Nuffnang

Sunday, March 7, 2010

~ Tue la, Sapa suruh MEREMPIT! ~

Hallloooo!!!

Mine weekenderrsssss esp on Saturday really worse! AKu pitam tatkala hiking. Then team-mates aku have to send me back to starting point and wanna to hiking back. Aku rasa aku adalah manusia tak berguna tatkala itew. Team-mates aku cakap "It's ok la Yani. Bukan salah Yani pun. Before start tadi kita langsung tak warp-um.". Plus our HR didn't informed Renjer about our activity. WTH? At least kalau ada RENJER, my team-mates dont have to sent me back and they can proceed with hiking plus aku adalah orang nak usung aku yang berlemak iniew. Tapi ada juga pengajaran di sini, aku menerima kesedaran [even for a while] that I have to pull back my stamina. Aku dulu boleh dikatakan active sports. Aku join Taekwondo even tak sampai black belt tapi aku dah Level 6 hoccay!! Setakat nak chopping Adik aku tue, no hal punya. Aku hanya inform adik aku sahaja di sini. Wakakakaka. Baik. Aku akan mulai bersenam. Si Shahrul tak habeh-habeh duk ckp "Macam mana nak beranak?" deyy!!! AKU nie teman becinta pun belum ketemu, nak beranak dak? Weiii! Pikiaq mau dua X laaa. Mariii. Aku suka untuk bercakap pasal Taekwondo. Aku sukaa!! Aku suka tendang-tendang. BUkak kaki 180'. AKu suka jumping kick, back-kick kicking, thunderkick kicking. Argggh!! Aku sukaa Taekwondo!!! Adalah mungkin aku leh join semula taekwondo kat Kulim nie? Tinggg!! This is a good idea right? Wakakaka. Tapi kat mana? Aku kena beli uniform baru agaknya. Belt aku masih elok. Aku tak penah terpikir nak bagi kat sesapa. Itu adalah uniform aku tapi kalau uniform BOMBA aku, sapa nak amik la. Aku bagi freee ja. Sekali dengan booties lg. X moo aku!! Malas2 nak story the worse Saturday.

Mariii.
Aku nak bercerita pasal Sunday!!! What a shiny Sunday! Aku bangun awal sebab aku ada banyak urusan nak di setlekan. Aku nak bayaq bill steamyx aku yang tertunggak dua bulan plus aku nak ke Tabung HAJI nak bank in duit syiling aku yang berlambak itew. Tak banyak mana pun. RM120 ja. Cukuplah aku menambah duit aku dalam Tabung Haji plus ada bonus juga. Yeay!!! Banyak juga tapi tak ada la sampai RM1OO pun. Tapi bagi aku dah cukup banyak. Kesempatan aku ke post-off aku update buku ASB aku. Bonus ASB, boleh laaaa..lebeh kurang bonus Tabung Haji. Syukur-syukur alhamdulillah. [Pehal aku nak story pasal nie semua]. Teeeeeeeeeet!!

Lepas settle ususan semua tue, aku lapaqq! Cari makanan laa. Then aku p beli Laksa and mee goreng dekat Taxi Kulim tue then balik. Iya ada dua makanan sebab aku nak makan skali ngan dinner. Malas nak kuaq 2 3 4 X. Malasss. TINGGGG! Aku terpikir nak singgah Kedai Honda nak servis Merlina aku. Sebab meter speeding dah rosak. Then aku pun tanya la pekerja tue.

Aku: Pasal apa haah meter tue rosak?
Pekerja Honda: Tue la. Sapa suruh kak merempit.
Aku: Lama dak nak check?
Pekerja Honda: Kena check tengok samada cable atau moto dia yang rosak.
Aku: Lama mana?
Pekerja Honda: Dalam 15-3mins. Boleh?
Aku: Ermmm! BUATlah. Berapa ringgit ha?
Pekerja Honda: Nak check dulu. Kalau cable RM10 ja, KALAU moto dalam RM20.00++.
Aku: Ermm. Tak pa la. BUatlah.
Aku tersenyum, ketawa sendirian. Dengan slummberrr waa'aaa'aaa ini budak cakap aku merempit!! Chehh! Betoi la kata MAK aku sebab masa balik last week aku ada inform Mak aku pasal meter moto tue. Then moto tue pun siap la. Tengok Meter dah bergerak. Aku mau test power aku try ke bacaan 80. Memang besttt weiii bawak moto cuma tak tahan panas ja la. Aku suka bawak moto sebelah tangan sebab sebelah tangan kiri aku akan aku simpan. Tamau la bagi dua-dua belah tengan aku hitam. At least kawan hitam ja x apa la. Masa bawak moto tadi. Ada perasaan sayu lak di hati aku. Sebab semua orang bertanyakan pasal kereta aku. Iya. Aku faham. Semua orang kasihan aku. AKu juga kasihan akan diriku juga. Haiishh. Aku tamau la cakpa banyak pasal Merlin. Aku sayu hati rasanya. Biaqlah aku begini selamanya. Aku redha. Mungkin Firdaus sudi bagi aku pinjam Persona dia kat aku. Leh tak weii? Kawan lama beb...

Marilah. Aku nak menonton Melodi sambil makan Laksa atau mee goreng. Mana satu pilihan aku? Mariii tolong aku membuat pilihan yang tepat. hahahaa. Sengal!!

Besok dah nak keja. Minggu depan ramai betoi kawan-kawan aku nak menamatkan zaman uda dan dara mereka. Aku? Masih lah begini dengan keadaan diri yang semakin tak ada stamina. Haiishh! Gena nie??

2 comments:

.:Mrs Hafiz:. said...

sorok tangan kanan.
kang mak mertu anak sarung cincin tak terkujat

Yani said...

Ahaks....

tangan kanan hitam!! maluu...