Nuffnang

Friday, August 13, 2010

~ Cukupkan duit ANDA? ~

Assalamualaikum all,

Hari nie aku nak bercakap pasal duit KITA.
Lately RM50 sat saja kita belanja kan? Haiip.
Aku ada dapat email yang menyataakn, untuk hidup di Malaysia banyak benda nak kena bayar. Misalannya: ASTRO, install water filter to get clean water, kids have to go for tuition. Haiiish. Gena nie dengan gaji alhamdulillah. Cukup makan pakai tapi nak bermewah jauh sekali. Apa-apa pun aku harap government will do something untuk kurangkan kos sara diri rakyat Malaysia especially aku. Tiap hari balik dari bazaar Ramadhan **Ekk eleh, baru dua hari beb** sure aku akan kira bopa dah belanja hari nie. So far tak lebeh RM6. Wahaha. Banyak tue Cik kak oit. Tak apa, mak aku cakap makan ja apa yang teringin, TAPI masalahnya tak SODAP macam mak masak. Uwaaa..uwaaa. Adik aku juga untung. Hishh. Jeles tahap gaban ngan itu budak kicik.
Gila nampak aku letak watermark. Bukan dah water tapi tanah dah tue. Hihihi.

Yay! Besok aku nak balik Perlis. Yummy! Mummy masak, aku makan. Mummy makan, aku pun makan.

Happy weekenderss dear.
Jangan memborong sakan ya.
Beli mana yang nak makan ja, else makanan terbuang begitu saja. Aku mengingatkan diri aku terlebeh dahulu.

Assalamualaikum and have a lovely weekend ya. Mine..insyaALLAH pretty cool as I'm heading back to Perlis. Yayyyy. Balik kampung..o oohh balik kampung, Hati girang..

Have a safe journey ya.

No comments: