Nuffnang

Saturday, March 27, 2010

~ Masih lapar... ~

Assalamualaikum!

It's Saturday dear...Yaaa. Eary in the morning, I'm heading to Pasar Pagi. Bought my breakfast and bananas. Yummm! Agak mahal this week but it's ok la. Ermmm...pagi tadi aku dah makan 1 bungkus nasi lemak, aku beli 2. 1 lagi aku makan time lunch pula. Then dah kenyang. Kul 2 aku ke rumah sewa baru untuk cuci toilet. Makk ai! Menguji otot-otot aku nak menyental toilet tue. Nyesal lak tak beli Harpick. Tak apa, besok lusa aku sental lagi. So far, new bedroom nie larger la compared with my current bedroom. Syukur! Dapat bilik lebeh besar. Ada balcony you! Seronok la. Leh skodeng ikan dari tirai emas aku itew. SMS KakPah suh mai umah aku untuk dia cuci cadar, baju whatever dia nak cuci sementara aku masih di rumah ini. Then petangnya kami makan ais-krim cornetto ngan makan bihun sup paklong. AKu lak memborong 3 kotak=RM3. Kenapa aku beli kotak lagi? Iya Cik lulup, cik ido..kotak yang kita beli hari itew dah tak cukup. Nak letak baju untuk berpindah. Kaum Badawi la i nie. Berpindah randah. Then malamnya called mak ayah. Ayah batuk teruk. Lain suaranya. Actually before that called mere brotha, then he informed me that mak ayah kat AS. Lawat Tok yang tak sihat. Then call ayah tak dapat, thus call Makcik Na. Then CikNa cakap mak ayah baru ja gerak then CikNa cakap ayah demam teruk, batuk macam ayah batuk back to 2001. Sangatlah sedey bila mendengar macam tue. Then CikNa siap cakap "Besok ayah dengan mak p juga kat adik"..Alahai...gena nie? Aku doakan ayah leh drive laa. Then aku call ayah pula. I'm asking him why his voice lain macam. Lantas ayah cakap, "Sakit nak M*T* dah"..Alahai...jangan la cakap macam tue ayah. Adikeni sedey laa ayah cakap macam tue. Lantas aku sms bgcik aku. Informing him pasal condition ayah tue. Then bgcik lantas call aku. Waaaahahh...Pemess la sat..Then bgcik inform lak pasal motha in law dia yang warded since last 2 weeks pasal nak buang nanah kat kaki. Kenapa ramai orang-orang yang aku sayangi tidak berapa sihat? Baiklah. Aku doakan kesihatan mereka semua termasuk kita akan sihat sejahtera. Banyakkan minum air dan think positive.

Aktiviti malam nie, cuci baju kat rumah lagi even siang tadi dah cukup sakan aku pusing-pusing kat situ. And this is my last entry from this house. Ermm..Perasaan? BIasa saja..Lepas nie keadaan akan berubah la. Apa-apa pun perubahan tue pastinya terjadi cuma depends pada kita samada nak bagi menarik lagi atau sebaliknya. Di harap perpindahan kali ini memberi aku satu kenangan dan impak yang lebeh menarik pada diri aku. Bukan aku nak cakap aku dah bosan dengan rumah sekarang ini, tapi i really need a new environment. New life rasanya. Aku harap housemate aku gembira dengan perpindahan aku ini. Harapnya begitu. Harapan aku pada housemate baru. Semoga gembira dan ikhlas dalam serumah. InsyaALLAH.

Aku masih lapar...yaa..baru aku nak refer to the title. Cukup lah aku pusing-pusing perut gendutku ini, ketuk-ketuk perut aku ini. Kenapa aku masih lapar even dah makan nasi lemak 2 bungkus, 1 buhun sup, 1 gelas milo, 1 tumbler teh ais yang aku buat since Wednesday. Hahhaha. Sebiji apple dan sebiji pisang juga. errmm..Aku baca Bismillah masa nak makan. Mungkin sebab kitaran time makan aku tak menentu membuatkan aku lapar. Mungkin before sleep satgi aku nak buat segelas susu untuk mengisi perut yang masih perlukan makanan ini. Wakakaka... Kesian bukan? Inilah keadaan aku yang kelaparan..

Malam ini rasanya aku akan sibuk nak lipat dan masukkan kain baju ke dalam kotak. Mak aku dah suruh letak elok-elok coz besok just nak angkut saja. Makkkk aii! Ada pakcik-pakcik aku sudi tolong aku angkut barang-barang aku nie. Makk aii..katilku! Malu weii..sok katilku akan berada di jalanan. Almari ku jua. Segan weii... Rasa nak pindah malam la thus orang tak nampak apa yang kami angkutkan itew. Adeeii.. Lepas nie aku estimate 1 week baru leh online since TM will terminate 1st my current acc and move it to new house. Ermm..Masa ini la. Drama Korea amat penting untuk mengisi masa-masa bosang tahap ayam hutam yang sesat di Gurun Sahara. Lalu berjumpa dengan gajah biru yang dalam film baru itew. Nama film aku tak ingat. Tapi film tue dari Thailand la. Mari berkemas! Aku harap segalanya berjalan lancar. Take care all... Assalamualaikum.

Photo credit to: taminsea [flickr]

No comments: