Nuffnang

Wednesday, May 5, 2010

~ I'm sicks! ~

Assalamualaikum friends,

Lalalala...lalalala...lalala...let me finish sing this lalalala song ya!

Today i'm MC! Thanks doc! Last night i really can sleep. My cough keep in coughing and seems like to be serious. Thus i did wake up, sat on the bed and lied down again. twice. So..ermmm... well. ermmmmm no choice. i still have to get up and take the ubat batuk and just slurppp it. Last weekend, boleh la mum tolong feed it. Then I can sleep back and early in the morning sms to Wana informed her that i will MC today. At 9am, heading to clinic Aziz, but suddenly nurse do inform us that doc got an emergency. WAallllaaaa. Then aku pun p la ke clinic kedua. Yayyy!! Doc bagi mc. I do informed her that last night i cant sleep very well. Then doc checked aku tak demam and tekak aku dah merah. Grrrrrrrrrrrrr...Perut lapaq! Aku tatau kedai mana yang buka then aku terus ke kedai nasi kandaq ja. Beli roti canai and nasi kandaq yang hanya ada ayam and aku pesan mamak to asingkan the kuah. Balik umah makan roti canai and makan ubat. AKu tidoq tak sedaq diri. Wake up at 3pm untuk solat and makan nasi. Then tgk tv sat and tidoq semula. Wake up at 6.30pm to solat asar and mandi and buat apa yang patut. Batuk? Getting better la. Dah la malam besok aku nak jalan jauh. I'm going to Kuala Terengganu for Uzi's wedding. Can' wait to meet kodok's and Siti Rocks!!

Well, apa yang aku nak story is last weekend, bgcik and akak aku balik kampung! Yayyy!! Rumah aku ramai orang plus ada Tok aku and then Chu and wife and kids pun mai umah aku. Ramai laa. Di tambah dengan rumah aku yang panas thus aku propose kat mak aku pasang aircond kat ruang tamu. Macam akan di approve ja. Kalau ada aircond kat ruang tamu, aku tak kisah aku tidoq kat ruang tamu pun since bilik aku[bilik orang gaji] mana ada aircond. Sian aku. Hehehe. Kalau nak ada aircond terpaksalah aku membanting tulang empat kerat untuk mengangkut batu-bata depa sebuah aircond. Hahah. Melalauuuttt.

Haruslah kumpul duit. Bgcik aku dah warning aku agar simpan duit. Ya. I will. Ada misi keluarga yang perlu kami usahakan. Demi masa depan agar kesenangan terjamin. Deyyyy! Mana nak cekau duit sebanyak tue? Adoiiii. Even pulangannya tak banyak tapi hak tue ada. Hak tue yang penting. Tak apa. Aku akan jimat cermat lagi. Dapat duit, jangan belanja lagi. Letak dalam tabung dulu then baru la belanja. Manusia dengan duit, manakan leh di pisahkan. Hehehe.

Bilik sepah!
Ya bilik aku sangatlah sepah tatkala ini. Aku tengok saja. Penuh dengan ubat-ubatan, air badak, air sarang burung yang ada jelly. Di tambah pula dengan usaha rajin nak jahit bead kat baju untuk di pakai on Uzi's w-day. Hahaha. Kodok's nanti hangpa tengok la bertapa lemah gemalainya aku menjahit beadings tue. Kenapa aku rajin nak jahit? Kenapa tak hantar kedai? 1. Costly. 2. Not enough time. Ya betoi aku dapat baju pun time balik umah baru-baru ini. Kalau nak hantar ke kedai untuk jahit beads nie, alamatnya aku kena cancel la hadiah untuk Uzi. Adoii!! This May i have lots of travelling. After Terengganu, i will heading to Johor pula. My ex-mentor pula w-day. Also alone from Kulim. Creeeepy!

Malam ini aku rasa ok sket. Makan ubat and now terasa a bit lali dah. Oklah all... i need to get a good rest or else sok sure aku separuh sedar. Hahaha. Aku tetap akan makan ubat batuk even aku berkerja sok. Lantaklah aku nak lali ka apa. Kalau aku salah buat route changes, matilahhh aku. Nauzubillah. Doakan aku cepat baik ya.

Assalamualaikum. Good night all......

No comments: