Nuffnang

Friday, April 16, 2010

~ Congratulation Cik Zai on your E-Day ~

Senyum seindah suria
Yang membawa cahya
Senyumlah dari hati
Duniamu berseri

Senyum umpama titian
Dalam kehidupan
Kau tersenyum ku tersenyum
Kemesraan menguntum

Senyum... kepada semua
Senyumanmu amatlah berharga
Senyum... membahagiakan
Dengan senyuman terjalinlah
Ikatan...

Assalamualaikum friends,
Bila aku rasa sedey, pastinya aku akan nyanyi lagi nie dalam hati. Rasa sedey tue hilang sat. Legaa. Sungguhpun begitu….aku senyum hari nie sebab…it’s Friday peeps…Lalalaa..alalalalala….AKu balik Perlis lagi this weekend. Ada dua event. Satu sebab Wan aku balik dari umrah then kami akan menjemput Wan aku di Penang Airport on Saturday noon. On Sunday Zai’s engagement day. Tapi aku tadak baju putih, thus aku akan pakai apa saja baju yang aku ada. Maafkan sy Cik Zai. Kamu kawen nanti sy pasti mengikut tema ya.

Malam tadi makan nasi beriani kat Kg Pelet lagi. This time a bit frustrated because my beriani. I decided to eat beriani daging lembu and request to waitress that I want part yang ada daging, takmo tulang belulang. Then she replied me, “Ikut nasib la adik” ermm…memang unlucky me. Aku dapat part urat-urat. Aku rasa mcm serik nak makan situ lagi. Or nextime try western food kan. Why not...yups...will try for next visit. Oh ya…kami ke situ sebab nak celebrate birthday Mas..housemate baru aku. Hehehe. Nina pun buat surprise kat Mas, kami subscribe Star World # then kami leh tengok GLEE and AI2010. Yeayy!!

Internet stealing
Wakakaa…pencuri tegar! Aku dan housemate aku suka ja mencuri line internet yang mana jiran kami yang baik hati tak letak password. Seronoknya memalam kami menggunakan internet dia. Ada my good fren siap nak ajaq aku lagi buat perkara tak sepatutnya. Wakakaa...tapi tak buat la...Kawan aku tue risau saham dia naik coz ajaq aku buat benda-benda mcm tue. Hahaha. Tau takut nooo. Aku harap dia tak kisah kot kalau time dia browsing tue, a bit slow. Hehe. Haiish…bila la streamyx aku nak OK nie? Maybe need to adjust some setting from modem. Will ask Botman’s help la.

Ok laa….get ready nak balik Perlis dah nie. Haaiishh every week balik Perlis nie, gena nak menabung barang sekupang dua nie? Yeeehaaa!!!
Have a nice weekend friends. Do take care and have a safe journey on the road ya. Appreciate your love ones. Balik nie aku leh makan kurma, minum air Zam-Zam..untung-untung ada tudung Mekah barang sehelai dua. Tamak gila nak dua. Syukur..aku harap doa Wan aku akan dimakbulkan. Ehemmm eheemm…

Kepada Cik Zai,
Congratulation on you engagement day. This day promise will continuing with w-day pula kan. I'm really sure that you will look gojes on that day. InsyaALLAH. Looking forward on your w-day. Yeayy!!!

Have a nice weekend!
Assalamualaikum…

Credit to: Raj1973 [flickr]
Credit to: http://www.liriklagu.com/liriklagu_s/Senyum.html

2 comments:

fakhril said...

oit.. bila masa ntah aku jd kawan baik hg....

Yani said...

hang ka yang aku maksudkan???toek!!
kalau hang ajaq aku, tinggi la saham hang..aku sukak...