Nuffnang

Friday, June 4, 2010

~ Bila 3 Lanun merompak ~

Salam Petang Jumaat.

Sat saja dah Jumaat. Cepat benor masa berlalu kan kawan-kawan. Minggu nie nak kemana Yani? Waaah! Persoalan dari seorang teman. Everyweek ada saja agenda aku. Agenda untuk menghiburkan hati nan indah. Indah ka? Tidak seindah mana pun. Masih terasa kekosangannya itew. Whahaha.

Baiklah. Today, after office hours, I'm going to SP. Ok Ok. SP stand for Sungai Petani, Kedah ya kawan-kawan. My good friend, kakak dia yang kawen. Why I'm still attending this wedding, dah orang ajak, jemput..aku meramaikan lah. Mana tau ketemu doctor ka kat situ since bahiya kawan aku nie doctot. Hehehe. Mancing adalah perlu ya kawan-kawan. Ikan segar idaman hati ku. Habeh wedding on Saturday, aku gagahi diri naik bus pulang ke Kulim nan permai. Ohyeay! Inilah keadaan aku kalau kesana kesini jikalau tanpa Merlina, Merlin? Oh...tidak sama sekali aku berangan perihal dia. Get looooost! Wahaha. Aku tak bermaksud sebegitue benar actually.

Haaa..Malam tadi..Kisahnya. 3 LANUN menyerang JJ a.k.a PERDA, Seberang Jaya. Adei...Ongkos terbang coz ada item yang aku tak budget beli, aku telah suka hati, senang kepala membelinya. Sebab ada sale 20%. Ya only 20% but still it's a discount right. BUkan senang nak ketemu bukan? Thus aku rembat juga. Dah lama aku teringin nak beli. Hahahaa. Kami berbelanja almost 600ringgit rasanya malam td. In total la. Ada satu masa kami terpaksa berpisah sebab ada yang nak solat, then nak cari items lain lagi, so aku queue la kat wrapping area. Lama juga menunggu untuk dibaluti. More that 5 items nak kena wrap. Selasai wrapping aku menolak trolley mencari sinar cahaya gemilang. Cari housemate aku daaa...Dah jumpa pun. Semua tekun di Bodyshop. Di situlah aku membeli barangan lagi. Ohyeay!! Beli yani, jangan tak beli.

Inilah hasil rompakan bersama yang mana selepas itu kami akan kongsikan dengan ahli-ahli kongsi gelap yang lain juaa.




Inilah menutupnya. Makan sampai licin!

Ahad nie hadiah-hadiah itew akan di agihkan kepada mereka yang layak menerimanya. Di harap mereka sudi dan tabah hati menerima hadiah yang tidak seberapa itew.

Aku ada pantun untuk pengantin baru itew:

Bunga kekwa kembang setiap pagi,
Kembang tidak mahu pergi,
Pengantin berseri, senyum tak henti,
Hati riang tidak terperi di hari raja sehari.

Take care all. It's school holiday dah. Enjoice membawa anak-anak bercoti-coti Malaysia. Aku nak bawak anak-anak hekan aku jalan-jalan cari makanan. Assalamualaikum. Yeay!!!! Long weekend!

Photo credit to: Masturah [Housemake aku]

No comments: