Nuffnang

Sunday, February 28, 2010

~ Masih belum berakhir yaa.. Ada kisahnya.. ~

Assalamualaikum,

How was ur weekend? Mine? pretty good! With a lots of unexpected event. Especially at my Taman. On Friday, reach home safely with Cik Zai, me heading to kitchen to see motha, and currently she's cooking for our event on that night at our surau. It's a Maulidur Rasul's celebration with whole of people from our Taman.

Ok2..first I would to congrats to Zihan on her's wedding. Ya...already be Mrs Raksasa. Why Raksasa? I have no clue bout it. Dear Zihan, Pls explain it further ya. I'm so happy to attend her's solemization. Yea! I'm driving. Mum allowed me to drive alone and before took off I'm asking motha "Makkk! Macam mana nak parking? " Then motha replied "Pepandai laa.." Weeiiss! Gila nerbes aku. But this is not the 1st time I'm driving alone, cuma risau tue tetap ada. I'm sure mum keep on praying and praying for me. After that heading to Kangar sebab duit dah habeh, thus I have to withdraw my money. Yeay! Gaji dah masuk. Then buy something for Zihan. Hope she will like it. Congrats Zihan!

On night, jalan-jalan kaki ke surau. berbaju kurung yueeww! Bertudung hitam sambil lenggang limah jonggang tapi aku tak jonggang hoccay! Dengar ceramah pasal Maulidur Rasul and Pasal Jiran. Dengar ceramah pada malam tue membuatkan aku sedar, berbuat baik sesama jiram sangat lah perlu. Jangan lengah-lengahkan lagi. Be nice with them lagi-lagi la kalau bakal jiran aku nie jiran ikan. Ohhh aku akan berbuat baik sebaiknya. Yuehue! Habis ceramah and solat Isya' then ada makan-makan. Makan terus aku pulang ke rumah tengok TV3. Jurassic Park3. Tapi aku tak tengok habis since aku ngantuksking. Tidoqq!!

Pepagi Sabtu, bangun solat then aku bukak tv. Langut depan tv tengok Toms & Jerry. Laaayyyyannnnnn! Then makan pisang goreng. Minum pagi dengan Mak, Ayah and Tok belakang rumah. Then ayah aku siap-siap nak p mancing kat SP. Dengan pakcik-pakcik taman aku. Gilllerr pulun depa nie. Then aku pun join la tengok depa siapkan barang sampailah depa bertolak ke SP. Then balik dari dewan, aku siapkan diri nak ke wedding Zihan. Aku p dengan Kak Pah and Mum. Tak la segan aku nak catwalk dari keta ke rumah Zihan. Aku tau la kaki aku cantik! Mallu maakkk! Ahakss. Sesampainya aku, jumpa Nekra (Ira), Wahyu (Ira's husband) and Padlie ini bertiga adalah kawan-kawan diploma dan kawan-kawan UUM. Then masuk dalam rumah dan aku sempat pit stop untuk write on something for Zihan then tengok pelaminan dan biliknya. Cantikss! Dalam bilik jumpa Mimie (Laili) and Ila. Then ajak Ila makan sama-sama since Ila tak makan lagi. Sambil aku senduk nasi, then Kak Pah bagitau aku tue Cikgu Kamal. Waaaa weeng! Sib baik aku berpakaian sopang lagi cantiks. Then lepas amik nasi aku p jumpa cikgu. Makkk kena check habeh. Dari SMSS then aku ke mana, ke mana dan ke mana. Sampaila laa nie Cikgu Tanya aku keja mana...bla bla bla. Time aku senduk nasi tue, rupanya aku berbalas senyuman dengan wife Cikgu Kamal. Aku tak tau itew wifenya. Then makan dan sambil-sambil borak dengan Ila. Habeh makan, a bit rushing coz Kak Pah ada nak ke tempat lain pula. Then amik pict ngan Bride and Groom then chooow! Ohh Sexy lady!
Team Mancing @ SP.

On Zihan W-Day.
From left Yani, Brides, Groom and Ila For you Zihan..Congratulation on your W-Day. Yaa. Ur day already coming, mine, still waiting and you two looks great together. Have a happy married life. Ingat apa yang Tok Imam cakap hari tue.

Petangnya aku isi masa dengan tengok tv. Alangkah indahnya tengok tv kat rumah tanpa debu-debu berterbangan. Tak macam rumah skang, ada ja benda-benda terbang. Hadoii! Malamnya aku p jumpa Faiza Samad. Waaaaa...dah becaq baby Fahmi Rizz. Mak aku sembang-sembang ngan Makcik Mah..issue terkini la. Ada la sajaa. Mak-mak kami adalah berkawan rapat sepertimana kami si anak-anak. Dua-dua bini polis and dua-dua of course la anak-anak polis. Then kul 10 lebeh balik and p beli makanan unutk sorang budak kat rumah tue. Rupanya dia dah kuaq beli makanan tapi still nak makan lagi. Hiiish! Awat badan itew budak tidak baik hahhh? Adik aku meme kurus kelidi bersama-sama braces dia. Jooonggggga*g ka? Hahahaa. Sorry Fuad! Kakak laawak ja. Raja lawak. Hakhakhak. Mak aku duk pulun suh aku call ayah aku. Then dapat call, bagi ja mak aku cakap ngan mere daddy. Hahaha. Ada pesanan penaja di sitew. "Jangan lupa bini kat rumah naa". Hahaaha. Nada cemas di situ since ayah aku cakap ada Ramlah tolong masak untuk mereka di atas rumah terapong itew.

Aku tak tahan, aku tidoq ja la. Tidoq ngan makkk! Yeayy!!! Inilah masanyaa..

Pagi besoknya yakni pagi tadi. Aku bangun and nganga lagi depan tv. Tengok mak aku potong sayur dan potong sotong. Then aku ajak adik gigi besi p Kangar. Ya! Beli barang dapur kat mak aku then aku beli seport sehuzzz. Murah-murah. Mariiii beli! RM32.20 ja. Hahahaa. Ikut kemampuan. Kalau kau tak mampu, jangan kau beli yang mahal hoccay!

Then balik umah lunch and waiting ayah and the group balik dari mancing around 2.30pm. Time aku siap-siap barang nak balik Kulim, aku terjumpa this. Hehehe. Dah lama dah nie. Aku still kept it. Then kul 4.30pm aku gerak dari rumah untuk jumpa Cik Zai. Kami balik kulim bersama-sama. Aku numpang aja. Yuena buena vista yang draw it.

Sampai Kulim. Solat Asar dan kemas-kemas barang. Besok la menyapu bilik. Oh ya! Aku dah inform housemate aku pasal aku nak move out. Syukur alhamdulillah. Rumah baru!! Nantikan kehadiran aku.

Nenite all...there's no more long weekend for March, April. uwaaaaa...back to a normal weekenderrssss. Tak beshhh!!

2 comments:

L3N said...

Berkelakuan baek dgn JIRAN????!!!
Sgt bukan kamu!!!!Tiap kali Im dtg mung lari.Bila Im tegur mung cpt2 masuk buat saket pala(fitnah),bila Im suh dtg g buat facial mung punyala senyum2 dpn dia kt BELAKANG???Rancak mengkondem IM ngn cik Ida,pas tuh salu mganggu ketenteraman awam hahahah....rindunya korg.
Semoga mung berbahagia ngn hosmet baru~~~huhuh sedey lak

Yani said...

Mung!!!!
Jangan la cakap mung sedey...i paham ur current situation with Bunkface. Ohhhh pasal IM, dia memang kerah dan paksa kita kan. Bukan i sorang, malahan mung, cik ido and fifi jua terkena. Fifi siap jadi members lagi. Hahahaha. I lak tertipu dengan shampoo rambut dia tue. Hampehhh. Dandruff still ado. Remember yang time CNY tahun lepas yang kita bertiga bangun tengah malam tue. Bukan nak qiammulail tapi duk heran bunyi gapo. Hahaha. IM memang suka paksa kita bertiga. Taktahan time p facial. Siap lawan suruh menyuruh antara i ngan cik ido. Mung? Mung meme tak leh harap. Asyik selamat jaa! Hiishhh. Mung tak mau bg izin IM sentuh muka mung ka? Hahahaha..

Trimas atas doa mung itew. InsyaALLAH bila duk ngan sesama fahaman, insyaALLAH...ukhwah yang terjalin lebeh bermakna.

Salam malas selasa.