Nuffnang

Wednesday, August 25, 2010

~ Seronok MIMPI ~

Assalamualaikum,

Bulan puasa, bulan Ramadhan...selain dari berpuasa aku paling enjoy bermimpi di malam hari. Sebab mimpi di bulan puasa kalau ikut logic mimpi itu tidak di ganggu oleh syaitan bukan? So mimpi-mimpi tersebut boleh membuatkan kita rasa happy dengan mimpi tue. Masa awal puasa (around 2,3 puasa la) aku ada bermimpi Arwah Tok aku. Mak kepada ayah aku. Aku sangat sayang Arwah tok aku nie. Dalam 1st tue aku tak ingat sanagt gena tapi aku ada jumpa Arwah laa and aku tau itu adalah Arwah Tok aku. Then hari Khamis lepas which is malam Jumaat aku mimpi Arwah datang ke satu tempat di mana ada aku, famly dan aku ada kenalkan pada Arwah dengan kawan aku. Arwah diam ja tak cakap tapi hanya senyum. Paling best aku dapat peluk Arwah kuat-kuat sangat. Aku seronok sebab dalam mimpi tue aku macam sedar Tok Arwah aku tue dah meninggal dunia. Pakaian Arwah masa tue warna putih dan bersanggul, manis sekali macam biasa-biasa aku tengok Arwah kat rumah dulu. Dan aku dapat rasakan keadaan masa tue macam mostly warna putih hanya muka kami yang yang warna coklat. So dapat makan sama-sama. Dapat jumpa Arwah, seronokknya! InsyaALLAH as usual, hari raya Aidilfitri ini aku akan ke pusaranya. Rindduuuu kat Arwah!

Aku suka the way she called me, "Qhoriyani". I really want to meet her badly... =(

Tapi kan tak ada tiap malam aku bermimpi la. Macam tidur dengan nyenyak juga.

Bila la lagi nak mimpi ketemu Arwah-arwah yang aku rindui nie. InsyaALLAH....

2 comments:

Anonymous said...

weh, gelapnye, malas btul la nak baca.. plz make ur blog more enjoyable for people to read okehh.. u know me, huhuhahahehe..

Yani said...

Intan!!! adei..tak ada moood lg nak tukaq laa...haipp..ibu ngandung nie...aku dah cut untuk hadiah baby hang..