Nuffnang

Friday, May 21, 2010

~ What IF... ~

Assalamualaikum...

Salam Hari Jumaat penghulu segala hari. Hari ini aku lunch kat cafe saja. Planning nak makan Nasi Pokok Ubi, last minute cancel. Tak apa. Cafe ada. Lauk pauk aku as usual, no colors. Aku makan telur pecah-pecah dengan sup ayam yang super duper delicious la. [Well, tak sedap mana pun, tapi itu ja yang mampu membuka selera aku]. Makan dengan Kak Aziyah [my best lunchmate], Fizah [my insepian's] and Meen [kawan yang aku kenal dari Fiza]. Boleh la bole...Datang ke rumahku...lalalala...lala lalilamtamplum.

Ermm...gini kisahnya...

What IF, i'm walking at Level 3 suddenly something tragisss happen. Maybe aku nak cepat ke ladies. Then ada la sorang preggy women pun guna bay yang sama dengan aku. Tup-tup aku terlanggar dia dan terkena perut dia yang dah 7months pregnant tue. Then Preggy women jatuh, dia meraung kesakitan. Aku pun yang terjatuh. Lantas menerpa ke arah preggy women. Preggy women menangis. Sakit perut katanya. Bleeding! Bleeding!!! Bleeding!! OMG!! Semua orang datang sebab aku menjerit mintak tolong [walhal each bay kat office aku bukan jarak sangat pun]. Semua orang panic. Aku lagi la panic. Call FMCS. errr..leh ka call number tue? Semua orang berkerumum tengok dia. Aku jerit. "Why you guys only standing there, pls help her laa". Aku leh bayangkan muka aku merah masa tue sebab aku takut. Then call in house clinic. Alahai. Lenggang sungguh nurse nie. Today is Thursday, thus no doc. Nurse tue pun panic. Terus call Hospital Kulim and they sent an ambulans. Kami dari Level 3 barusaha nak bawak preggy women ke ground. Using stretcher and finally we safely bring her to lobby. Ambulans arrived. Oh nooone!! Needs to open emergency door since main entrance to lobby is circle sliding door. Huush! Preggy women screaming. Aku rasa sakit yang amat gila la tue. I have no exp. dear. Then her's colleague come and called her husband. Nasib baik husband dia keja kat Silterra saja. Syukur. Berjaya bawak kuar dengan masa yang lama la jugak. FMCS manage to bring her out. Ni nong! ni nong! ni nong!! Aku pun follow even aku pun sakit kaki. Rupanya, kuat juga perlanggaran kami. Mungkin dalam badan aku ada batu. Keadaan di hospital sangat genting. Doc cakap baby dah tak leh selamat lagi. OMG!! Imagine she already pregnant for 7 months. Baby dah cukup sifat semuanya. Tiba-tiba sebab aku langgar dia. Baby tue meninggal. Oh ya. She is a chinese lady. Adoi! Macam mana nie? Aku menangis di situ juga. Aku takut. Husband that lady, dengan ja doc cakap macam tue, terus pandang aku dengan wajah yang sukar untuk aku gambarkan. Marahkan dia? Gilakah dia? Ya. aku tak pasti.

Apakah yang akan terjadi pada aku selanjutnnya? Adakah aku akan di saman yang menyebabkan kehilangan satu nyawa. Aku langsung tak berniat nak langgar dia. Adoi!

Takutnyaaa.....

Nauzubillah benda ini terjadi pada sesapa. Sememangnya tidak semua perkara yang terjadi adalah atas kehendak kita. Semuanya atas takdir-Nya. Kita sebagai umat manusia, senantiasalah berdoa semoga kita dalam elakkan diri dari sebarang kecelakaan tidak kira di mana saja.

Photo credit to: efsun_polat [flickr]

5 comments:

L3N said...

Weitz cik yunap....apakah rasional nye mung nk melangggar perut wanita mengandung...
smpi mati dak tuh ish...
gilek ganas mung sap menghempap2 lagik nih...
ish bangun2...

z@ti said...

ni kisah benar or kisah tipu?

fakhril said...

oi.. bila masa hg call FMCS??

Yani said...

Cik Lulup:
Rasional nya...i terpikir...gila kuat hentaman i ke perot dia kan..wahaha


Zati:
Ini hanya bayangan aku.

Botman:
Aku mana call coz kejadian ini hanyalah aku bayangkan saja.

Yani said...
This comment has been removed by the author.