Nuffnang

Sunday, June 27, 2010

~ Ayah...garang? ~

Heyyya!!

Talking bout my dad, tiba-tiba teringat masa kecik-kecik dulu. Ayah selalu suruh aku or Abgcik or Arwah Abgchaq, but most of the time aku la yang kena amik itu. Benda yang ayah suruh is tolong amik:

1. Hammer
2. Skrewdriver Philip or Flat one.
3. Playar
Ayah dan aku masa Aidilfitri 2008.
And mostly aku akan confuse with item no.2 coz aku nie macam sengal nak kenal dua jenis mata or blade. Ayah dengan tenang sure akan suruh aku p tukar semula. Get the correct one. Hehehe. Nak bukak laci and select yang betoi. Aku nie main pilih ja. Then dalam bengkel KH, aku pun leh kenal benda nie coz dari kecik dah di suruh ayah amik alat-alat nie. Masa kecik-kecik, even until now ayah aku still akan menjahit pukat. Ayah aku kan nelayan, so ada satu musim ayah aku akan menjahit pukat baru. New fishhh!! Aku sukaa benda yang related dengan ikan nie. Suka aku menghulurkan bantuan yang tak seberapa. Kadang-kadang ayah mintak tolong cekangkan tali pukat la. Musim ayah menjahit pukat, satu rumah kami akan terlibat. Hehehe. Pukat kan panjang, so jahit dari ruang tamu sampailah ke dapur tue pun tak cukup. Rumah kami tidak besar mana. Hanya 3 bilik termasuk bilik aku selaku bilik orang gaji terhormat. Hehehe. Seroonok tau mempunyai ayah yang menyandang 3 jawatan, so far. Antara jawatan terhebat ayah aku adalah:

1. Polis
2. Nelayan
3. Petani a.k.a pesawah padi.

Ketiga-tiga jawatan ayah aku nie, semua aku suka. Even sometimes, ramai yang suka kutuk polis, aku tak faham la. Bukankah polis antara pihak yang banyak membantu tatkala ada sesuatu kejadian berlaku. MIsalanya: Kemalangan, kes-kes jenayah dan sebagainya. Selain polis, Bomba dan tentera juga banyak membantu dalam mengekalkan keamanan negara. Iya! Aku tak nafikan ada segelintir anggota yang makan rasuah dan membuat perkara yang tidak sepatutnya di buat oleh seorang anggota polis atau anggota badan beruniform. Aku rasa kerjaya lain juga ada berbuat sedemikian. Buyers, even engineer pun mungkin ada. Jual data company to other party. Argghh! Tak kisahlah. Yang penting aku kenal ayah aku sedemikian rupa. Masing-masing punyai hak masing-masing. Tapi janganlah semuanya nak buruk sangka pada polis. AKu bukan nak bercakap pasal parti politik or apa-apa kejadahnya, tapi do respect la pada pihak yang cuba sedaya mungkin untuk membanteras segala jenayah dan masalah negara. Jangan hanya suka menuding jari selaju mungkin pada pihak lain. Ughhh!

Back to my story, hari ayah ke laut pun seronok. Ada rezeki, ayah akan bawak balik ikan-ikan yang fresh yang tak kena ais lagi. Sungguh manis ikan itew. Percayalahh!! Aku tak tipu!! Dapat makan ketam yang masih gerak sikit-sikit then mak aku akan rebus saja. Manisssnya isinyaa! Then dapat makan ikan yang masih suci tiada sebarang make-up. Maksud aku ianya mata yang tidak merah macam ikan lama. Hehehe. Aku bersyukurr. Errmm...Hari ayah sebagai petani pun menarik. Tapi kesian la. Panas di padang akan membuatkan wajah ayah sedikit gelap. Tapi aku tahu, ayah sungguh enjoy dengan kerjaya no.2 dan no.3 coz kerjaya no.1 menuntut waktu yang tidak boleh dijangkakan. Iyalah! Ayah aku sangatlah jarang apply cuti masa raya. Sebab tue kami banyak berkorban masa raya. Sebab dulu muda-muda ayahlah akan drive kemasa saja. Ayah takkan apply cuti coz ayah kata, ayah nak bg chance pada orang-orang jauh untuk balik kampung since kampung kami dekat saja. Ikut nasib, ada tahun tue, hari raya jatuh pada hari ayah OFF, so kami sungguh seronok dapat seharian berhari raya dengan ayah mak dan sedara-mara di kampung both side. Cuma 2 tahun lepas, ada boss ayah advice suruh ayah apply cuti since ayah banyak bagu peluang pada anggota lain. Then ayah amik cuti! Kami anak-anak, pastinya seronok. Heheehe. Masa di Balai Polis Simpang Empat, Perlis ayah anggota senior yang cukup di hormati oleh anggota lain. Iyalah. Ayah aku dah senior dan banyak kali Ketua balai offer ayah untuk promote him, most of the time ayah aku refuse to accept it coz ayah tak nak transfer ke mana-mana since ada banyak project kat kampung. But last 3yrs, ayah accept jugak. Maka naiklah menjadi Sarjan Ahmad Hj Abd Rani. Nampak la muka ayah gembira. Once ayah promoted, he was not immediately transfer, Ketua Balai want him to remains kat Simpang Empat bout a year la jugak, but then ayah still kena transfer ke Balai Polis Padang Besar. Ayah akan berulang lebeh kurang sejam dari rumah kami ke Padang Besar. Ayah join Unit Peronda. Kalau ayah start keja pukul 4pm, pukul 2.30pm ayah dah gerak ke Padang Besar. oH YA! Masa tahun 1990-an ayah juga kena transfer ke Balai Polis Kaki Bukit/ Wang Kelian, masa tue mak ayah tengah pertimbangkan samada nak pindah ke sana or nak stay di Simpang Empat. Because masa tue Arwah nak exam UPSR, then mak ayah decide tak nak moved. Itulah ayah kena berulang-alik dari rumah kami ke Kaki Bukit/Wang Kelian. Banyak sungguh ayah kena berkiorban kan. Hidup pada masa tue dengaan mak tidak bekerja, aku tengok mak ayah aku tabah membesarkan kami 3 beradik. Sudah tentu kami sederhana saja. Mempuyai kereta Mazda 323 =PAJ9126 dan moto Honda Power of Dreams =RA5811. Ohh! Rindunya pada kenderaan kami masa tue. Sebab tue la mulai membeli kereta atau moto baru kami akan gunakan plat number 9126. Memberi ingatan pada PAJ. Termasuk Merlin and Merlina. Hehehe. Talking bout new car. Penah kami membeli keret Proton Saga tahun 1980-an, tapi mak aku tak leh tidoq siang malam sebab teringatkan PAJ, finally kami beli semula PAJ. nasib baik owner tue sanggup jual balik. Funny betoi la mak aku. Tapi memang betoi, PAJ ada memory kami sekeluarga and now, PAJ pun selamat dijual pada orang lain. Aku tengok mak aku dah cool dengan waja. Wahahaa. Bersimpang-siur cerita aku kan.

Ayah banyak berkorban untuk kami semua. Mak juga! Tapi masa nak shoping hari raya saat paling seronok! Masa nie la kami akan beli baju raya sakan-sakan. Dari kecil kami dah dibelikan baju yang bagi kami agak mahal, Kik-Lala, Kiko, Bunny House. Hehehe. Kasut, of course BATA. What do you aspect zaman tue huh? Tue ja la brand yang mampu dimiliki. Betoi. Sekali shoping zaman tue untuk kami 3 beradik mau dekat 1k. Masa tue la aku tengok mak ayah tak beli apa pun. Ada la 2 tahun sekali akan beli baju untuk ayah, tapi tue la, sekali beli untuk ayah, sure mahal. Tak apa. Semua tue duit ayah juga. Hehehe. Mak pun sama. Bahagianyaaa. Kadang-kadang aku terpikir dengan gaji kita semua yang beriban-riban nie, kadang-kadang tue pun tak cukup. Itu nak beli, ini nak beli. SEMUA nak beli. Tapi zaman mak ayah kita dulu, duit cukup ja. Well, kita tak tahu kan, mungkin ada masa sesak nafas tue, but still they can recover it. AKu patut berguru dengan mak ayah aku.

Aku sangat hormati mak ayah aku. Aku rasa hangpa pun sama kan. Tanpa mereka tiadalah kita. Ceewwwah. Hehee. Sempena hari ayah last week, aku telah hadiahkan ayah 1 sms yang penuh bermakna. Hehe. SMS ja aku send. Teruk nooo. Tak apalah, raya tahun nie ada something untuk ayah. InsyaALLAH. Moga dimurahkan rezeki aku dan kita semua. InsyaALLAH.

Dah petang nie, dah habeh weekend for this week. Semoga kembali weekend yang mendatang...besok keja! Kena semangat nie.

Nak puasa tak besok eh?? Sunat Rejab.

As a conclusion, ayah tak garang..ehehe..

I love you ayah!

~ Boring ~

Assalamualaikum Semua!

Diharapnya semua sihat sejahtera. Aku baik-baik sahaja. Cuma rasa boring ja kot weekend nie kat Kulim. Hari sabtu ja aku attend wedding Nani which is my ex-classmate 5KA1 masa kat ASTECH dulu. Then masa wedding tue ada jumpa Fiza. Fiza nie pair ngan Nani masa dalam class and aku dengan pair aku, Adib duk sebelah Nani. Zaman ASTECH memang seronok. Kena denda la, tak siapkan LK la. Part paling best kami kena denda bawah mentari yang panas terik oleh Cikgu LK and PKA kami merangkap guru kelas kami. Pak Nasir or Cikgu Nasir sampaikan Arwah Pengetua mai tanya kami pasai apa kena jemur. Wakaka. The best thing is mostly Aspura, Aspuri yang kena denda. Mostly outsiders takkena denda. Semua tue kenangan masa sekolah.

Ermmm...pun tatau nak tulis apa da...rasa rindu nak balik Perlis ja. June aku tak balik Perlis pun. Lama tak makan mak aku masak. InsyaALLAH minggu depan aku nak balik Perlis la. Harap-harap tak ada la kekangan.

Rumah kami dah rasa selamat. InsyaALLAH. Tadi tunang Nina datang pakukan selak kat pintu depan dan belakang. Thanks noo Nina! Thanks Andak!
Doakan tiada kejadiaan tidak di ingini akan berlaku semasa dan kediaadaan kami di rumah. InsyaALLAH.

Petang ini hujan pula. Harap tidak sampai ke petang coz petang nie aku nak ke pasar malam. Nak makan! Yummy!!!

OKlaa semua. merepek jaa aku nie. Sok dah kejaa. Uwaaa! Malasnyaa...banyak lagi tak siap route tue!!

Daaaa!

Wednesday, June 23, 2010

~Introducing my team ~

Hello!!!

I have been joining this team for almost 19months already, now I would like to introduce you my team. Yay!!


From left: Kak Aziyah, Rashila, Me, Azwana, Azida, Lim Swee Koon and Kam Ai Mei[our boss].
Alone from back: Ooi Cheong Yew.


This is 2D Jelly cake. Yes. We're just celebrating our colleague's birhday which is Azida, SK and CY. Happy birthday guys!!!

During celebrating their birhday, I'm fasting thus Wana tapau it for me. Yaay!! The jelly cake sangatlah cantik and it's a refresher with the current cake one. Then they propose for next department birthday celebration, we will order from this auntie. You can refer to the site below for the design:
Jelly cake
Just quote her the design title (some design she might not have), the contact : Ms Chan H/P:012 551 3868. Delivery only to Penang (mainland, island), so far....
Given by our boss. Thanks Boss!!!

~ Everyday like this.. ~

Morning!!

Heeyyya!!! Everyday macam nie. Someday felt so excited nak p kerja, but most of the day feeling wanna to stay lazy sleeping on the bed with lovely pillow. Uwaaa! Impian untuk berkahwin dengan Putera Raja makin menebal. Oh Kakanda, dimanakah dikau? Adinda setia menanti di Kulim nan permai ini.

funny pictures of cats with captions
see more Lolcats and funny pictures

Mengapa sedemikian?
Adakah environment kat office tak menarik?
Colleagues suka mengancam nyawa?
Pusher customer?
Makanan kat cafe tak best macam mak masak? This is absolutely correct!!!
Dull scenery to office? But Kulim indah nan permai dear.
Hujan? Oh...creepy! But i do be grateful. Hujan kan rahmat dari-NYA.

Sememangnya bangun pagi, i do have to be grateful I'm still can breathing. I do have beautiful clothes to wear [actually baju aku semua dah outdated!], i do have my lovely Merlina to ride, and the most happier is there's no raining or at least heavy raining. I do grateful there's no traffic jam like Jelated, Setiawangsa get i used to be before, i think couple years back. Huissh!! Grateful i'm safely reach office with no one marah, why you so late? Hehehe. This the is best thing. Yayy!!!

I do keep on thinking how to be better person, ahhhhaa. Makeover? Macam besh ja. Banyak benda aku tak reti nie. I need a new stuffs la. New dress, new long pants, new tudung and aku kepingin nak beli a new tudung like Zana wearing it last weekend.

Yani with Farzana.

Rasa nak buat tarian gasing lak masa nie!! Yayyy!! Happy working day peeps!!

Photo credit to: source Caption by: janadau via Advanced Lol Builder

Sunday, June 20, 2010

~ Currently in Setapak ~

Hello! Bella and Bello,

So tired. Tapi ada changes nak online nie aku saja ja update blog dari sini. Vaaaaaaaaaveeeee! Penat sangat. Jalan-jalan KLCC tadi seolah-olah aku buat diri aku macam pertama kali jejak ja. Snap picture merata-rata. Aku pun hairan ngan diri aku. Sampaikan Farzana, Tengku and Ina pun hairan tengok aku sakan snap sini sana. Waahahaha. Tadi kami hang-out sama-sama. Aku gamble ja dengan tak beli tiket bus balik Kulim lagi. HEhehehe. Malam tadi jola-joli tak ingat dunia. But i do regret of something.

Wedding Yuen sangat meriah. Yuen nampak manis sekali. Nampak kesederhanaan dia but still menarik. Baju lawoss. Dapat gather 4 Kodoks ja since Zati tak dapat hadir. Thanks Yuzi, Thanks Kakcik. Di harap kehadiran kita pada hari itu dapat menggembirakan hati pengantin berdua. Maafkan atas kelewatan kami yang atas sebab-sebab penting. Harap maklum. Hehehe. Btw, aku p Temerloh dengan Yuzi and hubby. Thanks to both of you yang willing fetched me at Klang Sentral. Thanks a lot for your kindness. Balik tue pula drop kat Bangsar and yani ambil Putra ke Setiawangsa then To Yuen:
Baiklah kita ketemu November nie pula eh. Ko datang Kulim kan. Perhaps, at that moment, Merlin dah ada dengan aku. Boleh la aku sama ko and Zati nanti. InsyaALLAH.

Will update piccas later ya. Besok pagi nak sampai Kulim. Adei! Pagi-pagi lak tue. Doakan keselamatan aku ya. I will take cab untuk ke rumah sewa Kulim.

Baiklah semua, aku nak mandi bersiram nak balik naik bush nie. Selamat Malam semua. Assalamualaikum...

daaa..

Friday, June 18, 2010

~ Another Kodok's W-Day ~

Assalamualaikum....Salam Jumaat.

Waaaaa weeeee! Malam nie aku akan berbus ke Klang. Rumah Kodok's Yuzi then tomorrow morning will heading to Temerloh after 11am. It's for another wedding of one of my our best clan..Kodok Yuena Buena Vista.

Yon and Yuen

Something about Yuena.
She kept the secret when she want to engaged to Yone. Yone is one of our friend zaman univ dulu. We have no idea why she want to keep it as secret and she didn't revealed nak tuneng ngan sapo. Yuen! Yuen! Menarik nafass dalam aku ngan ko! And today, her's solemnization. Congrats Yuen! I'm sorry I can't make it due to not AL and tight to many workload. Uhhh! Boring!! So Yuen, on your w-day, is there any special task kami kena buat? Like last time? Hehee. Can't wait to see you look beautiful with your gorgeous wedding dress with beautiful make-up on your sweet face.

Ermm..kerja harus di siapkan. Till then, meet you tomorrow.

Psstt: Perhaps, Kodok's Yuzi dengar la bunyi panggilan phone aku pepagi besok..Around 5am will reach Klang. Yuzi dengar taooo.

Happy working all...have a nice weekend ya! Drive carefully..behave on the road! Chooooowwww!!!!

Assalamualaikum..

Wednesday, June 16, 2010

~ Umat Islam di Palestin ~

Assalamualaikum semua,

Since apa yang telah berlaku pada 18 orang rakyat Malaysia yang sanggup menggadai nyawa demi membantu saudara mara kita di Bumi Palestin, aku juga rasa terpanggil untuk menulis sesuatu di sini. Dua kapal kita iaitu Mavi Marmara dan Rachel Corrie di tawan oleh Tentera Israel yang kejam lagi keji. Memang tak ada peri-kemanusiaan langsung dengan menawan kapal-kapal Malaysia di lautan antarabangsa. Actually aku tak ada follow sangat kisah bantuan ini, when all this tragedy happen, baru lah aku terbuka mata. Sebenarnya aku juga rakyat Malaysia yang tak alert dengan keadaan semasa. I'm sorry for that. Bila tengok fwd email pasal Palestin, sedey, marah, geram, rasa macam nak bunuh-bunuh ja orang jahat itu. Tapi apakan daya, macam banyak pihak lemah untuk menghalang Israel yang lahanat nie. $#%&$.

Rachel Corrie.
I'm wondering. Kapal dari Malaysia, tapi nama orang putih. Kenapa tak letak nama bunga raya ka? 1 Malaysia ka? Betullah. Depa nie nak p membantu, ishh...gena aku nak explain nie. Yang pastinya aku tau, sukarelawan nie tolong adalah kerana rakyat Palestin. Aku wiki tengok pasal Rachel Corrie. Rupanya dia nie dah meninggal dunia. Muda pula lagi at aged 23. Tolong baca di sini. Sedih juga kisah dia nie. Sudi membantu orang Islam di Palestin. Aku doakan ALLAH Taala bagi pengampunan buat dia.
Mavi Marmara.
Here is the details about this ship. Betul-betul kapal.

Betulkan..dengan kejadian nie membuka mata semua pihak. Pemimpin kita yang selama nie tutup mata atau buat tutup mata pun baru nak celik. Aku harap kerajaan Malaysia akan lebih supportive untuk semua aktiviti sukarelawan. Teringin juga aku nak join, tapi aku macam tak layak lagi, buat masa nie aku hanya berdoa moga bumi Palestin akan kembali tenang dan hak mereka di kembalikan. Hentikan sekatan kepada mereka. Kembalikan ekonomi mereka dengan pesat sekali. InsyaALLAH. Semua nie telah tertulis bukan, kita sebagai rakyat Malaysia yang baik hati, ramai-ramai berdoa untuk keamanan mereka di bumi Palestin. Amin.

Photo credit to: omaQ.org & Red Frame Memories [Flickr]

Friday, June 4, 2010

~ Bila 3 Lanun merompak ~

Salam Petang Jumaat.

Sat saja dah Jumaat. Cepat benor masa berlalu kan kawan-kawan. Minggu nie nak kemana Yani? Waaah! Persoalan dari seorang teman. Everyweek ada saja agenda aku. Agenda untuk menghiburkan hati nan indah. Indah ka? Tidak seindah mana pun. Masih terasa kekosangannya itew. Whahaha.

Baiklah. Today, after office hours, I'm going to SP. Ok Ok. SP stand for Sungai Petani, Kedah ya kawan-kawan. My good friend, kakak dia yang kawen. Why I'm still attending this wedding, dah orang ajak, jemput..aku meramaikan lah. Mana tau ketemu doctor ka kat situ since bahiya kawan aku nie doctot. Hehehe. Mancing adalah perlu ya kawan-kawan. Ikan segar idaman hati ku. Habeh wedding on Saturday, aku gagahi diri naik bus pulang ke Kulim nan permai. Ohyeay! Inilah keadaan aku kalau kesana kesini jikalau tanpa Merlina, Merlin? Oh...tidak sama sekali aku berangan perihal dia. Get looooost! Wahaha. Aku tak bermaksud sebegitue benar actually.

Haaa..Malam tadi..Kisahnya. 3 LANUN menyerang JJ a.k.a PERDA, Seberang Jaya. Adei...Ongkos terbang coz ada item yang aku tak budget beli, aku telah suka hati, senang kepala membelinya. Sebab ada sale 20%. Ya only 20% but still it's a discount right. BUkan senang nak ketemu bukan? Thus aku rembat juga. Dah lama aku teringin nak beli. Hahahaa. Kami berbelanja almost 600ringgit rasanya malam td. In total la. Ada satu masa kami terpaksa berpisah sebab ada yang nak solat, then nak cari items lain lagi, so aku queue la kat wrapping area. Lama juga menunggu untuk dibaluti. More that 5 items nak kena wrap. Selasai wrapping aku menolak trolley mencari sinar cahaya gemilang. Cari housemate aku daaa...Dah jumpa pun. Semua tekun di Bodyshop. Di situlah aku membeli barangan lagi. Ohyeay!! Beli yani, jangan tak beli.

Inilah hasil rompakan bersama yang mana selepas itu kami akan kongsikan dengan ahli-ahli kongsi gelap yang lain juaa.




Inilah menutupnya. Makan sampai licin!

Ahad nie hadiah-hadiah itew akan di agihkan kepada mereka yang layak menerimanya. Di harap mereka sudi dan tabah hati menerima hadiah yang tidak seberapa itew.

Aku ada pantun untuk pengantin baru itew:

Bunga kekwa kembang setiap pagi,
Kembang tidak mahu pergi,
Pengantin berseri, senyum tak henti,
Hati riang tidak terperi di hari raja sehari.

Take care all. It's school holiday dah. Enjoice membawa anak-anak bercoti-coti Malaysia. Aku nak bawak anak-anak hekan aku jalan-jalan cari makanan. Assalamualaikum. Yeay!!!! Long weekend!

Photo credit to: Masturah [Housemake aku]

Wednesday, June 2, 2010

~ MONK ~

Heyy!!!

Tiba-tiba aku teringat kat tv series nie. MONK! Dah final season pun. Monk nie lucu la. The way he investigate any case memang lawak. How he measure the way murderer killed the victims la. Siap ada ukur dengan jari lagi. Ok2. Meh aku cerita serba sedikit pasal watak dia nie. Namanya Adrian Monk a great detective from San Francisco police. Single as his wife death. Killed by a car bomb in a paring garage. Masa tue dia separuh gila. Suffer! Hahaha. Bagi aku Monk nie lucu la. Keja pun macam ntah apa-apa saja. Last April is the final episode of Monk. Lepas nie no more Monk la. Nak download la Monk series. Then boleh bergelak ketawa dengan senang hati.

P/s: Aku nak jadi macam Monk la. Tapi aku tak funny macam nie. Haiish!

Photo credit to: Margie QQ [Flickr]

Tuesday, June 1, 2010

~ 010610 ~

Assalamualaikum....

Hari ni 010610. Dah sekerat tahun, dah sekerat jalan aku kat company nie. Perasaan? Sukar nak digambarkana. Mungkin masa-masa enak sudah hilang dari pandangan. Masa-masa sukar menjengah kembali. Ya! Tahun lepas bulan 5,6,7 masa sukar bagi aku. Masa tue aku kena backup Rafidah coz maternity leave. Fuuuhhh!! Masa tue aku kena keja denga PTE yang sejak awai aku dah geruni. EX-Mentor kepada ibuk Len. Wahaha. Balik keja dengan perasaan yang gembira, tapi datang kerja dengan perasaan yang berat. Bila la semua nie nak hilang agaknya kan? I need a real vacation. Rasanya nak ke Kenya la.


Lunch tadi aku makan nasi tomato. Syukur. Kenyang juga. Kemarin aku makan kat cafe juga. Aku amik lauk ayam masak macam masam-manis tue. Then bila aku duk kuis-kuis ayam tue, nampak rambut. Gilongg! Rambut yang bergumpal dan rerata kat ayam tue. Terus aku angkut pinggang ke kaunter and check with cashier. Then she ask me to take another food. Aku memang dari kul 12.20 tue macam berat nak makan. Tapi gagah juga naik atas nak makan. SEKALI, jagi lagu tue pula. Adeii! 2nd time punya, tak habeh pong aku makan. Sedey nasi tue. Ampunkan sy. Nangis-nangis nasi tue.

Ya. Tiket ke Kenya belum beli lagi. Aku nak p dengan sorang teman yang dalam ertikata lain merupakan musuh dalam selimut aku juga. Cik Lulup! Waaaa. Dia nak ketemu cinta hati di sana agaknya. Banyak betoi cinta hati dia, di Indonesia sorang, di Kenya sorang. Aku? Cukuplah di Malaysia saja. pagi-pagi kami sama-sama jog beriringan tangan. Waaa...

Baiklah. Nak kul 1.02pm nie. Aku melas nak kerja since kesilapan iteww!

Jom Jom Jom Jom! Jom belllaahhh!!!

Have a nice day you....

Photo credit to: Ben Heine [Flickr]

Photo credit to: Eric Lafforgue [Flickr]