Nuffnang

Friday, August 20, 2010

~ Adakah sengaja? ~

Assalamualaikum,

Apa khabar semua? Aku alhamdulillah sihat. Nak bercerita nie. Hari nie aku datang lambat since aku tak tumpang Cik Mas hari nie. Jalanraya seperti aku yang punya. Sila imagine pukul berapa aku sampai. I'm not trying to reveal it. Hehehe. Aku bukan sengaja tapi aku nak tidur puas-puas dan bila aku bangun aku terasa seperti hari ini adalah hari Sabtu di mana mentari macam dah meninggi. Lama benor tak bangun lewat. Hihihi. Then sampai offices as usual, open itu ini then one of my colleagues asking me. "Yani, how free you are right now?". I reply. "Only some request from B7". "There's 6 tool for creation and I need your help." I said. "Sure. I'm helping you la." "Thanks Yani". "Np". Later, ada pula 2 3 request from same technology. See. Kalau aku free tue free sungguh, once datang any request/task, hambikk kau! Enjoice Yani!

Actually project or I can it as a task for every quarter already done and boss put it as GREEN meaning good maybe. Happy! Then my new project will start on Oct 2010 which it our business calendar started. There is 2 project need to be accomplish within 3 months.

Tarawih tak kawan-kawan? Aku pun ada juga but what I can said, for this year banyak pula lubangnya. So kalau tak ke masjid POLI dengan housemate, aku akan berusaha untuk buat sendiri saja. Tapi untuk itu aku perlukan semangat, iltizam yang kuat untuk mengerjakan ibadah yang hanya datang sekali dalam setahun. Alhamdulillah. Kisah malam tadi. Kami ke masjid POLI. Hujan adalah dari tidak lebat kepada sungguh lebat di sinari dengan kilat dan guruh. Uishh! Takut juga. Then usai solat 4 rakaan, mulalah tazkirah dari Ustaz Pusat Islam POLI. Apa yang kami boleh simpulkan, Ustaz ini suka bernyanyi. Bacaan dalam solat pun ada alunan taranumnya. Merdu. Rasa tak rugi kami bersolat di masjid malam tadi. Duration untuk tazkirah adalah selama..lama juga for almost 45mins. Kami dah tersengguk-sengguk plus sleepy dah. Aku risau driver susah nak drive, nyata meleset sama sekali. Tajuk tazkirah adalah berkaitan ibadat dan amalan di bulan Ramadhan dan kami sampai rumah dalam pukul 10.50 dalam hujan yang lebat. Hujan rahmat.

Malam nie bersolat tarawih di rumah la. InsyaALLAH.

Have a nice weekend all. Perhaps this coming weekend will be the most excitement weekend over here. To all of you, have a wonderful weekend ya.

Come fly with me..
Go here, go there, go everywhere you want. Pls.
Somehow, wish I can fly like a bird without looking down and flying higher and higherrrrrrrr. Ahhhhaaa! Aku nak printout sudoku banyak-banyak for this weekend.

Assalamualaikum..

Photo credit to: mackelundberg [Flickr]

No comments: