Nuffnang

Monday, May 31, 2010

~ Tak se-ro-nok bukan? ~

Assalamualaikum...

uwaaa....how do you feel once you made any mistakes in ur daily task? hampeh bukan? Plus you are not the first yang solve it since you away from office. Haiish! sian colleague aku, Azwana. She have to recover me and it's really killed her's weekend. Luckily Wana tak ke mana-mana lagi since Redza not feeling well. I'm sorry Wana! Aku nak senyum manis pun jadi tawar since aku menyusahkan Wana. Adeii! Now lesson learn! checking! checking! cheking!!! Sure KPI aku teruk due to this issue. Neverminds la. Bak kata Kak Aziyah, those KPI is bullsh*t ja la. Ntah la. Senior colleague boleh la acting gitu, yang aku nie baru nak menapak.

Lepas kejadian nie, aku terus rasa macam tak seronok. Rasa nak keja kerani ja. Apakah kaitan? iya ada. Tak pun aku nak jual roti canai. Ermmm...nak buat tepung pisang goreng pun tak menjadi, inikan pula dough roti canai. Deeyyy!!!!

Weekend aku? Ya aku isi dengan pelbagai aktivitas. Lebeh menyeronokkan dengan kepulangan brotha and SIL ke kampung halaman. Kami sama-sama menghabiskan uang di Jom Heboh bertembat di Perkarangan Stadium Utama Kangar. Tak membeli apa pun. Aku beli kismis kat booth Tok Guru, then set otak pintar untuk adik aku. Yang lain, pow bgcik la. Uwahahhawa. Saturday morning! Awal-awal lagi kami ke Kangar coz nak membeli ikan. Nak tambah ikan dalam aquarium. Yeay! Kami ada banyak jenis ikan baru. Antaranya, ikan buntal, ikan emas [tapi ikan emas yang tak lembab-besar punya size sebab nak bagi lawan-lawan dengan parrots], tiger [yang sedia maklum jangka hayat sangat pendek-pendek umur], ikan putih [aku tatau nama dia-tapi sangatlah cantik] dan terakhir sekali ikan pujaan kami sekeluarga, Golden Parrots dua ekoq aku beli. Actually pagi-pagi Jumaat aku dengan adik aku dan beli ikan, then petangnya bgcik sampai dari KL, cakap nak tambah ikan lagi. Yeayy!! Seronok beb!! Kalau nak tau la kan, umah aku tak pernah sepi dari ikan-ikan dalam aquarium. Dont know why. Maybe since dad is a seaman, thus we love to have it dekat rumah kami. IKAN...IKAN..IKAN...bukankah IKAN juga phojaan hati aku? Tengok ikan berenang-renang dalam aquarium, membayangkan aku sedang berenang-renang dengan badan yang lembut. Wahahahahhaah...sudah kau!

Sabtu juga ada wedding kat taman aku itew. Mak ayah busy la tolong menolong. Anak-anak menantu p makan dengan bertambah 2 3 pinggang. Sedap bukan? Mestilah sedap! Mak aku yang masak. eh tak tak...Mak and team. Kang marah Makcik Timah Gemok, Makcik Yam, Makcik Pora-Mereka inilah orang kuat. Tapi lauk pauk ini tidak aku berjaya terhidang tanpa bantuan makcik-makcik setaman aku juga. Mereka bergotong-royong menyiapkan bahan-bahan untuk dimasak. Seronok! Kami masih gotong-royong.

Kringgg! Kringgg!! Kringgg!!
"Long, kami nak p makan nasi ayam long malam esok."

Adeiii. Cousins side ayah nak datang makan nasi ayam hasil air tangan aku. Aku nie yang malas nak masak nie, kang semua orang nak merasa. Haiish! Aku bukan apa, malas nak dengaq depa puji yang melambung tinggi. Tak nak la bongkak diri, bangga kan. Tak elok gitu. Tapi atas permintaan ramai, MAK aku masakkan juga la. Wahahaa. TIPU! Mak aku yang masak dan sebenarnya...cintaa..Aku hanya tolong mana-mana yang aku suka ja. Hehehe. AKu tolong la. AKu yang buat bawang goreng tau. Ingat senang ka nak hiris bawang goreng sehalus mungkin. Susah tauuu! Tapi yang sedey, aku, brotha and SIL tak dapat entertain Wan, Maktok, Lang,Paklang, Njang, Teh,Makteh, Chik, Chik pompuan, cousins, anak-anak buah sebab kami dah balik ke Kulim plus bgcik aku ank ke Tepeng coz akak ada training nak ngajor surveyor. License surveyor! Masyukk weii!! Then malam tadi sampai Kulim dalam perasaan yang tidak berapa gumbira bila memikirkan issue yang nak kena tengok pada hari ini Isnin. Uwaaa.. Tak setle.

Perasaan macam haaaaaaaacuss!

Baiklah. AKu harus kuatkan hati and semangat. Mana ada orang suka buat silap kan? Aku hanyalah careless masa membuat percaturan dalam berubahan dalam laluan itu.

Baiklah kawan-kawan, gaji dah masuk tapi nilainya super-duper susut. Uwaaa! Bulan 7 mahu menggunakan duit yang banyak dong! Mahu kemana buk? Mahu ke kekedai kereta. Aku nak beli keta baru! Yay!!!

Kereta tolak a.k.a kereta surong!

Have a nice day. Hari-hari aku adalah tiada pelangi petang nan indah lagi....aku sedey!

No comments: