Nuffnang

Monday, August 16, 2010

~ I need a new umbrella ~

Assalamualaikum ladies,

Welcome back. Our weekend over already. Need to open close, open close my eyes since weekend gone and cant wait for next weekenders. Mine, best coz can eat mum’s cooking. Yay! I just think to buy a new umbrellas..ella..ella..ella.. **ala-ala Rihanna youeww. Ermm. thinking to buy whether BLACK or GREY. Universal color I think. The lighter color should be better kan since kat company takdok bumbung along our pedestrian bay. Since I am a good biker, need the small size one because I cannot buy the long one. Is there any umbrella yang windproof? Meaning masa angina kuat, I can handy it properly. Hahaha.

“Awat yang hang concerns sangat pasai payung nie Yani oitt? Guna ja la mana yang ada tue!”. **hambik kau.

“Weiis, aku makin gelap gelita la. Dengan sunblock malas nak pakai dengan muka makin gelap. Payung kuning aku la nie tue, terasa panas lak bila guna lately.” **Regarding sunblock, mahai benor actually aku nak beli. Hihihi.

Oh ya, how bout the design? Aku nak cari design gena eh? Nak search la mana tau ada unik design. How bout umbrella comes with coolest shape of mushrooms? Mushrooms macam dalam bilik umah sewa lama aku dholu-dholu itew. Hahaha.

I think umbrella for 2 should be more romantic kan? Haha. Means, it’s a huge umbrella right. Ermm. Berpayung berdua-duaan, ouch! Nehi…there will be the 3rd one. Syaitan. Nauzubillah. **Ehemmm..ehemmm..

Why I need a new umbrella?
1. Existing one when the wind come in, it can goyang-goyang seems like will terangatkan ke atas. **You got what I mean? Bahasaaaa akuu. Crap! What I can say is it’s unmanageable anymore.
2. Existing one already outdated design. I need a new design as well like mushrooms.
3. Existing one with yellow color, I need black or grey one.
4. Existing one sometime water can came in. Not waterproof anymore. **Nampak sangat dah lama.
5. Existing one only suit for single activity, now I need double triple.
6. Existing one tak mauu! I really need a new one! Muuuummmmmmyy..
Ini ja yang mampu aku pikirkan.

Here some umbrella collection. Macam ntah gapo-gapo umbrella ja aku post nie.




Jangan hang tak tau, payung nie dah sampai Hatyai pun. Whahaha. **Chaiiitt! dekat benorrr.
Huarghhh! Legaa.
Peeps, aku nak balik awai cikit even aku mai lewat cikit. Nak membeli makanan bebuka. Yay! Selamat bebuka semua, INGAT elakkan pembaziran ya. Kita beli cikit-cikit ja ya.
Assalamualaikum. Take care all...


Photo credit to: knittingskwerlgurl [Flickr]
Photo credit to: http://www.trendir.com/archives/001799.html
Photo credit to: solidether [Flickr]

6 comments:

L3N said...

cik yunap bukan ka payung mung itew sudah bocor???i igt lagik mngunakan payung mung itu smsa ujan lebat kt kulim hasilnya sama cm x pki payung.hampa

Yani said...

kuang asammm!! usah mengingati i pada peristiwa hitam itew. Mung meme suka mengukit kisah lampau. Haish. At last mung gelak payung ajaib i itew. Nehiiii. Payung mung lak apa kurengnya? eh x x..bag mung..i nak ckp pasal bag mung..wahaha

Anonymous said...

yani, plz upgrade ur blog bleh tak.. gelap sgt la background nye, boring nak baca walaupun sbnrnya nak baca.. taip mcm karangan lagi la boring nak baca.. sbnrnya mmg suka tgk blog ko ni kira rajin jugak la update story, cuma bg menarik skit je lagi bg sesuaizz utk dibaca.. i think u know me,,, mayb.. ingat, upgrade n update ok.. tq.. "ur friend"

Yani said...

To Anon: Baiklah aku akan ubah layout color aku nie TAPI gaya penulisan aku adalah begini. Aku tidak hebaccck nak tulis dengan baik dan menarik. Aku akan improve sejaya mungkin. Wahaha.
pssst: Sapo hang nie? IFX?

Anonymous said...

aku lah...

Yani said...

putrajaya with love huh?