawen, tunang, pacar dan sebagainya. Mungkin ianya berat untuk aku tapi ringan untuk yang lain. Tak apa. Masanya akan tibu juga. Aku doa mak ayah aku tabah lagi sepertimana aku tabah. Ala..aku masih muda belia. Hehehe.

Loves will happens to someone who really cares to us, really think of us, and really wish to meet us everyday besides to share whole story, problems, anything with us. As for me, let to give anyone chances to know me, understand me dulu then leh decide we are meant to be together or not. Else, better be a friend la. Kan. It is hard to find a good ‘friend’.

Aku pun tak expert dalam bab nie. Nak kena banyak study lagi. Btw, buku yang aku beli dah sampai. Yeay!! Nak mulakan misi membaca la. Tajuknya: Untukmu Wanita. Hhhhuuuuuhhh!!! Lega rasanya!! Mari bekerjaa. Malu gila aku hari nie.
pssssstt: Si Shah sempat lagi nak jeling screen pc aku dengan berbisik-bisik "Yani, tulis blog eh?"

No comments: