Nuffnang

Thursday, July 29, 2010

~ Mesyuarat Semua Tangan ~

Assalamualaikum,

Hati berbunga-bunga! Yaaay! Gaji dah masuk...masyukkk! Tue pun coz ada QPI payout. Alhamdulillah. Tapi still ada benda aku nak bentang kat mere lovely boss. Wait 1-to-1 session nanti. Akan aku nyanyikan sepenuh jiwa ragaku.

Oh ya. Tadi aku attend mesyuarat semua tangan kat office. The main topic is our current performance as one of semiconductor company. From my understanding, our performance better than last year and needs to maintain it. From the graph as well, nampak kebagusan itew. With some comparison with other semiconductor company and what Peter said, "this will make him stay here" - lebeh kurang la gitu ayat dia. Macam tak nak bagi others blah ja dari company nie. Haiish! Ntahlah. IBM...aku nak kejaa! So far, aku suka company la nie, pls la top management, jagalah hati kami sama, jangan laa asyik concern only for top management, managers. Kami yang kuli batak nie pun sama meneraju company iniew ya! Dengarlahhh. Kilang aku buat wafer, bukan makanan ya. We fabricate wafer and cut it to smaller chips. Depends on type ok. Cannot be so details, satgi rahsia company tercemar pula. Waahahaaha. *Ada aku kesah.

Macam ini la yang kami hasilkan. But from this picture, it wasn't from us.

Oh ya. Remember yang aku nie suka main Sudoku? Last month aku ada join Sudoku competition kat company aku nie la. Aku nie consider bongok la. After so many days, baru leh submit. Orang lain, ada submit hari tue juga. Memang superrrb la. Aku salute la. Tapi hadiahnya hanya 10orang ja yang dapat. Aku rasa gini, sebab hadiah by lucky draw. Maybe depa dah asingkan mana sheet yang dah betoi, then depa cabut la nama sapa-sapa. Alhamdulillah nama aku naik and aku pun antara pemenang. Tapi bukan grand prize la. Grand prize based on sapa yang hantaq awai-awai kot, aku yang a bit late nie dapat la hadiah kecik ciput. More than 60 participate in this contest. Aku pun tak sangka betoi jugak aku main-main susun nombor tue. Seriously! Memang susahh! Hadiahnya. Tadaaaa!!! Kecik TAPI seronok la dapat kan dapat. Ini hadiah pertama la aku dapat no dari company. Dulu poster competition, kalah. Sedey!
Sebelum di bukak.
Tadaaa. Inilah hadiahnya. Dah 3 mug aku dapat.

Dannnnnnnnnnn..

Inilah pemenangnya. Yay!
Tengah aku typing nie, tiba-tiba tokwan Mas and Zai lalu. Aku pandang dia, dia pandang aku dan ada senyuman di situ. Sure dia tengok aku blogging. Kantooiss!

Hujan turun ya tatkala ini. Mungkin aku akan pulang dengan housemate aku la. Trimas Mas!

Photo credit to: Rico-san [Flickr]
Photo credit to: Mas Fdz [via her's E-Serie]

2 comments:

fakhril said...

sodoku tu nk jwpan leh generate kt tenet ja la wei... semangat noh hg pi jwb btol2... org laen generate ja

Yani said...

la. mana la aku tau. Hishh. dapat mug ja. ishh..mana entry hang nie. tunggu. siap hang!!