Nuffnang

Sunday, February 28, 2010

~ Masih belum berakhir yaa.. Ada kisahnya.. ~

Assalamualaikum,

How was ur weekend? Mine? pretty good! With a lots of unexpected event. Especially at my Taman. On Friday, reach home safely with Cik Zai, me heading to kitchen to see motha, and currently she's cooking for our event on that night at our surau. It's a Maulidur Rasul's celebration with whole of people from our Taman.

Ok2..first I would to congrats to Zihan on her's wedding. Ya...already be Mrs Raksasa. Why Raksasa? I have no clue bout it. Dear Zihan, Pls explain it further ya. I'm so happy to attend her's solemization. Yea! I'm driving. Mum allowed me to drive alone and before took off I'm asking motha "Makkk! Macam mana nak parking? " Then motha replied "Pepandai laa.." Weeiiss! Gila nerbes aku. But this is not the 1st time I'm driving alone, cuma risau tue tetap ada. I'm sure mum keep on praying and praying for me. After that heading to Kangar sebab duit dah habeh, thus I have to withdraw my money. Yeay! Gaji dah masuk. Then buy something for Zihan. Hope she will like it. Congrats Zihan!

On night, jalan-jalan kaki ke surau. berbaju kurung yueeww! Bertudung hitam sambil lenggang limah jonggang tapi aku tak jonggang hoccay! Dengar ceramah pasal Maulidur Rasul and Pasal Jiran. Dengar ceramah pada malam tue membuatkan aku sedar, berbuat baik sesama jiram sangat lah perlu. Jangan lengah-lengahkan lagi. Be nice with them lagi-lagi la kalau bakal jiran aku nie jiran ikan. Ohhh aku akan berbuat baik sebaiknya. Yuehue! Habis ceramah and solat Isya' then ada makan-makan. Makan terus aku pulang ke rumah tengok TV3. Jurassic Park3. Tapi aku tak tengok habis since aku ngantuksking. Tidoqq!!

Pepagi Sabtu, bangun solat then aku bukak tv. Langut depan tv tengok Toms & Jerry. Laaayyyyannnnnn! Then makan pisang goreng. Minum pagi dengan Mak, Ayah and Tok belakang rumah. Then ayah aku siap-siap nak p mancing kat SP. Dengan pakcik-pakcik taman aku. Gilllerr pulun depa nie. Then aku pun join la tengok depa siapkan barang sampailah depa bertolak ke SP. Then balik dari dewan, aku siapkan diri nak ke wedding Zihan. Aku p dengan Kak Pah and Mum. Tak la segan aku nak catwalk dari keta ke rumah Zihan. Aku tau la kaki aku cantik! Mallu maakkk! Ahakss. Sesampainya aku, jumpa Nekra (Ira), Wahyu (Ira's husband) and Padlie ini bertiga adalah kawan-kawan diploma dan kawan-kawan UUM. Then masuk dalam rumah dan aku sempat pit stop untuk write on something for Zihan then tengok pelaminan dan biliknya. Cantikss! Dalam bilik jumpa Mimie (Laili) and Ila. Then ajak Ila makan sama-sama since Ila tak makan lagi. Sambil aku senduk nasi, then Kak Pah bagitau aku tue Cikgu Kamal. Waaaa weeng! Sib baik aku berpakaian sopang lagi cantiks. Then lepas amik nasi aku p jumpa cikgu. Makkk kena check habeh. Dari SMSS then aku ke mana, ke mana dan ke mana. Sampaila laa nie Cikgu Tanya aku keja mana...bla bla bla. Time aku senduk nasi tue, rupanya aku berbalas senyuman dengan wife Cikgu Kamal. Aku tak tau itew wifenya. Then makan dan sambil-sambil borak dengan Ila. Habeh makan, a bit rushing coz Kak Pah ada nak ke tempat lain pula. Then amik pict ngan Bride and Groom then chooow! Ohh Sexy lady!
Team Mancing @ SP.

On Zihan W-Day.
From left Yani, Brides, Groom and Ila For you Zihan..Congratulation on your W-Day. Yaa. Ur day already coming, mine, still waiting and you two looks great together. Have a happy married life. Ingat apa yang Tok Imam cakap hari tue.

Petangnya aku isi masa dengan tengok tv. Alangkah indahnya tengok tv kat rumah tanpa debu-debu berterbangan. Tak macam rumah skang, ada ja benda-benda terbang. Hadoii! Malamnya aku p jumpa Faiza Samad. Waaaaa...dah becaq baby Fahmi Rizz. Mak aku sembang-sembang ngan Makcik Mah..issue terkini la. Ada la sajaa. Mak-mak kami adalah berkawan rapat sepertimana kami si anak-anak. Dua-dua bini polis and dua-dua of course la anak-anak polis. Then kul 10 lebeh balik and p beli makanan unutk sorang budak kat rumah tue. Rupanya dia dah kuaq beli makanan tapi still nak makan lagi. Hiiish! Awat badan itew budak tidak baik hahhh? Adik aku meme kurus kelidi bersama-sama braces dia. Jooonggggga*g ka? Hahahaa. Sorry Fuad! Kakak laawak ja. Raja lawak. Hakhakhak. Mak aku duk pulun suh aku call ayah aku. Then dapat call, bagi ja mak aku cakap ngan mere daddy. Hahaha. Ada pesanan penaja di sitew. "Jangan lupa bini kat rumah naa". Hahaaha. Nada cemas di situ since ayah aku cakap ada Ramlah tolong masak untuk mereka di atas rumah terapong itew.

Aku tak tahan, aku tidoq ja la. Tidoq ngan makkk! Yeayy!!! Inilah masanyaa..

Pagi besoknya yakni pagi tadi. Aku bangun and nganga lagi depan tv. Tengok mak aku potong sayur dan potong sotong. Then aku ajak adik gigi besi p Kangar. Ya! Beli barang dapur kat mak aku then aku beli seport sehuzzz. Murah-murah. Mariiii beli! RM32.20 ja. Hahahaa. Ikut kemampuan. Kalau kau tak mampu, jangan kau beli yang mahal hoccay!

Then balik umah lunch and waiting ayah and the group balik dari mancing around 2.30pm. Time aku siap-siap barang nak balik Kulim, aku terjumpa this. Hehehe. Dah lama dah nie. Aku still kept it. Then kul 4.30pm aku gerak dari rumah untuk jumpa Cik Zai. Kami balik kulim bersama-sama. Aku numpang aja. Yuena buena vista yang draw it.

Sampai Kulim. Solat Asar dan kemas-kemas barang. Besok la menyapu bilik. Oh ya! Aku dah inform housemate aku pasal aku nak move out. Syukur alhamdulillah. Rumah baru!! Nantikan kehadiran aku.

Nenite all...there's no more long weekend for March, April. uwaaaaa...back to a normal weekenderrssss. Tak beshhh!!

Thursday, February 25, 2010

~ Berakhir...di February.. ~

Assalamualaikum...

Salam Maulidur Rasul,
Selawat dan salam ke atas junjungan besar Nabi Muhammad SAW. Kekasih ALLAH yang di agungi. Hari Jumaat, besoknya aku berazam nak tengok Sambutan Maulidur Rasul tapi besok juga nak balik Perlis. Yeayy!!

Berakhirnya February...
Berakhirnya bulan February...
Jadi....

Jadi....

Jadi....

Dapatlah gaji! Yaay!!! Tapi...Tapi...Tapi...seronok dah bayar itu ini. Tinggal ciput dah. Tak mengapa. Ada duit belanjain la. So far tak planning apa-apa nak beli lagi. Ehhh!!! Ada....sportshuz. Because i will be joining hiking conduct by company. I will join Mr Manager, not my boss la. Hehee. He paid for us. Yaa! Thanks En. Raml**.

Besok nak balik Perlis. Perasaan. Biasa-biasa saja sebab baru ja jumpa parents. Hehehe. Tapi tak sabaq nak makan sedap-sedap yang mak masak. Yuuummm!! Yes. This week aku dah kurang makan malam. Lapaqqq weii! Akibat malas nak p kedai untuk beli makanan, aku sanggup makan roti ja. Gila betoi aku nie. Memalam, ikat perut la. Kalau mak aku tau, sure kena ni!

Errmm..Malam nie bosan! Nothing much. Balik keja tadi aku tengok AI2010. Ada ikan yang aku dah aim. Yang gemuks itew, aku dah petak khaskan untuk Cik Lulup. Dia suka gemuk-gemuk gitew. Hakhakhakss. Ampppun!!! Mung. Mung suka kan? Jawab jujur ok..

Baiklah. Aku nak menggodek youtube. Nak dengar lagu Michael lagi 30 kali then aku nak tidoq!

Assalamualaikum...

Goodnite all...have a wonderfull long weekenderrs ya! Take care ya!!

Tuesday, February 23, 2010

~ Perihal DUNIA ~

Assalamualaikum ALL,

ya! aku tengah bekerjaya sekarang iniew. Tapi hati aku tetiba terdetik kisahnya dunia zaman iniew. Ermm...baik marilah aku mulakan pasal credit card. Just now just having a chat with Puan Aimi. I think i have to have it. ONLY ONE! ONLY when I'm really in emergency moment with no money, with no ATM availabe nearby me. Ya. I was so-called it moment sebab best bukan dalam keadaan terdesak-desak since i really need money at that moment. Thus, i will say YES to my 1st credit card. No matter what i have to disipline myself. Use it wisely. Which bank, still not decided. Maybe Maybank or MBF and SIL advice to CityBank. Errmm..Pilihan mana yang paling bagus? secure? Emmm. Will decided later.

Aku terpikir la, WHAT IF, kekasih pernah terlanjur dengan ex-gf/bf dia? Tak kisah la sekali or banyak kali..Ermm...memberi peluang kali kedua? Or just leave her/him ja? Perlukah redha ja semua itew? Mampukah nak pasrah? Hisshh...dunia la nie. Memacam terjadi kan. Di manalah nak ketemu perempuan/lelaki yang baik? Adalah di Hutan Simpan Belum yang mungkin masih belum ternoda dengan kekotoran duniawi. Aku terpikir la. Pertahankan kesucian milik kita. YAAA! Pertahankanlahhhhh! Jangan memain dengan maruah diri ya kekawan. Inilah yang pelu kita jaga macam kita jaga telur ayam tak masak time kita kena camping dulu-dulu tue.

Kisah kawan yang menyatakan kita perlu mengadap dia kalau kita nak ketemu dia. WTHeck! Bukan niat kita untuk tidak menjeling, melibas anak mata ini dengan sengaja ke arah dia. Aku betuo-betoi tak nampak orang. Mungkin pandangan mata aku dikaburi dengan IKAN-IKAN yang bergulimpangan di dalam dewan. Ada kekawan yang memahami kenapa aku tak nampak, tapi ada juga kawan yang tak memahami keadaan aku kala itew. Yaa! Lepas nie aku kena lebeh alert, lebeh sensitif dengan kehadiran kekawan. Bukanlah aku orang penting hari itew, thus aku duk pulun kalut apa sebenarnya? SENGAL! Dunia dan persahabatan yang haruslah kita jagaiin.

Mariiii....kerja perlu diteruskan. Hanya ini yang aku ada untuk menampung hidup aku nan sorang diri di Kulim nie. KALAU aku berkerja memain, mungkin mudah sahaja boss aku akan tendang aku macam Suria Perkasa Hitam menendang Raksasa. Tapi dalam kes ini aku bukanlah raksasa yang buruk, aku raksasa kuning gitew. Yang sangat la menyinar di bawah mentari pagi tatkala berlawanan dengan Suria Perkasa Hitam. Iya. Aku datang lewat lagi hari nie. Makin melampau aku sekarang iniew. Aku tak bermimpi enak-enak malam tadi, hanyalah aku sakan berangan sambil membaca Alice in the Wonderland sambil bermain-main number dengan Rafael Nadal. Yaaa. Mari menguji tahap kehebatan Math anda. Simple Math bukan sesusah Add Maths. Add Mathssss..Fuuuiiishh!!! Tapi tak segerun Kimia. Lalalala...Whatever it is, Sudoku tetap di hati aku. Yeaaayy!!! Buku Sudoku aku makin lunyai. Hari-hari aku ngadap, no wonder jerawat aku makin tertambah. Aku banyak pikiar, nak letak mana la this number. Hiiishhhh!
Boss
Namun demikian, aku bukanlah raksasa Tembok Besar Cina iniew.
Credit picture to : http://2.bp.blogspot.com
Credit picture to: http://www.detiksport.com

Have a nice day all...Aku lapaaqqqq.

Psst: Aku tak inform housemate lagi pasal perhijrahan aku ke rumah baru. Drama apakah aku nak lakonkan di situ?

Monday, February 22, 2010

~ Perasaan aku... ~

Assalamualaikum ALL,

Apa habaq semua? Baik dan sihat macam aku ka? Yaa! Aku sangat la seronok tergedix-gedix hari nie. Gedix-gedix tanpa sebab ok. Saja suka-suka ja. Hari nie mai office agak awal. Time in 8.08am seia-sekata dengan Kak Ani. Sembang-sembang pagi, perihal anaknya. Hahaha. Iya. Topic pagi kita adalah pasal anak tak suka rushing. Iya! Kita yang besar pun tak suka rushing kan. BUAT sesuatu biarlah slow and steady. Tamau kalut-kalut. Tak macam Botman and Acappdan. Dah sampai depan umah aku, call.."Kkammi dah depan umah". Mana tak terhegeh-hegeh aku nak pakai tudung. Dah la tudung tue susah nak pakai. Hiiishh! Aku rasa nak bomn ja dua mat-mat nie. And finally aku siap juga. Dua kali aku p wedding side Apit. Kat dewan dan kat rumah Apit. Yaa! Aku dapat dua kali doorgift tapi aku ringankan tangan hulurkan bantuan dengan bagi ja kat acapdan. Aku dah dapat gift yang besaq punya sebab aku makan di meja pengantin. YAA! Aku di paksa dengan sekereasnya oleh Aimi suh jadi pengapitnya. Malu bukan kepalang. Rasa nak nangis ja. Hehehee. Tapi seronok. Ada ikan juga! YUeayy!! Wahai Ikan! Seronok juga ketemu IKAN! Lalalalala.

Mari kita gambarkan perasaan menjadi pengapit.
1. Rasa macam pengantin lak. Ehh tak tak. Rasa macam pengapit la. Jalan bersebelahan dengan pengantin lelaki. Ehh tak tak...Jalan bersebelahan dengan pengantin perempuan. Puan Aimi kita. Mung! You loooook so jojes! So hott! So beautiful!! Arrgghhhh! Tak tahan dengan makeup artist mung. Waaaaa...Tahan ja tinga kan.
2. Dapat merasai santapan diraja sehari. Yaa! Merasa laaa juga even aku duk sebelah pengantins kan. Aku menjalankan tugas dengan bagus hoccccay! Aku kopekkan kulit udang yang besau tue untuk Puan Aimi. Then kami sempat main chak-chak lagi. Nak tak nak, nak tak nak. Aku cakap cepat la nak transfer nie. Then Puan Aimi cakap segan la. Then nak tak, x nak. Nak x? Tak nak...OK OK..! Transfer. Then she transfered her's to my plate..Hahah. Sangatlah lawoook! Tak tahan ahkak!
Itulah sahaja suka duka menjadi pengapit Puan Aimi. Silaaa bayar gaji ok!

Malamnya, aku di paksa ke rumah Apit juga. Di ajaksking oleh dua mat-mat tue. Ohyeay!!! Honda power of dreams! Balik tue kami terpijak kucing. MAAAKKKK!! Sangatlah sedey. Kedengaran macam terkena kepalanya yang keras. Moga kucing tersebut di tempatkan bersama orang-orang yang beriman. Zati, Yuzi, bukan sengaja tau tapi kucing tue laju gilaa crosss jalan. Acapdan tak sempat nak break sebab Waja kat belakang rapat gillss. Then sampai umah Botman, kami check keta tue. Botman cakap ada isi-isi kucing. Yang peliknya, aku tak nampak darah pun. Nampak sangat penipuan yang nyata oleh Botman a.k.a mat Myanmar. Ammmpuun!!

Malamnya aku tidoq dengan keadaan yang normal. Aku tadaklah online sampai ke pagi, hanya sampai kul 1am kot. Setelah boring tadak sesapa nak bercakapdengan aku. YAA! Nak cakap ngan sapa-sapa ja la aku nie. BF kat Jordan la nie. Hiiisshhh bila u nak balik yang?[pls ignore this]

Baiklah. Maghrib dah menyusul. Aku perlu menunaikan tugas nan satu itew. YA! Azan Maghrib pun dah berkumandang dari lappy kesayangan aku niew. Marrri. MARRRI! Kita solat langsung ngaji. Betoi ka Shakira couple ngan Nadal? Hisshhh! AKu tak leh terima rumors nie.

Baikkk semua. Assalamualaikum. Seeeee yaa!!!

Sunday, February 21, 2010

~ We united again PART 2 ~

Assalamualaikum...

This is special entry, dedicated to Kodok's and the gengs. Last weekend, me and family went to Aquaria KLCC and I take the opportunity to snap some picture of Kodok's. I want to share with you about Kodok's life cycle. During oldschool of course kita ada main-main longkang kan, there's a lots of berudu or tadpoles in the drain. Mak mesti larang jangan main longkang. Hahaha. Longkang busukkk! Eiiii...Najjjissssssssss!

1. Egg
Telur Katak. Heeeee! Ada tak orang makan telur katak? Hahaha. This egg looks abit jelly kan. It takes 1-3 weeks will be fertilized. And it depends on the environment too maybe lagi sejuk lagi cepat.


2. Tadpole
At this stage this tadpole still short and after 4 weeks the skin will be grown. Tadpole or berudu.



3. Tadpole with Legs and Froglet
By 12 weeks, the tadpole looks an adult frog. Soon, it will leave the water, only to return again to laymore eggs and start the process all over again! More Kodok's in the world...including existing 5 Lady Kodok's. Haahaha. Seee from egg to tadpole kita still leh terima kan...but once dah sampai stage froglet, kita dah mula geli-geli dengan Kodok's kan. Eiiii!! Geli maaaakkkk!!!


4. Frog or Kodok's
Finally... Depending on food and water supply this frog will grown faster and bigger.


Why some of Kodok's comes in green? Why grass also come in green? Photosynthesis? Do i care? Hahaha..

I know my explanation demmmn sucks kan. Hahaha. Do I care? For further explanation pls search from Wikipedia ya. Aku nie tak mmberi maklumat yang jelas pun. Hehee.
Happpy Sunday gengs..

Friday, February 19, 2010

~ Family vacation..again.. ~

Assalamualaikum my lovely friends,

Last weekend was really great for me and whole family. Having a long vacation at KL and Johor. Haha. Actually tak ada long mana pun. Jauh perjalanan saja. Apa yang penting, we can gathered whole family kat sana. Aku rasa down sket ja sebab IKAN tadak. [Gilllss keji kan aku nie]. Perjalanan mak ayah and adik aku bermula lepas solat Jumaat. Then P amik tok aku kat kampung. Tok aku pun nak follow. Bawak ja laah. Bila lagi kan. Tapi tok aku memang suka jalan-jalan. Suka follow anak-anak nak jalan-jalan. Then mak,ayah,adik and tok aku mai Kulim amik aku. Mak aku cakap nak gerak dr Kulim lepas Maghrib, so aku memain la kemas baju, tak mandi lagi, tak solat Asar lagi. Tuppppp tupppp tupppperware! Kul 6 ada keta Merlin depan umah aku. Hissssssh! AKU koool! Aku tanya mak ayah aku, nak kemana nie? Hahahaa..Lawak sengal! Mak aku kerah dan paksa aku bersiapans. Akibat kalut-kalut, bekas brooch aku ketinggalan. Mana mungkin aku leh ebrgaya sakan, tapi sib baik IKAN tadak. No worries bebbbb! Kami stop kat Ipoh, tinggalkan apa yang patut kat umah Pak Lang Mat aku. Ada belacan and Ikan kering ok! Berbau Merlinnnnn!! Hisshh. Kul 10 gerak dari Ipoh ke KL. Bgcik awal-awal lagi dah sampai KL. kUL 12.20 kami sampai KL. Waiting Bgcik and Akak mai amik kat Tol Duta. Gilllss lama tunggu dua orang ini. Woooitt! Tetidoq ka? Hahaa. Mak aku dah tengok tempat aku menunggu akak aku kalau aku nek bush or ngan Aimi, aku akan turun kat Tok Duta tue la. Mak aku cakap ok la nie org ramai duk tunggu. Dalam hati aku, aku malas nak cakap apa, kebetulan ja mlm tue banyak orang. Kenkadang tadak orang pun. Tapi biarlah. Asalkan hati mak aku tenang. Then sampai umah Bgcik, leh pula kami duk tengok Raja Lawak Astro. Around 2.30am baru aku tidoq! Hahaha. Aku tidoq bilik bgcik, mak ayah bilik tetamu, fuad bilik bibik, Bgcik and Akak kat ruang tamu. Hahahaa. Ciaaan tuan tanah.

Sabtu 13 Feb 2010.
Mata aku masih berat berkilo-kilo, inilah natijahnya tidoq lewat kan. Then wake up at 6.50am. Praying. Then apa lagi. Main tenetttt la. Bgcik and Fuad ajak swimming. Haaaaa. Masa nie la aku nak tayang kat depa dua yang aku dah terror swimming. Walhal aku FAIL! Kami mandi2 kat pool. Seronoknyaa!! Yuehueeee!!! Tengah mandi, ayah lak mai tengok kami swimming. Ayah suh adik aku buat macam-macam style and aku tak sukaaa! Budak kecik nie leh berenang. Aku lak duk berenang-renang ketepian. Aku duk imbang badan aku, depa suka-suka jaa tarik pelampung, thus aku hampir kelemasan. Toooekk!!!! Then penat swimming and balik rumah dan mandi. Siapanns nak ke Shah Alam. Aimi & Apit's Wedding kat MBSA. Aku bawak whole family. Mak ayah aku segan actually sebab tak kenal parents Aimi, aku yakinkan juga. Then ok ok. Mereka makan dengan penuh selera. Aku jaa yang tak lalu makan sangat sebab!! sebabb!! Aku nak jumpa Makcik nie sorang. Aku on the way, dia tak mai lagi! Hissh! Aku rasa nak guna bomb tangan ja nak bomb dia. Cik Luilupp! Awat mung mai lewat!!! Cuba jaya nak mencari MBSA yaa!!!! Haiishhh!! Mari..aku tunjuk sedikit pict yang sempat di klik-klik.Yaa....rombongan family aku kat belakang. Seee. Aku jalan pantas ke hadapan. Waiting the brides and friends. Lulup oh Lulup! Ibu bapa. Mr Ahmad and Mrs Ahmad.Tok aku. Hajah Baayah. The crowd. Yummy! No smoking area. Hehehe..eh tak..pls focus on the wall picture ya. Kawanku itew seronok nampak! Budak manja. Fuad. Baju merah..memang ikut tema betoi la.
The brides. Actually kami try nak amik pict ala-ala nak tgk nasi tue jatuh dr mulut aku. Seee Nokia 3310 takkan aku buang. I love it. MC Hammer, Hanin, AKu and The Brides. Seeee aimi and apit tak tengok cam. Aimi memberi arahan tue. Ahakss....my sporting Bgcik and his lovely wife..See...he' currently control his breathing. Before going back and heading to Senawang.

Perjalanan dari S.Alam ke Senawang jemmm gillss....like hell! Nasib baik Radio Sinar FM bg info pasal traffic thus we changed our plan to use Kesas Highway which is a bit far. Tak apa lah. Dari kami join crowd dengan jeem sepanjang 30km at least amik Kesas nie, kurang sket tekanan dalam keto. Apa lagi. Kami split keta kan. Merlin - Akak as driver, Mum, Tok and aku kat belakang driver. Port rasmi aku la. Keta sana - Bgcik as driver, ayah and Adik Fuad. Akak aku memang expert cilok-cilok. Aku suka! Mak aku ja duk takut-takut. Hahha. Kami sampai Sewanang around 5 rasanya. Makan laksa, makan tapai, makan kueh, minum sirap then kami choooow ke Air Hitam, Johor. Kereta banyak tapi traffic lancar. Yuehueeww!!! Bagi sapa yang tak kenal Tapai, inilah rupanya. Credit to : Oranje [Flickr]

Sunday 14 Feb 2010
Kami kat Parit Sikon, Air Hitam, Johor. Agenda di Johor nak ke Air Hitam dan nak ke Kota Tinggi yang tinggi. Kat Kota Tinggi nak jumpa Pakcik Jamal. Kawan baik ayah aku time kat Perlis. Pakcik Jamal nie orang JB, tapi setledown kat Kota Tinggi. Seronok aku tengok ayah aku dapat ketemu kawan baik dia. Sanggup tue. Kami datang ke Kota Tinggi dengan 3 kereta sekali dengan Abg Yus, Pakcik Sariat dan Irdina anak abg Yus. Then balik tue singgah Air Hitam juga. Umah Pakcik Man Makcik Saadiah. Jiran depan rumah kami dulu dan kawan POLIS ayah aku dulu. Lamaaa takjumpa. Last jumpa 4 years back. Anak kembar dia dah masuk U dah. Toook off from their's house around 7pm then kami balik ke rumah Pakcik Sariat. Dinner dan tidoqq. Tiredd wooiiii!
Time breakfast. Banyaknya makanan. Memang baik sangat family angkat bgcik nie.Ayah dengan Pakcik Sariat. Btw, cantik kan rumah nie..cepat setuju ngan aku. Memang tak ada keja la adik aku nie.

15 Feb 2010
Kami siapan nak balik ke KL. Before that, kami ke Perusahaan Kerepek Resmee which is the owner is Family Abg Yus. Kami tengok sendiri macam mana orang process kerepek-kerepek. Ada lebeh dari 30 jenis kerepek yang diusahakan di sini. Dapat makan kerepek tue fresh from oven. Sangatlah crunchy! Kami memborong di situ selepas sakan meronda kawasan itew. Borong kerepek pun banyak. After % RM120 kami borong. Plus yang buah tangan yang Mak Abg Yus bagi skali untuk Mak aku, Bgcik aku and Tok aku. Kalau tau banyak tue depa nak bg, takyah aku beli. Heheehe. Then balik dari sitew, kami ke Air Hitam. Nak tengok apa-apa yang nak beli. Jalan punya jalan, mak, akak, tok aku beli penutup hidangan ja. Hahahaa. Aku rasa kat situ pasu banyak la then sesuai la sapa nak kawen p membeli kat situ untuk doorgift and hantaran. Cantiks juga. Kalau ke Johor kalau tak makan Otak-Otak tak sah. Aku makan otak-otak dalam 7 kot. Bgcik beli 20 otak-otak. Sedappnya. Ntah la bila leh rasa Otak-otak ori dari Johor lagi? Bila ekkkk..Kami sampai umah Pakcik Sariat around 2pm. Depa dah lunch awal sebab kami lambat. Orang Johor nie esp org Jawa memang punchual kan. Lewat, depa makan dulu. Kami bertolak balik after Asar.

Outdoor photoshoot. Hahaha. Kami amik pict beramai.

Kami sampai KL arround 8.30pm. Lapppppaaaqqq~ Singgah solat kat Nilai then dinner around Setapak. Sedapp. Makan Ayam Penyet. Tengok la picture nya. Hahaha. Ada some menu tak sampai, tapi satay dia memang sedap. Mak aku cakap sedap. Time brotha tue nak amik order, gillls sakan kami cakap utara. Sampai brotha tue pun sama cakap. Hahaha. Aku cakap kat akak anfd bgcik, lepas nie depa tau la hangpa dua dr Utara. Hhahaha..Utaraa....Koooooo1!Inilah Ayam Penyet ya kawan-kawanInilah satay yang sedap. Aku as usual, tak suka makan dengan kuah. Just makan satay sahaja. Yuuummm!Saya dan kakak

16 Feb 2010
Apa lagi..hari yang aku nantikan. Yummmy!! Lunch at KL Tower. Nie haa Table kami booked. 7 of us. Makan sampai kenyang..eh memang la. Most of the food aku makan even tak banyak, tapi yang penting aku marasa. Yang tak besh tadak oyster, salmon berlambak la. Tapi aku makan juga. Punyalah kenyang, dan nak balik pun aku suh Fuad amik icecream. Sedap laaa! Cuma choc cake ja x beshh..the rest marvelous. Memang puas hati la. Makan sakan. Tok aku ja makan sket sangat. Kami estimate Tok aku punya tak sampai RM15. Tapi tak mengapa lah, yang penting kami leh gather again. Here some pict. Let's have a look ya!!

KL Tower..here we come to makan sakan!Tengah Q nak naik ke restoran.Kanak-kanak riang yang suka ice-cream and cake. From left: Bgcik, Ayah and Mak. Tengok depan mak, dah kosong. Mak aku tue pening. Hahaha. Ini adalah Tok saya. Saya sayang Tok saya sangat-sangat. Tengok Tok saya makan. Ada dua popia. Ini makanan aku. Yummmmy! Salmonnnn..aku bukan sespicis ngan Munchy! Ayah tengah makan and rasanya sambil tengok view kat luar. Mak makan. Pasemboq kot tue. Aku dengan Akak.

Kami 3 BERADIK. Aku dengan ayah.
Family KAMI.
With the best SIL. Them...our sponsor. Makan lagiii.
Aku tak sure berapa round dia amik ice cream. Mana bisa aku melupakan Nokia aku iniew! Aku suka this 3. Our table. Mak Ayah. Mak and ME. Fuad..Before going down to deck. Hot & Cool girl..waaweeee... It's me! This team yang dah boring dengan aku. Hahaha. While waiting Bgcik p topup touch n go, aku menghabiskan masa lapang amik picture mereka ini yang dah boring. Aku dengan senyuman menyuruh mereka senyum, ternyata mereka dah boring..tak sabaq nampak nak bermain-main ikan di kali. Waaah! Berbaloi-baloi aku memberi senyuman. Ada uncle tue bg voucher free kat ayah aku. So kami jimat RM28 laa..Yuehuee. Thanks Uncle kool!

Sekian sahaja dari aku untuk percutian kali nie yang penuh dengan aksi, trajedi menarik. Akan aku kenang. Hahaha. Seronokk..cant wait end of 2010. Frrringggggg!!