Nuffnang

Sunday, February 21, 2010

~ We united again PART 2 ~

Assalamualaikum...

This is special entry, dedicated to Kodok's and the gengs. Last weekend, me and family went to Aquaria KLCC and I take the opportunity to snap some picture of Kodok's. I want to share with you about Kodok's life cycle. During oldschool of course kita ada main-main longkang kan, there's a lots of berudu or tadpoles in the drain. Mak mesti larang jangan main longkang. Hahaha. Longkang busukkk! Eiiii...Najjjissssssssss!

1. Egg
Telur Katak. Heeeee! Ada tak orang makan telur katak? Hahaha. This egg looks abit jelly kan. It takes 1-3 weeks will be fertilized. And it depends on the environment too maybe lagi sejuk lagi cepat.


2. Tadpole
At this stage this tadpole still short and after 4 weeks the skin will be grown. Tadpole or berudu.



3. Tadpole with Legs and Froglet
By 12 weeks, the tadpole looks an adult frog. Soon, it will leave the water, only to return again to laymore eggs and start the process all over again! More Kodok's in the world...including existing 5 Lady Kodok's. Haahaha. Seee from egg to tadpole kita still leh terima kan...but once dah sampai stage froglet, kita dah mula geli-geli dengan Kodok's kan. Eiiii!! Geli maaaakkkk!!!


4. Frog or Kodok's
Finally... Depending on food and water supply this frog will grown faster and bigger.


Why some of Kodok's comes in green? Why grass also come in green? Photosynthesis? Do i care? Hahaha..

I know my explanation demmmn sucks kan. Hahaha. Do I care? For further explanation pls search from Wikipedia ya. Aku nie tak mmberi maklumat yang jelas pun. Hehee.
Happpy Sunday gengs..

2 comments:

z@ti said...

Do I care??? hahaha xleh blah ayat hang yani!

ekceli VDay aritu kami pun g Aquaria...=)

Yani said...

Haaahaa...ayat berlagak tak tahan kan? ehehe...a bit frustrated la kat situ. Aku ingat panjang leborrrr, pendek ciput jaa..IKAN pun tak ada IKAN MUDA. Nampak shark pun dah tua. Gigi pun dah tak tajam mana. banyak lopong. Haiish! Aku kepingin nak ke ChiangMai yang diperkatakan oleh Bgcik and SIL super duperr besh.

Oh!Hang p time VDay. Aku p Selasa tue. Tak ketemu kita.