Nuffnang

Tuesday, March 30, 2010

~ TM Steamyx ohhhh internet ~

Assalamualaikum,

Syukur alhamdulillah telah berjaya, telah selamat berpindah ke rumah baru a.k.a bilik baru yang lebeh besaq from my old room. Everything was good and decorating this room...gossh!! I dont have to deco it. Main letak ja plus I don't have any materials to deco it. Only got flowery pink lamp from IKEA only and tue pun aku tak hang it on lagi. Mum ask me to sleep at downstairs, but i refuse too because i don't have a toto only comforter ja. Tue pun nipis ja beb. Then takkan nak bawak turun 5' tilam kot? Penat wei....berat! Masa nak pindah barang-barang aku hari tue. Mak ayah and Adik dari Perlis, Chu and famly dari Penang. Gillerrr...Almari 3 pintu, katil dan tilam aku di angkut sepanjang jalan dengan menggunakan trolly. Gillaaaaa malu! Sib baik tadak sapa yang aku kenal nampak. Jiran-jiran depan rumah pun tak nampak. Thank GOD! Else sure nanti depa akan cop aku, nie la housemate yang angkut barang bla bla bla bla...tak sukaa...Kami dah setle angkut semuanya, barulah Pak Ndak aku sampai dari BUkit Mertajam. Kami dah selesai baru nak sampai. Then lepaksking kat rumah baru dan mak ayah aku, also whole fmly aku beramah mesra dengan Kak Shida and Nina. Mak aku berkata-kata...."Kalau dengan rumah lama, susah mak aku nak beramah mesra gini, sebab depa lepas salam-salam ngan makcik, masing-masing masuk bilik dah" [Cik Lulup, Cik Ida, Ila, Siti and Hana...mak i dak pointing to you ok.. Sila faham kepada siapa ok]. Mak i seronok, thus...I'm happy too....yippppiee!! Malam tue aku habis kemas around 8.40 then turun bawah makan nasi kenduri yang mak ak bawak. Lapaaaqqqqq...then tetiba aku dahaga air ais setelah penah mengemas barang. Oh ya! Rumah baru ku ini tiada fridge. Sapa nak sedekahkan? Sila..silaa...aku menerima dengan hati terbuka...jangan tuntut balik ya...

Oh yaa!! Cousin aku...Angaah[Std 6] p pakai slipar Fifi..Adoi....Ipanema dia lak tue..Mak aku cakap, beli lain la..then aku cakap la..slipar tue pun harga dah dekat rm50..Malam tue Chu aku yang sepatutnya balik Penang, tak jadi balik Penang sebab Tok aku kurang sihat. Mereka tak jadi berlibur kat Penang and lantas balik Kedah..heading to JItra.. Famly mak aku, Famly Chu [supposedly back to Penang] and Famly PakCik Ani[memang akan balik Jitra pun]. Makcik Na aku call, Tok suh depa semua balik then nak bawak Tok ke Hosp Jirta. Then Makcik Na aku pun bawak Tok ke Hosp Jitra, Alhamdulillah. Tiada apa yang serious. Tok aku balik rumah PakCik ANi aku ja kat Jitra. Pening-pening kata mak aku. Hehee...Yang penting Tok kena makan ubat la.

About new housemate, they really nice with me. Mas, Kak Syida dan Nina. Mas saja seIF*M ngan aku, rest lecturer. Betoi la kata Mas, being a lecture...waa..nampak heavennya life depa. Balik awai, tapi balik umah kena marking paper quiz, exam student lak. It's good kan? Mooohhhh apply lecturer lak lepas nie.

Oh ya...my streamyx will be connect after 1 week. Already called TM Point Kulim to proceed my transfer account to my new house. Ermm..They told me, it takes 2 days to terminate my old acc then then can procees to re-install the new cable, bla bla bla.. And I will ask them to install it at upstairs la. Senang aku nak online sambil kuch kuch hota hei kat atas. Else aku still leh bawak ke bawah dengan cable yg panjang berjela-jela. Pls orang Streamyx, pantaskanlah urusan kamu ya. Saya sangat suka nak onlineto nie.

Oh ya!! Gaji akan masuk, hari ini mungkin. Seronok. BUlan nie nak beli apa ya? Ermmm... ada list dalam kepala...but memikirkan bulan 5 ada 2 weeding yang i have to attend, so kena berjimat la pula kan. Ermm...1 ke Johor, 1 ke Terengganu. Ticket still tak beli lagi. Yang nak ke Johor tue kena naik bus dari Butterworth la dear, to Terengganu tue tak decide lagi, maybe via Firefly or busssh sahaja.

So kawan-kawan, sampai sini dulu aku nak story pasal new house. So far so good....I'm happy with this kind on environment. Cuma aku ada nampak cicak besaq pagi tadi time aku nak cuci mug. Makkk!!

Baiklah....aku nak makan...lapaq....assalamualaikum...

No comments: