Nuffnang

Tuesday, March 30, 2010

~ TM Steamyx ohhhh internet ~

Assalamualaikum,

Syukur alhamdulillah telah berjaya, telah selamat berpindah ke rumah baru a.k.a bilik baru yang lebeh besaq from my old room. Everything was good and decorating this room...gossh!! I dont have to deco it. Main letak ja plus I don't have any materials to deco it. Only got flowery pink lamp from IKEA only and tue pun aku tak hang it on lagi. Mum ask me to sleep at downstairs, but i refuse too because i don't have a toto only comforter ja. Tue pun nipis ja beb. Then takkan nak bawak turun 5' tilam kot? Penat wei....berat! Masa nak pindah barang-barang aku hari tue. Mak ayah and Adik dari Perlis, Chu and famly dari Penang. Gillerrr...Almari 3 pintu, katil dan tilam aku di angkut sepanjang jalan dengan menggunakan trolly. Gillaaaaa malu! Sib baik tadak sapa yang aku kenal nampak. Jiran-jiran depan rumah pun tak nampak. Thank GOD! Else sure nanti depa akan cop aku, nie la housemate yang angkut barang bla bla bla bla...tak sukaa...Kami dah setle angkut semuanya, barulah Pak Ndak aku sampai dari BUkit Mertajam. Kami dah selesai baru nak sampai. Then lepaksking kat rumah baru dan mak ayah aku, also whole fmly aku beramah mesra dengan Kak Shida and Nina. Mak aku berkata-kata...."Kalau dengan rumah lama, susah mak aku nak beramah mesra gini, sebab depa lepas salam-salam ngan makcik, masing-masing masuk bilik dah" [Cik Lulup, Cik Ida, Ila, Siti and Hana...mak i dak pointing to you ok.. Sila faham kepada siapa ok]. Mak i seronok, thus...I'm happy too....yippppiee!! Malam tue aku habis kemas around 8.40 then turun bawah makan nasi kenduri yang mak ak bawak. Lapaaaqqqqq...then tetiba aku dahaga air ais setelah penah mengemas barang. Oh ya! Rumah baru ku ini tiada fridge. Sapa nak sedekahkan? Sila..silaa...aku menerima dengan hati terbuka...jangan tuntut balik ya...

Oh yaa!! Cousin aku...Angaah[Std 6] p pakai slipar Fifi..Adoi....Ipanema dia lak tue..Mak aku cakap, beli lain la..then aku cakap la..slipar tue pun harga dah dekat rm50..Malam tue Chu aku yang sepatutnya balik Penang, tak jadi balik Penang sebab Tok aku kurang sihat. Mereka tak jadi berlibur kat Penang and lantas balik Kedah..heading to JItra.. Famly mak aku, Famly Chu [supposedly back to Penang] and Famly PakCik Ani[memang akan balik Jitra pun]. Makcik Na aku call, Tok suh depa semua balik then nak bawak Tok ke Hosp Jirta. Then Makcik Na aku pun bawak Tok ke Hosp Jitra, Alhamdulillah. Tiada apa yang serious. Tok aku balik rumah PakCik ANi aku ja kat Jitra. Pening-pening kata mak aku. Hehee...Yang penting Tok kena makan ubat la.

About new housemate, they really nice with me. Mas, Kak Syida dan Nina. Mas saja seIF*M ngan aku, rest lecturer. Betoi la kata Mas, being a lecture...waa..nampak heavennya life depa. Balik awai, tapi balik umah kena marking paper quiz, exam student lak. It's good kan? Mooohhhh apply lecturer lak lepas nie.

Oh ya...my streamyx will be connect after 1 week. Already called TM Point Kulim to proceed my transfer account to my new house. Ermm..They told me, it takes 2 days to terminate my old acc then then can procees to re-install the new cable, bla bla bla.. And I will ask them to install it at upstairs la. Senang aku nak online sambil kuch kuch hota hei kat atas. Else aku still leh bawak ke bawah dengan cable yg panjang berjela-jela. Pls orang Streamyx, pantaskanlah urusan kamu ya. Saya sangat suka nak onlineto nie.

Oh ya!! Gaji akan masuk, hari ini mungkin. Seronok. BUlan nie nak beli apa ya? Ermmm... ada list dalam kepala...but memikirkan bulan 5 ada 2 weeding yang i have to attend, so kena berjimat la pula kan. Ermm...1 ke Johor, 1 ke Terengganu. Ticket still tak beli lagi. Yang nak ke Johor tue kena naik bus dari Butterworth la dear, to Terengganu tue tak decide lagi, maybe via Firefly or busssh sahaja.

So kawan-kawan, sampai sini dulu aku nak story pasal new house. So far so good....I'm happy with this kind on environment. Cuma aku ada nampak cicak besaq pagi tadi time aku nak cuci mug. Makkk!!

Baiklah....aku nak makan...lapaq....assalamualaikum...

Saturday, March 27, 2010

~ Masih lapar... ~

Assalamualaikum!

It's Saturday dear...Yaaa. Eary in the morning, I'm heading to Pasar Pagi. Bought my breakfast and bananas. Yummm! Agak mahal this week but it's ok la. Ermmm...pagi tadi aku dah makan 1 bungkus nasi lemak, aku beli 2. 1 lagi aku makan time lunch pula. Then dah kenyang. Kul 2 aku ke rumah sewa baru untuk cuci toilet. Makk ai! Menguji otot-otot aku nak menyental toilet tue. Nyesal lak tak beli Harpick. Tak apa, besok lusa aku sental lagi. So far, new bedroom nie larger la compared with my current bedroom. Syukur! Dapat bilik lebeh besar. Ada balcony you! Seronok la. Leh skodeng ikan dari tirai emas aku itew. SMS KakPah suh mai umah aku untuk dia cuci cadar, baju whatever dia nak cuci sementara aku masih di rumah ini. Then petangnya kami makan ais-krim cornetto ngan makan bihun sup paklong. AKu lak memborong 3 kotak=RM3. Kenapa aku beli kotak lagi? Iya Cik lulup, cik ido..kotak yang kita beli hari itew dah tak cukup. Nak letak baju untuk berpindah. Kaum Badawi la i nie. Berpindah randah. Then malamnya called mak ayah. Ayah batuk teruk. Lain suaranya. Actually before that called mere brotha, then he informed me that mak ayah kat AS. Lawat Tok yang tak sihat. Then call ayah tak dapat, thus call Makcik Na. Then CikNa cakap mak ayah baru ja gerak then CikNa cakap ayah demam teruk, batuk macam ayah batuk back to 2001. Sangatlah sedey bila mendengar macam tue. Then CikNa siap cakap "Besok ayah dengan mak p juga kat adik"..Alahai...gena nie? Aku doakan ayah leh drive laa. Then aku call ayah pula. I'm asking him why his voice lain macam. Lantas ayah cakap, "Sakit nak M*T* dah"..Alahai...jangan la cakap macam tue ayah. Adikeni sedey laa ayah cakap macam tue. Lantas aku sms bgcik aku. Informing him pasal condition ayah tue. Then bgcik lantas call aku. Waaaahahh...Pemess la sat..Then bgcik inform lak pasal motha in law dia yang warded since last 2 weeks pasal nak buang nanah kat kaki. Kenapa ramai orang-orang yang aku sayangi tidak berapa sihat? Baiklah. Aku doakan kesihatan mereka semua termasuk kita akan sihat sejahtera. Banyakkan minum air dan think positive.

Aktiviti malam nie, cuci baju kat rumah lagi even siang tadi dah cukup sakan aku pusing-pusing kat situ. And this is my last entry from this house. Ermm..Perasaan? BIasa saja..Lepas nie keadaan akan berubah la. Apa-apa pun perubahan tue pastinya terjadi cuma depends pada kita samada nak bagi menarik lagi atau sebaliknya. Di harap perpindahan kali ini memberi aku satu kenangan dan impak yang lebeh menarik pada diri aku. Bukan aku nak cakap aku dah bosan dengan rumah sekarang ini, tapi i really need a new environment. New life rasanya. Aku harap housemate aku gembira dengan perpindahan aku ini. Harapnya begitu. Harapan aku pada housemate baru. Semoga gembira dan ikhlas dalam serumah. InsyaALLAH.

Aku masih lapar...yaa..baru aku nak refer to the title. Cukup lah aku pusing-pusing perut gendutku ini, ketuk-ketuk perut aku ini. Kenapa aku masih lapar even dah makan nasi lemak 2 bungkus, 1 buhun sup, 1 gelas milo, 1 tumbler teh ais yang aku buat since Wednesday. Hahhaha. Sebiji apple dan sebiji pisang juga. errmm..Aku baca Bismillah masa nak makan. Mungkin sebab kitaran time makan aku tak menentu membuatkan aku lapar. Mungkin before sleep satgi aku nak buat segelas susu untuk mengisi perut yang masih perlukan makanan ini. Wakakaka... Kesian bukan? Inilah keadaan aku yang kelaparan..

Malam ini rasanya aku akan sibuk nak lipat dan masukkan kain baju ke dalam kotak. Mak aku dah suruh letak elok-elok coz besok just nak angkut saja. Makkkk aii! Ada pakcik-pakcik aku sudi tolong aku angkut barang-barang aku nie. Makk aii..katilku! Malu weii..sok katilku akan berada di jalanan. Almari ku jua. Segan weii... Rasa nak pindah malam la thus orang tak nampak apa yang kami angkutkan itew. Adeeii.. Lepas nie aku estimate 1 week baru leh online since TM will terminate 1st my current acc and move it to new house. Ermm..Masa ini la. Drama Korea amat penting untuk mengisi masa-masa bosang tahap ayam hutam yang sesat di Gurun Sahara. Lalu berjumpa dengan gajah biru yang dalam film baru itew. Nama film aku tak ingat. Tapi film tue dari Thailand la. Mari berkemas! Aku harap segalanya berjalan lancar. Take care all... Assalamualaikum.

Photo credit to: taminsea [flickr]

Friday, March 26, 2010

~ Goodbye Aimi ~

Assalamuaalikum,

Hari nie Jumaat, actually last day Aimi is on Wednesday and we make a farewell for her and Azarul too at Kg Pelet, Kubang Semang, Penang. Part makan-makan boleh la. Aku suka nasinya tapi ayam kampung nya agak kecik dan tak cukup buat aku. Yang penting boleh meraikan kawan-kawan yang nak pergi meninggalkan kami di IF*M nie.

Bercakap pasal Aimi, dia nie aku mula rapat since aku join IMMO. Orang yang bertanggungjawab ajak aku join IMMO nie Shah and Lulup. Tapi Shah la initiator nya. Else aku tak kenal juga IMMO nie. Oh ya..IMMO stand for Infi**** Manis & Macho Organization. Since join IMMO nie banyak juga la aktivitas yang aku join. Misalannya: Kenduri kawen, bbq kat Sg Sedim, mandi kolam air hangat kat Baling, melawat rakan-rakan yang sakit (KPJ) and giving a birth their baby - Izz An-Nisa', kenduri rumah Zai kat Perlis and farewell party. Sungguh banyak aktivitas yang di jalankan and depends to IMMO's member ja wanna to join it or not. Kalau join, insyaALLAH keseronokkan nya pasti ada selain leh tengok ikan-ikan yang pastinya bukan dari IMMO sendiri. Ikan-ikan IMMO nie tak menarik nak nengok [hahaa..siap hang Yani!]. Aimi, masa dia kenduri side SP aku jadi bridesmaid masa tue. Hahaha. Makcik Aimi nie loves to talk so much. Hahaha. Sungguh seronok berbicara dengan dia sebab banyak akan diperkatakannya. Sometimes aku tak terpikir pun lantas dia dah pun pikir. Wakakaa...Mung memang hebackkk la bebss!!!on her's wedding day in SP.

Makcik Aimi,
I will miss you. Mung believe me laah. All the best in your new job. I hope you like it and the most important thing i want you to know, i'm so sad that you leaving coz lepas nie i taleh nak communicator ngan mung lagi. Btw, keep in touch yaa! Take care mung!

Pictures during farewell Aimi & Azarul,
And also to Azarul, all the best to you! Aku balik Perlis, leh la jemput2 mai makan kat umah aku.










To Aimi and Azarul, hope yo see you guys again!

To all: Happy weekenderss ya! Have a lovely and relaxing time!!! This weekend, I'm moving to my new room. Yeay!! Hope everything's was Okay!!! Assalamualaikum all...take care ya.

Saturday, March 20, 2010

~ This is life.. ~

Assalamualaikum my dear friend,

Today's feeling? It was such a boring Saturday as usual. Like norm, during weekendersss in Kulim such a boring, dull day for me. Having my breakfast with nasi lemak[i bought it 2=RM1.20],kueh apam[RM2] and cold soyabean[RM1] and bananas too[RM9.50 pisang berangan laaa laaa laaa]. Brought it at Pasar Pagi nearby Kulim bus station. Damn! Many peoples. Most of them coming with friends, husband, wife, mum, dad..kids. Hahaaha. Me? Walking alone a bunch of my keys at my hand. Like Marrrriiiaapann!!!

Alone today at home makes me thinking. I cannot trust anybody.. really...when they were in trouble, they will call me, when they want having fun, Arghh! Forget Yani! About being a trusted people for me, this is not because YOU cannot be trusted BUT this is because of ME! Myself. Make it everything by urself and do not hope moreeee from others. It's pretty kool I love to helps you dear. Alright...alright...alright..unneeded moment already reach between us! Blaaah laa you! I'm happy be being like this, and perhaps you too kan? I miss my secondary, primary school's friend. My college's friends and my uni's friends as well. Right now in Kulim, feeling alone without friends. Later, Aimi will leaving us. Yes beb! Good offer. Go for it!! After this I mau keja dengan mung tau. By taking care of them, kita akan di uji! How patience we are kan. I know mung can do it.

Kawan-kawan kawen on May 2008
Seeking a new jobs? I will say naaaa! As for now, I'm happy with my MDM's team! I love them so much. So many guidance and helps during on my training to be a MDM! We are production support and of course not 27hrs we will support production but still my senior will support during weekendersss. Me? I have do nothing and this time, it's allowed me to FEEL my boring weekend in Kulim.

Friday's night fever!
Yeay!! I have been watching Alice in Wonderland. Thanks Firdaus [hang rockkkk wei] for bring me there. I cannot repay your kindness, thus I treat you for that movie. Eventho we have to lift up our head. Hehehe. Sorry nu weii. Aku terpaksa beli coz I really want to watch it. Betoi nie!
Ok. My comment about Alice in Wonderland. The story board a bit slow, for sure kids really love it. The scene beautiful but the ending a bit frustrated la. As what mentioned by Kak Aziyah, peoples yang suka Tim Burton punya films, will like it most la. Wakakaka. And the best thing is, Boyprenn Cik lulup! Tak sangka nooo dia nak berlakon film ini. BUT ok la. Variety you! But still no regret ya. This is the books! Credit pic to: Zati
Got some dialogue same in the book[hahaa..of courselah kan]. Time tengok aku teringat-ingat dalam buku. Yups!! I have it one. Zati and Kakcik too. Kodoks's lagi dua. I will give it later ya. Maybe the other books.

Ya. Yesterday was Friday. Again kena brainwash with my seniors. There's no other topics. It's all about Merlin. "Yani, do not spoil anything. Pls..pls.." This is mentioned by SK. Hehehe. "MDM akan kurang manpower if you hospitalized" From Jida. "Yani, dah nak masuk musim hujan nie" This is by Wana. From Yani... Only gelak2 tahap nak sengal. Adoii. Creepy lak dengar macam tue. Then I made a decision to bring my Merlin this coming August. Hehee. Nehiii nehii!! This coming April which is next month. Perhaps, mum will allow me!! Purrrleasee Makkk!! I have to convince her much la. Pls mak! Oh ya!! Since Zai's engagement this coming April, maybe I can bring my Merlin too to Kulim. Yeay!!!

Friends, do pray for me ya. Pls....

Eh..ehh kawan-kawan, have you watching iklan SSPN by Wan Maimunah, Jalil Hamid, Nurkhiriah and the girl yang acting time Nur masa dia kecik. Aku memang minat lakonan Wan Maimunah yang sedey2 nie. Wakakakaka..

Sleepy pula. Have a nice weekenderrss ya friends! Enjoice your weekend... too bad for me. Hehehe.

I haven's meet you yet!!

Wednesday, March 17, 2010

~ Di rumah panas, di office sejuk ~

Lately inilah keadaan aku. Di rumah panas kan. Di ofifce lak memaksa aku untuk pakai sweater. Global warming kan. Atau adakah aku nie berlambak dengan dosa? Takutt..Sampai ada satu ketika aku rasa macam tak nak pakai baju. Hello! Baju saja ok. Amatlah lucccch kat sini. Tapi tidak aku still pakai. Malam tadi keadaan tidoq aku yang tak tepat. Yaa! Tak tepat sebab aku tidoq tanpa switch-off the lamp and ada perkara wajib yang aku tinggalkan. So bangun pagi tadi, kalut aku Qada Solat Isya' aku. Yaa ALLAH! Ampunkan aku. Aku tertidoq. Aku berjanji tidak mahu mengulanginya lagi. Haiiiishh Yani!!! Apa nak jadi nie? Nak jadi macam babi hutan yang berwarna hitam ka?

Mung cik lulup! I baca dari email yang mung fwd kat i tueww. Trimasssss...

Tuesday, March 16, 2010

~ 16 March 2010 ~

Assalamualaikum....

Lamanya tak hapdet. Bukan busy sangat cuma masa tak mengizinkan. Wakakaka.. Duk bersuka-ria di kampung halaman nan indah. Waaa..aku balik Perlis sat saja duit aku melambong-lambong habeh. Di tambah seronok kerna aku kena saman tatkala Waktu Maghrib. Menarik bukan? Lebeh menarik, kawan ayah aku sendiri yang saman. I love you Pakcik!! Really. Pakcik ada anak lelaki tak? Yang single? Baiklah pakcik, ayah sy sudah slow talk dengan pakcik kan. Siaplah pakcik lepas nie. Sure ayah saya akan saman anak-anak pakcik pula lepas nie. Mana mungkin saya akan membiarkan ayah saya sewenang-wenangnya melepaskan anak-anak pakcik. Yaa!!! Saya suka menjadi sebegini sebabnya! My merlin tidak menghalang perjalanan benyak mana pun [but still halang dalam sejengkal ja].

Adik: Ayah berapa kakak kena bayaq nie ayah?
Ayah: 300.
Adik: Tuee diaaaa..
Aku yang dalam hati nie sangatlah susah hari. Adoi.. Duit aku bagaikan duitt..
Then kami sembang-sembang lagi.

Adik: Ayah berapa kakak kena bayaq?
Ayah: 150.
Ayah aku menjawab dengan serious.

Kami sembang-sembang lagi. Mak bising-bising. Hehehe. Aku rasa masa tue, rasa macam mak aku duk menyanyi ja kat aku. Lagunya adalah: Dondang Sayang.

Adik: Ayah berapa kakak kena bayaq:
Ayah: 70.
Adik: Awat makin turun, awat tak habaq 3ribu.
Aku: Hoiiit! Pasai pa lak?

Then ayah aku grap his hphone call number tertera.

Ayah: Assalamualaikum. Tengah keja ka?
Pakcik Saman: Ya [aku tak sure apa pakcik saman nie jawab]
Ayah: Tadi ada saman KCN 9126?
Pakcik Saman: Ya [again aku tak tau pa dia]
Ayah: bla bla blaa...blaaaaaaaaaa
Pakcik Saman: Blaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahakkkkk
Ayah: Roger!

Ntah apa depa sembang aku pun tatau. Well last weekend, aku p makan kenduri 5 buah rumah kenduri. Seronok semuanyaa!!! Aku enjoy dapat jumpa Layern yang dah 10thn tak jumpa. Last jumpa time amik result SPM. Hehehe. So perasaan adalah sangat seronok. Bercakap pasal result SPM, ada sorang cousin aku yang amik SPM, lelaki. Ermmmm result adalah cukup makan. Tahun depan adik aku lak yang nak amik result SPM, tahun nie amik SPM. Pulun la Fuad oitt!

Tadi aku tengok Buletin Utama.
Kesian aku tengok penduduk Palestin. Israel laknat!! Aku tak dapat bayangkan kalau aku ada di sana. Nak kuar rumah pun takut. Nak kuar keja pun takut. Senjata, bomb di sana sini. Ya ALLAH, Selamatkanlah Bumi Palestin. Ya ALLAH, aku bersyukur aku tinggal di bumi Malaysia. Jadi aku merayu pada rakyat Malaysia, bersatu hati la. Marilah kita buat segalanya dengan baik tanpa ada apa-apa niat yang tidak baik. Rasanya kalau ada anak-anak Palestine yang nak jadi adopted child, aku nak suruh mak ayah aku amik sorang la. Tapi perempuan la. Leh jadi gengs aku. Seriyes niee. Syukurr. Aku bersyukur dengan apa yang aku ada la nie. Betoi kata mak. Kita dapat yang ini, mungkin yang itew kita lewat sikit. InsyaALLAH akan dapat juga. Berdoa banyak-banyak.

Jangan di ucap selamat tinggal. Tetiba aku terkenang lagu nie. Kenapa aku teringat kat dia masa nie? Kenapa dia yang ada dalam kepala aku nie? Ermmm...tarikh nie. Dulu ada janji-janji tin kosong, tapi kini semuanya dah hilang. Aku malas nak ingat lagi tapi ntah kenapa malam nie aku teringat sangat. Aku bersyukur aku tak bersama dia, aku doakan dia ketemu dengan orang yang lebeh baik untuk dia. Dia enggang, aku pipit yang chomel. Hehehe. Hisshhh! Yani nak meluah perasaan lak. Inilah maksud tarikh ini.

Lunch tadi aku ada sembang-sembang dengan Zana, pasal kawan kami yang sorang nie. Baru ja kneduri kawen last Saturday. Tak faham pasai apa nak tipu kawan-kawan? Seronok eh? Pasai apa hang nak tipu kami Syed oiiitt! AKu dah explore habeh friendster wife hang tue. Memang terbentang elok info kat situ. Tak sangka aku hang sanggup tipu kawan-kawan semata-mata nak sedapkan diri hang! Nak banggi diri hang! Dah laaa weii..Hang buat macam kita baru kenai kemarin. Dah la. Kot mana pun nak jumpa juga kat Simpang 4 tue. Pi mai Pi mai tang tu jugak weiiis.

Nampaknya keadaan aku malam nie penuh dengan emosi yang tak tenteram. Marilah sesama kita tidoq awai. Aku juga tekanan jiwa nie. Kawan-kawan ohh kawan-kawan.....

Wednesday, March 10, 2010

~ Kesibukkan ~

Waaaa'ahh!!

Budget busy gilerrs. Actualy tak ada la busy mana pun cuma terlebeh busy dia sediakala sahaja. Haruslah di ingat yang aku juga ada task baru. Hishh! This week biasa-biasa sahaja. Kedatangan parents ngan Wan and Maktok ke rumah aku sangatlah seronok. Ada pesanan yang patut aku renung-renungkan, pikir balik apa silap aku selama nie. Iya!

"Jangan lupa berzikir" itu adalah pesanan Wan aku pada aku after solat Maghrib dah umah aku dan before depa gerak nak balik umah memasing. Aku mendengarnya dengan perasaan yang mana TAKUT, RISAU, TERUKKAH AKU? Segalanya la. Aku perlu hidupkan kembali hati aku yang dah lama abaikan apa yang patut aku lakukan. Ya ALLAH berikanlah aku kekuatan yang sangat kuat untuk melakukan semua iniew.

Kemarin ada accident kat traffic light nak masuk ke taman aku. Alhamdulillah ada seorang ibu mengandung 8 bulan selamat. ALLAH Taala pelihara ibu tersebut dan baby dalam kandungan. Subhanallah. Syukur ibu itew dalam keadaan baik dan sekarang ada di Hospital Kulim. Semoga baby juga baik-baik sahaja. Super motha with a tough baby! Time aku lalu ada ambulans baru sampai. Aku malas nak jadi mamarazi tapi duk kepochi kat phone ja ehehe.

Baiklah. Keadaan akan berubah tak lama lagi. Tunggu dah lihat sahaja. Keadaan apa?

Jom keja. Assalamualaikum all.

pssttt: Aku dok tunggu Alice in the Wonderland tayang kan Sunway Carnival nie. Malam soook la nak p. Jommm...sapa bekereta...aku nak numpang bontoto.

Sunday, March 7, 2010

~ Tue la, Sapa suruh MEREMPIT! ~

Hallloooo!!!

Mine weekenderrsssss esp on Saturday really worse! AKu pitam tatkala hiking. Then team-mates aku have to send me back to starting point and wanna to hiking back. Aku rasa aku adalah manusia tak berguna tatkala itew. Team-mates aku cakap "It's ok la Yani. Bukan salah Yani pun. Before start tadi kita langsung tak warp-um.". Plus our HR didn't informed Renjer about our activity. WTH? At least kalau ada RENJER, my team-mates dont have to sent me back and they can proceed with hiking plus aku adalah orang nak usung aku yang berlemak iniew. Tapi ada juga pengajaran di sini, aku menerima kesedaran [even for a while] that I have to pull back my stamina. Aku dulu boleh dikatakan active sports. Aku join Taekwondo even tak sampai black belt tapi aku dah Level 6 hoccay!! Setakat nak chopping Adik aku tue, no hal punya. Aku hanya inform adik aku sahaja di sini. Wakakakaka. Baik. Aku akan mulai bersenam. Si Shahrul tak habeh-habeh duk ckp "Macam mana nak beranak?" deyy!!! AKU nie teman becinta pun belum ketemu, nak beranak dak? Weiii! Pikiaq mau dua X laaa. Mariii. Aku suka untuk bercakap pasal Taekwondo. Aku sukaa!! Aku suka tendang-tendang. BUkak kaki 180'. AKu suka jumping kick, back-kick kicking, thunderkick kicking. Argggh!! Aku sukaa Taekwondo!!! Adalah mungkin aku leh join semula taekwondo kat Kulim nie? Tinggg!! This is a good idea right? Wakakaka. Tapi kat mana? Aku kena beli uniform baru agaknya. Belt aku masih elok. Aku tak penah terpikir nak bagi kat sesapa. Itu adalah uniform aku tapi kalau uniform BOMBA aku, sapa nak amik la. Aku bagi freee ja. Sekali dengan booties lg. X moo aku!! Malas2 nak story the worse Saturday.

Mariii.
Aku nak bercerita pasal Sunday!!! What a shiny Sunday! Aku bangun awal sebab aku ada banyak urusan nak di setlekan. Aku nak bayaq bill steamyx aku yang tertunggak dua bulan plus aku nak ke Tabung HAJI nak bank in duit syiling aku yang berlambak itew. Tak banyak mana pun. RM120 ja. Cukuplah aku menambah duit aku dalam Tabung Haji plus ada bonus juga. Yeay!!! Banyak juga tapi tak ada la sampai RM1OO pun. Tapi bagi aku dah cukup banyak. Kesempatan aku ke post-off aku update buku ASB aku. Bonus ASB, boleh laaaa..lebeh kurang bonus Tabung Haji. Syukur-syukur alhamdulillah. [Pehal aku nak story pasal nie semua]. Teeeeeeeeeet!!

Lepas settle ususan semua tue, aku lapaqq! Cari makanan laa. Then aku p beli Laksa and mee goreng dekat Taxi Kulim tue then balik. Iya ada dua makanan sebab aku nak makan skali ngan dinner. Malas nak kuaq 2 3 4 X. Malasss. TINGGGG! Aku terpikir nak singgah Kedai Honda nak servis Merlina aku. Sebab meter speeding dah rosak. Then aku pun tanya la pekerja tue.

Aku: Pasal apa haah meter tue rosak?
Pekerja Honda: Tue la. Sapa suruh kak merempit.
Aku: Lama dak nak check?
Pekerja Honda: Kena check tengok samada cable atau moto dia yang rosak.
Aku: Lama mana?
Pekerja Honda: Dalam 15-3mins. Boleh?
Aku: Ermmm! BUATlah. Berapa ringgit ha?
Pekerja Honda: Nak check dulu. Kalau cable RM10 ja, KALAU moto dalam RM20.00++.
Aku: Ermm. Tak pa la. BUatlah.
Aku tersenyum, ketawa sendirian. Dengan slummberrr waa'aaa'aaa ini budak cakap aku merempit!! Chehh! Betoi la kata MAK aku sebab masa balik last week aku ada inform Mak aku pasal meter moto tue. Then moto tue pun siap la. Tengok Meter dah bergerak. Aku mau test power aku try ke bacaan 80. Memang besttt weiii bawak moto cuma tak tahan panas ja la. Aku suka bawak moto sebelah tangan sebab sebelah tangan kiri aku akan aku simpan. Tamau la bagi dua-dua belah tengan aku hitam. At least kawan hitam ja x apa la. Masa bawak moto tadi. Ada perasaan sayu lak di hati aku. Sebab semua orang bertanyakan pasal kereta aku. Iya. Aku faham. Semua orang kasihan aku. AKu juga kasihan akan diriku juga. Haiishh. Aku tamau la cakpa banyak pasal Merlin. Aku sayu hati rasanya. Biaqlah aku begini selamanya. Aku redha. Mungkin Firdaus sudi bagi aku pinjam Persona dia kat aku. Leh tak weii? Kawan lama beb...

Marilah. Aku nak menonton Melodi sambil makan Laksa atau mee goreng. Mana satu pilihan aku? Mariii tolong aku membuat pilihan yang tepat. hahahaa. Sengal!!

Besok dah nak keja. Minggu depan ramai betoi kawan-kawan aku nak menamatkan zaman uda dan dara mereka. Aku? Masih lah begini dengan keadaan diri yang semakin tak ada stamina. Haiishh! Gena nie??

Thursday, March 4, 2010

~ Mung Cik Lulup, Happy Birthday Nur Suria, Puteri Hanin ~

Assalamualaikum..

Penipuan yang nyata betoi. Last year aku dah terpedaya dengan penipuan yang nyata oleh orang iniew. Aku, Cik Ida tertipuuuu! Fifi juga. Kami merancang nak buat pesta buih tapi gagal. Ahakss..Mung remember gena kita celeb bday mung last year? Wakakaa..Penipuan i yang tak menjadi. I hate IT. Lastly, i cakap ja kat mung.."Cik Lulup kami nak celebrate birthday u". Wakakakakaaa..Maka kami pun celebrate la dengan suka hati sekali. And tahun nie aku hampir terlupa birthday cik lulup. Thanks Cik Zai to reminds me. Dah wish pun kat makcik nie. HADOII..Punyalah. Susah. Tadi buat lawak ngan dia nie. KATANYA MAXIS tipu dia sebab dia call kena charged. Walhal dia send sms. SMS kena charged la bebbbs! Maxis tipu yaa mung? Lalalala..tetiba i rasa seronok pula dengan kisah sedey lawak mung pepagi tadi.

Btw Mung,
Lawak-lawak juga. Ikhlas dari hati ke hati, wall-to-wall, i nak ucap selamat hari lahir ke 27. Dua Puluh Lima. Seronok kan? Usia bertambah. Kita beza beberapa hari ja. Mung, I doa mung cepat-cepat dapat keja baru. Dapat IKAN besauu!! Jangan rabun p pilih dugong lak. Tapi kalau kena dugong baik hati apa salahnya mung. Mung pun baik hati sebab sudi tumpangkan i nek keta mung tatkala hujang. MUNG memang beshhh lagi besh dapat gelak tak hinggat dunia dengan mung sampaikan jiran sebelah MUNGKIN ingat kita kena histeria. Walhal kita sedang bergumbira nonon Anup dan Abg Guumukks mung. I rasa kalau mung stay kat umah nie, sure i akan bertahan juga dengan Munchy tue. Iya. I know mung sangat sayangkan Munchy. Kalau tak masakan Munchy suka teman mung cuci kain kan? Hahahhahaaha.

Ok OK ok. I nak seriyes!

Semoga Mung menjadi Umat yang beriman[jangan suka hasut orang lain, esp mak mung], murah rezeki, tabah selalu dalam apa juga keadaan yang menimpa mung. Mung jangan suka buat muka chomel sebab sangatlah tak chomel tatkala waktu genting mung berbuat demikian. Sekian..

Ex-housemate mung @ Kulim
Yani Best!

*************************************************************************************

Khas Untuk Sahabat Baik aku juga Nur Suria a.k.a Ya.

Happy birthday Ya! Even tadi aku called hang, hang p reject it. Then I'm sms you. It's me YANI! Then you have to save my off no dear. Rupanya duk perang ehhhhh!! Sabaaqqq!! Dah lama aku tak bagi hadiah kat hang kan YA! Lama dah tak story morry hari tue last pun time wedding hang. Tue pun banyak yang busy. Adoii... Tak apa, ada tika dan waktu yang sesuai, kita leh chit-chat lagi.

My wishes for you:
1. Cepat-cepat, aku nak jadi aunty.
2. Thanks for being my bestie and i hope you have a wonderful advanced birthday and may all ur dreams come true. InsyaALLAH.

Take care dear! Love you!!

*************************************************************************************

Haaaaa...INi sorang lagi. Putri Hanin!!

Awat cheq tak habaq? Haiishh!! Dah la senin lepas kami ronggeng sama-sama. Tapi kan, takkan Hanin nak uar-uarkan bday kot. Tak patut betoi aku nie. Actually aku yang tak sensitive kan. Sengall!!! Hanin!! Aku ada janji rapi dengan dia...nak belanjass Hanin la.

Hanin!
Berapa candles kena tiup tahun nie? Hehehee. Cheqq! Best kenal ngan cheq!! Haiisshhh. Trimas sebab banyak tolong yani juga. Yani doa cheq happy la in everything u do ya. Perhaps at this stage, you wil get what you want, get your own destiny sooooon. Lalalalaaa...

*************************************************************************************

TO ALL BIRTHDAY GIRLS....HAVE A GREAT CELEBRATION YA!!

Wednesday, March 3, 2010

~ Pabila sese0rang ketawa dengan lantangnya! ~

Halloooo!!

Aku hairan la dengan seseorang, dahulu kalanya dia hanya bersuara kecil, amat susah untuk mendengarnya bercakap ketawa terbahak-bahak apatah lagi. Lately, makin menjadi-jadi lak. Actually baru baru sebulan dua iniew, TAPI dah lebeh kurang 4 months perkara sebegini terjadi. Apakah sebab musababnya? Mungkin perasaan seronok bekerja di sini membuatkan dia, seronok untuk ketawa dengan lantangnya. Bukan itew sahaja, volume dia pun sometimes kedengaran dari gegendang kocek telinga aku iniew. BUKAN lah aku nak cakap jeles sebab dia MAMPU untuk ketawa sedemikian, tapi aku hairan dengan perubahan itew. Nak kata +ve or -ve, aku pun tak ternilai bagaimana. Mungkin semenjak menjadi PET bos, seronok agaknya tunjukkan yang dia ada sedikit power yang ternilai tue. Hello! Aku nie nak gelak kuat-kuat, terbahak-bahak..errmmmm..dah lama tak gelak sekuta itew lagi MEANING aku makin sopan santun ok. Adalah aku ketawa agaks kuat time mak aku buat lawak dalam kereta. Begini kisahnya.

Situasi
Time tue kami di traffic light Kuala Perlis. Then datang dari satu traffic light ke trafic light yang satu iniew. And kebetulan LAMPU adalah HIJAU. Then aku terus jalan.

Mak: Awat jalan?
Aku: Mak tue lampu hijau la. [Aku gelak].
Mak: Laaa. Mak tengok lampu merah belah sana.
HAAAAhaaa. Sebab tue la mak aku suruh aku berhenti. Then meneruskan perjalanan kami, kami duk gelak lagi. PAASAI pa nak stop sebab lampu hijau. Mak aku pun sama-sama gelak. Meaning LAWAK.

Marrri sambung semula.
Dia dalam ketawa adalah berbunyi lantang. Errrmm..actually tak ada la selalu dia ketawa begitew, tapi aku dah perasan since dia promoted la. Hiish!! Syok ehhh sebab tue gelak dengan selantangnya. Dia bukanlah jahat dan bukanlah aku ak suka, cuma aku dah terbiasa dengan diri dia yang tidak terlalu sometimes berbunyi kuat dalam percakapan macam itew. Dia baik. Greets aku sometimes. Errrmm. Macam aku la nie, gelak hanya dengan menutup sedikit bahagian gigi. Ahakks.. Gena tue? Tak ada lah. Kat office aku adalah baik sekali. Adakah ini lakonan sengal? Ermmm...aku perlu acting baik hoccay. Sopang santung. Sangatlah HIPO yani! Bukan salah ibu mengandung.

Aku rasa entry nie kalau aku tulis masa aku rasa sangat-sangat annoying time dia ketawa tue, sure seronok rasanya aku duk terketaq-ketaq nak typing, tapi ini keadaan adalah dah sangat lemau dan tidak sangat menarik. Baikk..Azan Maghrib sedang berkumandang. Sangatlah BAIK bukan duk online tatkala Maghrib. Just now aku tengok AI2010. Oh Cassey!!

DPLI dah kuaq? Nak apply ataupun tak heh? Mahaii laa RM20.60 tue. Ermm. Ada berpesan suh apply. Gena nie????

Solat jummm!!!

Tuesday, March 2, 2010

~ Dah masuk purnama 3 ~

Assalamualaikum...

Mac muncul kembali. Hati aku rasa tersentuh..

sebab...

sebab...

sebab...

sebab...

aku dah sangat gedix. Wakakakaka...

I will move out from this house. Waaaaa..finally...tapi aku move out end of this month la. Tapi tak apa. Aku nak simpan dulu perasaan itew until end of Mac. Uwaaaaaa! Merlin dah final episode for season 2. Paling hampeh taik ayam! Aku taleh tengok final episode tue sebab osmet tengok tv lain. Hammmpehh!!!! Even malam nie ada kat Hallmarks at 10.15pm still aku taleh tengok! Hadooiii!! Yang tv3 punya aku sempat la tgk ending dia. Tapi aku nak tengok semuanya. Nakkk feeling2...Merlin oh Merlin. Aku rasa Merlin tue sangatlah Cute, hensem, berusaha sedaya upaya, mata yang cantik dan telinga yang menawan. Segalanya perihal Merlin tiad tandingannya even Arthur yang sebegitew pun taleh menandingi Merlin. Tapi tak apa. Aku akan tetap search bila lagi 702 nak ulang-tayang.

Aku baru balik dr Giant Kulim coz housemate aku beli handphone baru. Handphone dia masuk dalam washing machine. Pity her. Kami naik moto berdua. Merempit memalam buta. Seronok!!! Lepas nie susah la nak merempit lagi ngan dia nie since aku nak pindah dah. Tapi ada angan-angan kami nak ke mengkuang Yam this weekend. Tapi weekend nie aku ada hiking. Takpaa..maybe lepas tue la. Ahad ka? JADI ka?

Oh ya...ada re-org kat team aku. So far ok ok ja. New technology i have to handle. Perhaps PI and PTE being nice with me. Purrleaaase!! Mostly I'm dealing with PI. So far, all PI's very nice with me including Cik Zai.

Baiklah semua. Mariii...aku tengah mencuba product baru. Doakan iyanya akan berjaya ya!! Assalamualaikum...Mari jemur baju di ampaian.

Goodnite all...take care! Happy Wednesday ya!!