Nuffnang

Tuesday, February 23, 2010

~ Perihal DUNIA ~

Assalamualaikum ALL,

ya! aku tengah bekerjaya sekarang iniew. Tapi hati aku tetiba terdetik kisahnya dunia zaman iniew. Ermm...baik marilah aku mulakan pasal credit card. Just now just having a chat with Puan Aimi. I think i have to have it. ONLY ONE! ONLY when I'm really in emergency moment with no money, with no ATM availabe nearby me. Ya. I was so-called it moment sebab best bukan dalam keadaan terdesak-desak since i really need money at that moment. Thus, i will say YES to my 1st credit card. No matter what i have to disipline myself. Use it wisely. Which bank, still not decided. Maybe Maybank or MBF and SIL advice to CityBank. Errmm..Pilihan mana yang paling bagus? secure? Emmm. Will decided later.

Aku terpikir la, WHAT IF, kekasih pernah terlanjur dengan ex-gf/bf dia? Tak kisah la sekali or banyak kali..Ermm...memberi peluang kali kedua? Or just leave her/him ja? Perlukah redha ja semua itew? Mampukah nak pasrah? Hisshh...dunia la nie. Memacam terjadi kan. Di manalah nak ketemu perempuan/lelaki yang baik? Adalah di Hutan Simpan Belum yang mungkin masih belum ternoda dengan kekotoran duniawi. Aku terpikir la. Pertahankan kesucian milik kita. YAAA! Pertahankanlahhhhh! Jangan memain dengan maruah diri ya kekawan. Inilah yang pelu kita jaga macam kita jaga telur ayam tak masak time kita kena camping dulu-dulu tue.

Kisah kawan yang menyatakan kita perlu mengadap dia kalau kita nak ketemu dia. WTHeck! Bukan niat kita untuk tidak menjeling, melibas anak mata ini dengan sengaja ke arah dia. Aku betuo-betoi tak nampak orang. Mungkin pandangan mata aku dikaburi dengan IKAN-IKAN yang bergulimpangan di dalam dewan. Ada kekawan yang memahami kenapa aku tak nampak, tapi ada juga kawan yang tak memahami keadaan aku kala itew. Yaa! Lepas nie aku kena lebeh alert, lebeh sensitif dengan kehadiran kekawan. Bukanlah aku orang penting hari itew, thus aku duk pulun kalut apa sebenarnya? SENGAL! Dunia dan persahabatan yang haruslah kita jagaiin.

Mariiii....kerja perlu diteruskan. Hanya ini yang aku ada untuk menampung hidup aku nan sorang diri di Kulim nie. KALAU aku berkerja memain, mungkin mudah sahaja boss aku akan tendang aku macam Suria Perkasa Hitam menendang Raksasa. Tapi dalam kes ini aku bukanlah raksasa yang buruk, aku raksasa kuning gitew. Yang sangat la menyinar di bawah mentari pagi tatkala berlawanan dengan Suria Perkasa Hitam. Iya. Aku datang lewat lagi hari nie. Makin melampau aku sekarang iniew. Aku tak bermimpi enak-enak malam tadi, hanyalah aku sakan berangan sambil membaca Alice in the Wonderland sambil bermain-main number dengan Rafael Nadal. Yaaa. Mari menguji tahap kehebatan Math anda. Simple Math bukan sesusah Add Maths. Add Mathssss..Fuuuiiishh!!! Tapi tak segerun Kimia. Lalalala...Whatever it is, Sudoku tetap di hati aku. Yeaaayy!!! Buku Sudoku aku makin lunyai. Hari-hari aku ngadap, no wonder jerawat aku makin tertambah. Aku banyak pikiar, nak letak mana la this number. Hiiishhhh!
Boss
Namun demikian, aku bukanlah raksasa Tembok Besar Cina iniew.
Credit picture to : http://2.bp.blogspot.com
Credit picture to: http://www.detiksport.com

Have a nice day all...Aku lapaaqqqq.

Psst: Aku tak inform housemate lagi pasal perhijrahan aku ke rumah baru. Drama apakah aku nak lakonkan di situ?

5 comments:

L3N said...

Di manalah nak ketemu perempuan/lelaki yang baik?

Ala...xyah susah2 nk cari kt hutan...nih kt Rawang ada calon pling ngam nih...complete package:
1)anggun
2)sopan satun
3)Bebudi pekerti mulia
4)berhemah tinggi
5)taat
6)amanah
7)Berdisiplin
8)Cung MELECUNG
9)Sexy
10)Good Communication Skill

Cm nk apply keja jadik polis pulak

Yani said...

Awat laa mung nie? demam ka?
story tue..kalau untuk i, meaning i nak cari him la. for him yg baca..of course la dia kena mai kat i selaku 'her' dia...ahahahaha...i rasa takda 1 pun ciri2 tue ada pd mung...sanagtlah meleset sama skali.

i rasa kalo mung jd polis...sure pencuri leh melarikan diri sebab kaki mung tak panjang dan tangkas untuk berlari-lari..mung hanya lari-lari anak ja...hahahhahaa....

sekian untuk kisah kutuksking hari nie...lalalala

fakhril said...

hahhahaa... kejam giler hg nih yani.. kesian kt L3N tuh...

Hi L3N, aritu kata nk blanja hg xdpt2 lagik nih...
bila mau mai kulim?

Yani said...

ewah2....syok nooo hangpa semua nie nak kasih-kasihan kat ex-housemate aku and bakal ex-housemate aku ya! hiish!! nak kena niee..

L3N said...

Dear cik Yani,
I x kesah...i xnk jadik polis pon terlalu cun untuk lari kejar pencurik.kang pencurik tuh yg kejar I.x kuasa i...

DEAREST En Fakhril(ewah..),
Anda nk blnja sy???Waahhh saya berbesar hati dan menadah tgn utk mkn free..Nntkan kemuculan I ye ewahhh berbulu2 x mata mung cik yunap?