Nuffnang

Tuesday, June 1, 2010

~ 010610 ~

Assalamualaikum....

Hari ni 010610. Dah sekerat tahun, dah sekerat jalan aku kat company nie. Perasaan? Sukar nak digambarkana. Mungkin masa-masa enak sudah hilang dari pandangan. Masa-masa sukar menjengah kembali. Ya! Tahun lepas bulan 5,6,7 masa sukar bagi aku. Masa tue aku kena backup Rafidah coz maternity leave. Fuuuhhh!! Masa tue aku kena keja denga PTE yang sejak awai aku dah geruni. EX-Mentor kepada ibuk Len. Wahaha. Balik keja dengan perasaan yang gembira, tapi datang kerja dengan perasaan yang berat. Bila la semua nie nak hilang agaknya kan? I need a real vacation. Rasanya nak ke Kenya la.


Lunch tadi aku makan nasi tomato. Syukur. Kenyang juga. Kemarin aku makan kat cafe juga. Aku amik lauk ayam masak macam masam-manis tue. Then bila aku duk kuis-kuis ayam tue, nampak rambut. Gilongg! Rambut yang bergumpal dan rerata kat ayam tue. Terus aku angkut pinggang ke kaunter and check with cashier. Then she ask me to take another food. Aku memang dari kul 12.20 tue macam berat nak makan. Tapi gagah juga naik atas nak makan. SEKALI, jagi lagu tue pula. Adeii! 2nd time punya, tak habeh pong aku makan. Sedey nasi tue. Ampunkan sy. Nangis-nangis nasi tue.

Ya. Tiket ke Kenya belum beli lagi. Aku nak p dengan sorang teman yang dalam ertikata lain merupakan musuh dalam selimut aku juga. Cik Lulup! Waaaa. Dia nak ketemu cinta hati di sana agaknya. Banyak betoi cinta hati dia, di Indonesia sorang, di Kenya sorang. Aku? Cukuplah di Malaysia saja. pagi-pagi kami sama-sama jog beriringan tangan. Waaa...

Baiklah. Nak kul 1.02pm nie. Aku melas nak kerja since kesilapan iteww!

Jom Jom Jom Jom! Jom belllaahhh!!!

Have a nice day you....

Photo credit to: Ben Heine [Flickr]

Photo credit to: Eric Lafforgue [Flickr]

No comments: